УБАВЕЗНО ЧИТАЈТЕ
Иначе луѓе, стигнав до 7ма страна и стварно ме фати мрза да читам..
Што е до темава, никат не сум бил толку наежен..
Инаку познавам многу луѓе што им се имаат случено вакви работи.. Еве на пример ова јес да ми е језиво да ви го кажам, ќе ви го кажам, само мора да ми простите бидејќи на нешто не се сеќава..
Летово,(2 - 3 дена) може се сеќавате, може не, ударно на секои вести беше паѓањето на автомобил од мост во тетово(искрено не ми текнува кое село беше ама ќе прашам по дома ќе ви кажам)Автомобилот беше Амерички.. Во автомобилот беа(мислам) возачот(кој е американец и ми паѓа роднина), двајца негови другари од село Јегуноце(тетовско) и двајца од не ми текнува кое село, мислам дека беше Теарце(исто тетовско) Американецон беше дојден во македонија бидејќи е роден тука и плус да си најде жена..Значи, во возилото беа 5 души и беа во кафана во Јегуновце или Јанчиште..(не се сеќавам) И на враќање, возилото удрило во мостот и паднало(мислам дека двајца преживеаа)
Главното е што.. Едниот од Јагуновце што е(ова и го кажувала негова тетка на мајка ми) дента бил искочен надвор... Кога се враќал по пат го сретнала некоја баба(90 а може и повише години од прилика, облечена цела во црно, со шамија(како и секоја стара селанка) и со ланче со крст на неа..) и го застанала.. Му рекла.. Синко, не влагај во сопствена куќа, имаш црн конец... Детево се препчашило.. Дошло дома(не влегло) и кажало на неговите..Ама они: Влагај ајде не верувај на секакви... И вечерта се случило..
Баш би сакал да дискутирате за темава, бидејќи секат кога ќе ми го спомнат Јегуновце(имам потекло од тами, имаче од Скопје сум) се наежувам.. Што мислите вие, дали може да биде вистина, дали постојат луѓе како старицата... Јас мислам дека постојат.. Ќе ви раскажам и друга случка ваква..
Лошо е што темава е на 33 страница... И дека може многу ќе ја игнорираат.. Јас не сакав да направам нова тема, бидејќи мислев дека одма ќе ја префрлат во оваа.. Затоа ако може модератори, администратори(ако ви се свиѓа) да ја преместите во мистерии.. И мора да ми простите поради мојата " Меморија ", но да се распрашам по дома, се ќе дополнам...