Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85
ако имаш можност да ти го донесе некој или да го порачаш од ebay ОВОЈ е компактен а ептен ме бендисува ама кај нас е некако солен.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
барам мислење ќе земам Canon 7D 18-135IS дали некој има друг предлог и подобар во оваа класа значи цена гледам од palaisio.gr и со враќање на данок доаќа нешто помалце од 1500 evra. гледав на интернет дека се прават споредби со NIKON d7000 но сакам и од вас да слушнам некое мислење, и само за информација да и видеото ми е битно во апаратот :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.043
Најдобриот фото-апарат во crop-sensor класата не можеш да го споредуваш со друг апарат. Мислам можеш со Nikon D300s ама пак Canon 7D е мадерфакерот тука. И во поглед на видео јес да Nikon D90 беше првиот SLR што снимаше видео, ама Nikon имаат уште фурни леб за јадење за да го достигнат Canon на ова поле.
Ич не му ја мисли, зимај, носи :)

Член од
10 декември 2010
Мислења
50
Поени од реакции
22
7D Rocks!Е сеа,ако можеш да го земиш само body па после да си напрајш комбинација од објективчина како на пример 50ка 1.4 и некое зумче со f/2.8 идеална комбинација би било.Знам,можи на почеток не ти значи ништо ова,ама верувај кај да е за брзо Че сакаш да менуваш објективчето(далеку од то дека овој е лош) :) Бај да веј ај некој нека пиши нешо појќе за ова продавница од соседнава ни наша јужна држава.Најблиску кај има како оди тоа со данокот враќање ова она.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
7D Rocks!Е сеа,ако можеш да го земиш само body па после да си напрајш комбинација од објективчина како на пример 50ка 1.4 и некое зумче со f/2.8 идеална комбинација би било.Знам,можи на почеток не ти значи ништо ова,ама верувај кај да е за брзо Че сакаш да менуваш објективчето(далеку од то дека овој е лош) :) Бај да веј ај некој нека пиши нешо појќе за ова продавница од соседнава ни наша јужна држава.Најблиску кај има како оди тоа со данокот враќање ова она.
ништо не е комплицирано сеа ти зборам за од palaisio.gr си го купуваш од таму и треба да се вратиш после 2 недели мислам или 3 небитно, и ти враќаат 23%
a за ваква комбинација знам дека е подобро те разбирам, ама не се продава само тело како KIT се продава во оваа продавница

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ае баталете тоа никоните. Никон само фул фрејм се ОК.
До 15 илјадарки Најдобар е Canon POWERSHOT SX130 IS. Во Генел е 14.000. За уште илјадарка и нешо ќе си купиш Sanyo Eneloop батерии со капацитет 2700 mhA. и после ќе фуче :)
Во сите дистрибутери во Охрид од генел го немаа Канонов..уствари воопшто немаа канон...:( .

Единствено NIKON COOLPIX L110L110 со таква цена го имаше...
ми останвит уште струга да видам ако не ...никонов мислам да го земам .

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.043
Не скиташ некаде, пример до Битола барем, или некој друг да ти го донесе од СК?

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.309
Поени од реакции
3.697
Во сите дистрибутери во Охрид од генел го немаа Канонов..уствари воопшто немаа канон...:( .

Единствено NIKON COOLPIX L110L110 со таква цена го имаше...
ми останвит уште струга да видам ако не ...никонов мислам да го земам .
Оди на нивната страна и разгледај со кои дистрибутери соработуват или кај имаш најблиску Генел продавница.

btw иако јас барав за околу 10.ооо таксав токму ваква 130-ка за 14.ооо, чекам само да пријателов ми комплетира мемориска и полнач со мала доплата и да го подигнам деновиве па да го тестирам до крај :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ќе видам утре уште Струга ако го има ,ако не здравје ќе почекам прилика до Битоља или Скопје ,штом е голема разликата со никонот.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.043
Помал во големина, помалку шум, 2АА батерии (Кај никонот со едно полнење правиш максимум 150 фотки). Значи прави разлика :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
како да не! погледни го видеото и ќе видиш колкав шум дава Canon, па после кажи кој е подобар!!!

Најдобриот фото-апарат во crop-sensor класата не можеш да го споредуваш со друг апарат. Мислам можеш со Nikon D300s ама пак Canon 7D е мадерфакерот тука. И во поглед на видео јес да Nikon D90 беше првиот SLR што снимаше видео, ама Nikon имаат уште фурни леб за јадење за да го достигнат Canon на ова поле.
Ич не му ја мисли, зимај, носи :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.043
Чекај малку, јас зборував за шум кај point-and-shot апаратчиња (200 евра), а ти ми збориш за full-frame сензори (5.000 евра). Сегмент од пазарот каде што Nikon сеуште е неприкосновен.
Тоа е ко да споредуваме точаци од Пежо и Мерцедес врз основа на нивните најголеми лимузини. Тотално аутпоинт.

Член од
10 декември 2010
Мислења
50
Поени од реакции
22
Како шо тргнала работава мислам дека еден Hasselblad h4d-60 Че сврши најубо работа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom