Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Сеа сум на два ума...
или BENQ што пишав пред 2-3 дена, или NIKON L21. Сеа Никонот е за 400 ден. поскап али сепак име си е име :). Шо мислите вие, совет? Или па ако знаете некој друг до кај 3600 препорачајте. tnx :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.045
Дјуд. Фото апарат за 3600 денари.... Заеби.
Ако можеш да купиш некој од оние што чинат околу 6000 денари Ок, ако не.. купи си вакво... со мобилен телефон можеш поквалитетни фотографии да правиш.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Вчера сосема случајно го забележав SX120 на излог на продавницата на СЕТ во ГТЦ. Значи цената на фотоапаратот во СЕТ е 700 денари помала од Pix+ и 1800 денари помала од Genel.
Прашањето ми е дали има некаков downside на купување на фотоапаратот од СЕТ наместо од Pix+ да речеме?

И уште едно прашање, дали некој во Скопје ги забележал новите Eneloop батерии? Благодарам. :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.045
СЕТ се уште една од фирмите кои препродаваат Canon опрема. Исто ти се фаќа од кај и да купиш. Ако го начекаш за 10.000 или слично купувај додека не го снемало. Одличен однос цена/перформанси.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
СЕТ се уште една од фирмите кои препродаваат Canon опрема. Исто ти се фаќа од кај и да купиш. Ако го начекаш за 10.000 или слично купувај додека не го снемало. Одличен однос цена/перформанси.
Фала ти Тончи, ми беше од голема помош.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.309
Поени од реакции
3.697
Здраво, ај ако може добро туторијалче* како да се дојде до квалитетно апаратче за околу 150Е +/- релативно мала отстапка на цената. Апаратот би се користел за хоби/аматерски кликања и кратки снимања, добро би било да работи на заменливи (на полнење) батерии (ААтип) зошто немам намера да после одреден период превртувам цела македонија за одреден тип на внатрешна батерија ако изгуби капацитет или слично...

* - web/име/локација на продавница каде би можел да се набави во македонија

фала

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Амц....:/ .
2 пати додека бев под гаранција го менував кодакот(од пред 3-4 год),за да на последниот му рикне дисплејот од неидентификувани причини.(не го имав употребувано неколку месеци и сам си беше рикнат)Тоа само со производ од Амц може да се деси.

T

Tetro

Гостин
Амц....:/ .
2 пати додека бев под гаранција го менував кодакот(од пред 3-4 год),за да на последниот му рикне дисплејот од неидентификувани причини.(не го имав употребувано неколку месеци и сам си беше рикнат)Тоа само со производ од Амц може да се деси.
Така ти се погодило, порано многу се жалеа од амц, ама незнам дали уште ги прати истата среќа.
Не ми текнува на други моментално, еве ќе се најде друг што ќе даде предлог.

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85
јас лично не би го препорачал l110 пошто го имав и не сум баш задоволен,некако ми е направен како за тупи луѓе,скоро се е сведено на автоматско подесување,а ако сакаш да чкрапаш дирекно тогаш е добар.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.045
Фото апаратче за околу 15-16 иљадарки?
Ае баталете тоа никоните. Никон само фул фрејм се ОК.
До 15 илјадарки Најдобар е Canon POWERSHOT SX130 IS. Во Генел е 14.000. За уште илјадарка и нешо ќе си купиш Sanyo Eneloop батерии со капацитет 2700 mhA. и после ќе фуче :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ае баталете тоа никоните. Никон само фул фрејм се ОК.
До 15 илјадарки Најдобар е Canon POWERSHOT SX130 IS. Во Генел е 14.000. За уште илјадарка и нешо ќе си купиш Sanyo Eneloop батерии со капацитет 2700 mhA. и после ќе фуче :)
Имам прилика да работам со Кановов, стварно е добар, само што е неверојатно гласен (буквално како да има рѓосани делови внатре :)), а другото е горе-долу супер. Има добар оптички зум, па трпи бааги кроп на слики.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.045
Имам прилика да работам со Кановов, стварно е добар, само што е неверојатно гласен (буквално како да има рѓосани делови внатре :)), а другото е горе-долу супер. Има добар оптички зум, па трпи бааги кроп на слики.
Го немам штракано. Еден колега има ваков, и има многу убави фотографии... или поради ќерка му такво мислење имам... како да е. Патем сигурно не е погласен од Nikon D3 :)

Kajgana Shop

На врв Bottom