- Член од
- 22 јули 2009
- Мислења
- 107
- Поени од реакции
- 32
Исто така купувам Nikkor 18-200 објектив. Доколку имате за продавање, дајте понуди.
Информации на mite85@gmail.com
Информации на mite85@gmail.com
Nikon Coolpix L21 4300 денари ако се отплаќа на 12 рати во Т-Home, додека во Техномаркет е 4700 со подарок полнач и торбичка.
Nikon Coolpix L22 5400 денари на 12 рати или 5600 во Техномаркет со подарок полнач.
Canon PowerShot A490 6500 денари на 12 рати со подарок полнач торбичка и мемориска картица.
Canon PowerShot A480 6500 денари на 12 рати со подарок полнач торбичка и мемориска картица.
Кој од овие фотоапарати би ми го препорачале, ?
Јас се мислам да го земам Nikon Coolpix L22 на 12 рати (имам полнач) :raz: но незнам колку добро си ја извршува својата задача :wink:
Доколку ниеден од овие не е добар, препорачајте ми некој модел во слична ценовна категорија :smir:
A490 според мене,ма да сите би ја извршиле домашната задача.
Прво да ви се заблагодарам за одговорите и да ве прашам имате некое искуство со овој фотоапарат A490 ?Никон L22 според перформансите шо ги гледам, неможам да ти кажам точно оти немам пробано ниту еден од овие, знам само дека а4xx серијата на канон се исто навистина добри за домашна употреба :smir:
Canon PowerShot A560Прво да ви се заблагодарам за одговорите и да ве прашам имате некое искуство со овој фотоапарат A490 ?
Колку што можев да видам на нет разликата меѓу Канонот и Никонот се следниве:
Додека околу квалитетот на фотографија се прилично изедначени со мала предност на канонот. Тоа што малку ми смета е што не се снаоѓаат баш најдобро при мала осветленост односно при ноќно сликање, но најверојатно тоа и може да се очекува во оваа ценовна категорија.
Би сакал да прашам дали воопшто вреди да се купи фотоапарат со оваа цена за домашна употреба, ако целта ни е добра фотографија во сите услови (дневни и ноќни) со пристоен квалитет за обичен корисник ?
Кој фотоапарат би ми го препорачате во сооднос цена/перфоманси/квалитет на фотографија за домашна употреба? :smir:
Штом е така ке причекам уште малку, за да соберам уште пари па тогаш ке купам фотоапарат. Иако е сеуште рано, што би ми препорачал ти да разгледувам за таа сума од околу 10 000 денари ?Кога јас би се мислел во ценовниот ранг подобро да си купам мобилен телефон во постпејд. Ем ќе фотографираш, ем муабет ќе си праиш на него, а можда и Wi-Fi поврзување да има.
Пристојните фото-апарати чинат околу 10.000 денари. Бај д веј една моја другарка продава на старо едно мошне добро фото-апаратче: Canon PowerShot A580, 8mp. Зедно со Canon Rechargeable батерии, полнач, картичка од 2GB, кабелче за PC и торбичка 5500мкд.
ФБ контакт: http://www.facebook.com/lidcandy
Пола од фотграфиите на Девиантарт http://lidcandy.deviantart.com/ и се направени со тоа апаратче.
Фала за информацијата, ќе проверам шо како е, можно е да порачам и од Дубаи да ми донесат ваков.Канон 490 е најдобар од овие понудените, само земи го од било каде само од АМЦ немој, жив ти се. Официјални дистрибутери се Генел, а можеш да го најде во Пикс плус, Тобако, можеш да го порачаш преку Т-Хоум, ONE...
Само немој АМЦ.
Патем провери во која продавница што даваат вклучено во цената и која е цената.
Според мене најдобар избор ти е канонот 550 д, имам дригарче што има сони алфа а 500 и не е баш задоволен , особено откако го проба никонот а исто добра опција ти е никон д3100 :smir:Барам помош при избор на апарат измеѓу овие 4, ја напишав и цената за да се земе во предвид и таа во споредувањето. Имам и прашање доколку некој знае СИГУРНО затоа што читав на други форуми кој од овие може да снима видео во зависност од големината на мемориската картичка.
sony dslr A350 18-55mm + 55-200mm -462 евра
Nikon D5000 18-55mm + 55-200mm -539 евра
canon550d 18-55mm -616 евра
Sony slt-a33 18-55mm -650 евра
Не се разбирам многу во фотографи но кажете ми дали се исплаќа новиот апарат од сони slt-a33.
ви благодарам од напред на потрошеното време
знам дека ќе има прашања за цените, цените се од оваа страна од грција http://www.plaisio.gr со пресметан вратен данок од 23%
abe ok za a500 jas prasuvav za slt-a33 http://www.dpreview.com/news/1008/10082421sonyslta55a33.aspСпоред мене најдобар избор ти е канонот 550 д, имам дригарче што има сони алфа а 500 и не е баш задоволен , особено откако го проба никонот а исто добра опција ти е никон д3100 :smir: