Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
Исто така купувам Nikkor 18-200 објектив. Доколку имате за продавање, дајте понуди. :)
Информации на mite85@gmail.com

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Nikon Coolpix L21 4300 денари ако се отплаќа на 12 рати во Т-Home, додека во Техномаркет е 4700 со подарок полнач и торбичка.

Nikon Coolpix L22 5400 денари на 12 рати или 5600 во Техномаркет со подарок полнач.

Canon PowerShot A490 6500 денари на 12 рати со подарок полнач торбичка и мемориска картица.

Canon PowerShot A480 6500 денари на 12 рати со подарок полнач торбичка и мемориска картица.

Кој од овие фотоапарати би ми го препорачале, ?
Јас се мислам да го земам Nikon Coolpix L22 на 12 рати (имам полнач) :raz: но незнам колку добро си ја извршува својата задача :wink:
Доколку ниеден од овие не е добар, препорачајте ми некој модел во слична ценовна категорија :smir:

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85
A490 според мене,ма да сите би ја извршиле домашната задача.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Nikon Coolpix L21 4300 денари ако се отплаќа на 12 рати во Т-Home, додека во Техномаркет е 4700 со подарок полнач и торбичка.

Nikon Coolpix L22 5400 денари на 12 рати или 5600 во Техномаркет со подарок полнач.

Canon PowerShot A490 6500 денари на 12 рати со подарок полнач торбичка и мемориска картица.

Canon PowerShot A480 6500 денари на 12 рати со подарок полнач торбичка и мемориска картица.

Кој од овие фотоапарати би ми го препорачале, ?
Јас се мислам да го земам Nikon Coolpix L22 на 12 рати (имам полнач) :raz: но незнам колку добро си ја извршува својата задача :wink:
Доколку ниеден од овие не е добар, препорачајте ми некој модел во слична ценовна категорија :smir:

Никон L22 според перформансите шо ги гледам, неможам да ти кажам точно оти немам пробано ниту еден од овие, знам само дека а4xx серијата на канон се исто навистина добри за домашна употреба :smir:

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
A490 според мене,ма да сите би ја извршиле домашната задача.
Никон L22 според перформансите шо ги гледам, неможам да ти кажам точно оти немам пробано ниту еден од овие, знам само дека а4xx серијата на канон се исто навистина добри за домашна употреба :smir:
Прво да ви се заблагодарам за одговорите и да ве прашам имате некое искуство со овој фотоапарат A490 ?

Колку што можев да видам на нет разликата меѓу Канонот и Никонот се следниве:

Додека околу квалитетот на фотографија се прилично изедначени со мала предност на канонот. Тоа што малку ми смета е што не се снаоѓаат баш најдобро при мала осветленост односно при ноќно сликање, но најверојатно тоа и може да се очекува во оваа ценовна категорија.

Би сакал да прашам дали воопшто вреди да се купи фотоапарат со оваа цена за домашна употреба, ако целта ни е добра фотографија во сите услови (дневни и ноќни) со пристоен квалитет за обичен корисник ?
Кој фотоапарат би ми го препорачате во сооднос цена/перфоманси/квалитет на фотографија за домашна употреба? :smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Прво да ви се заблагодарам за одговорите и да ве прашам имате некое искуство со овој фотоапарат A490 ?

Колку што можев да видам на нет разликата меѓу Канонот и Никонот се следниве:

Додека околу квалитетот на фотографија се прилично изедначени со мала предност на канонот. Тоа што малку ми смета е што не се снаоѓаат баш најдобро при мала осветленост односно при ноќно сликање, но најверојатно тоа и може да се очекува во оваа ценовна категорија.

Би сакал да прашам дали воопшто вреди да се купи фотоапарат со оваа цена за домашна употреба, ако целта ни е добра фотографија во сите услови (дневни и ноќни) со пристоен квалитет за обичен корисник ?
Кој фотоапарат би ми го препорачате во сооднос цена/перфоманси/квалитет на фотографија за домашна употреба? :smir:
Canon PowerShot A560

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.021
Кога јас би се мислел во ценовниот ранг подобро да си купам мобилен телефон во постпејд. Ем ќе фотографираш, ем муабет ќе си праиш на него, а можда и Wi-Fi поврзување да има.

Пристојните фото-апарати чинат околу 10.000 денари. Бај д веј една моја другарка продава на старо едно мошне добро фото-апаратче: Canon PowerShot A580, 8mp. Зедно со Canon Rechargeable батерии, полнач, картичка од 2GB, кабелче за PC и торбичка 5500мкд.

ФБ контакт: http://www.facebook.com/lidcandy
Пола од фотграфиите на Девиантарт http://lidcandy.deviantart.com/ и се направени со тоа апаратче.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Кога јас би се мислел во ценовниот ранг подобро да си купам мобилен телефон во постпејд. Ем ќе фотографираш, ем муабет ќе си праиш на него, а можда и Wi-Fi поврзување да има.

Пристојните фото-апарати чинат околу 10.000 денари.
Бај д веј една моја другарка продава на старо едно мошне добро фото-апаратче: Canon PowerShot A580, 8mp. Зедно со Canon Rechargeable батерии, полнач, картичка од 2GB, кабелче за PC и торбичка 5500мкд.

ФБ контакт: http://www.facebook.com/lidcandy
Пола од фотграфиите на Девиантарт http://lidcandy.deviantart.com/ и се направени со тоа апаратче.
Штом е така ке причекам уште малку, за да соберам уште пари па тогаш ке купам фотоапарат. Иако е сеуште рано, што би ми препорачал ти да разгледувам за таа сума од околу 10 000 денари ?
Иначе што се однесува до понудата за фотоапаратот не ми одговара, сакам да си купам нов :smir:

A

Auditore

Гостин
Сакам да купам дигитален апарат за домашна употреба, али да биде по пристојна цена, она што видов од понудите на АМЦ од едно флаерче ме заинтересираа неколку..
CAM SONY CyberShot DSCW310B Crn
CAMERA CANON A490 + podarok(torba,polna~,SD-4GB)
NIKON COOLPIX S220 f.a. CRVEN+ Gratis Futrol
Дали има некој искуство со овие, како служат?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.021
Канон 490 е најдобар од овие понудените, само земи го од било каде само од АМЦ немој, жив ти се. Официјални дистрибутери се Генел, а можеш да го најде во Пикс плус, Тобако, можеш да го порачаш преку Т-Хоум, ONE...
Само немој АМЦ.
Патем провери во која продавница што даваат вклучено во цената и која е цената.

A

Auditore

Гостин
Канон 490 е најдобар од овие понудените, само земи го од било каде само од АМЦ немој, жив ти се. Официјални дистрибутери се Генел, а можеш да го најде во Пикс плус, Тобако, можеш да го порачаш преку Т-Хоум, ONE...
Само немој АМЦ.
Патем провери во која продавница што даваат вклучено во цената и која е цената.
Фала за информацијата, ќе проверам шо како е, можно е да порачам и од Дубаи да ми донесат ваков.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
Барам помош при избор на апарат измеѓу овие 4, ја напишав и цената за да се земе во предвид и таа во споредувањето. Имам и прашање доколку некој знае СИГУРНО затоа што читав на други форуми кој од овие може да снима видео во зависност од големината на мемориската картичка.
sony dslr A350 18-55mm + 55-200mm -462 евра
Nikon D5000 18-55mm + 55-200mm -539 евра
canon550d 18-55mm -616 евра
Sony slt-a33 18-55mm -650 евра
Не се разбирам многу во фотографи но кажете ми дали се исплаќа новиот апарат од сони slt-a33.

ви благодарам од напред на потрошеното време :)

знам дека ќе има прашања за цените, цените се од оваа страна од грција http://www.plaisio.gr со пресметан вратен данок од 23%

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Барам помош при избор на апарат измеѓу овие 4, ја напишав и цената за да се земе во предвид и таа во споредувањето. Имам и прашање доколку некој знае СИГУРНО затоа што читав на други форуми кој од овие може да снима видео во зависност од големината на мемориската картичка.
sony dslr A350 18-55mm + 55-200mm -462 евра
Nikon D5000 18-55mm + 55-200mm -539 евра
canon550d 18-55mm -616 евра
Sony slt-a33 18-55mm -650 евра
Не се разбирам многу во фотографи но кажете ми дали се исплаќа новиот апарат од сони slt-a33.

ви благодарам од напред на потрошеното време :)

знам дека ќе има прашања за цените, цените се од оваа страна од грција http://www.plaisio.gr со пресметан вратен данок од 23%
Според мене најдобар избор ти е канонот 550 д, имам дригарче што има сони алфа а 500 и не е баш задоволен , особено откако го проба никонот :) а исто добра опција ти е никон д3100 :smir:

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
го немам сетено него ич не ни знам некој шо има за да ти кажам шо е како е , ама јас ако би бил на твое место да земам не би зел сони :)

Kajgana Shop

На врв Bottom