Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
На школо го сменив проксито и ставив прокси од шпански сервер,и кога пробувам да сметнувам торент со Utorrent не го сметнува и цело време стои на 0% и Availability е цело црвено.Пробав со 3-4 различни торенти и за сите е истото.Хелп???
ЛоЛ..... За да симнуваш преку торенти треба и други работи да средиш, а и интернетот во училиштата не е на завидно ниво па да симнуваш нешто преку торенти.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
ЛоЛ..... За да симнуваш преку торенти треба и други работи да средиш, а и интернетот во училиштата не е на завидно ниво па да симнуваш нешто преку торенти.
Ок,фала во секој случај :smir:
А,тоа што треба и други работи да средам,комплицирано е,или може во кратки црти да ми го објасниш??

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ја лани го исушив цел нет у ПТТ...преку 100 гига трансфер направив на торенти...со дифолт торент даунлоудерот од едубунтуто.
и не користев прокси, само днс-от си го сменив и немав забранети сајтови

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
ја лани го исушив цел нет у ПТТ...преку 100 гига трансфер направив на торенти...со дифолт торент даунлоудерот од едубунтуто.
и не користев прокси, само днс-от си го сменив и немав забранети сајтови
Значи да одам преку едубунту?Пошто сум во информатика кабинетот цел ден одев преку Виндоус,ќе пробам утре како што си правел ти :).

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Значи да одам преку едубунту?Пошто сум во информатика кабинетот цел ден одев преку Виндоус,ќе пробам утре како што си правел ти :).
да бе, пробај, треба да работи
интернет конеткцијата е статична
смени го днс-от во 1.1.1.2 пример и немаш проблем со блокнатите страни
ако добиеш пристап до компјутерите на професорите (со причина им помагаш/средуваш нешо у кабинет, или те пратиле да земеш нешто) види им ја IP адресата и стави ја нивната на твојот компјутер на едубунту
ќе ти лета нетот :D

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Да не знае некој како да најдам email и pasword за Sky Hunter?

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Да не знае некој како да најдам email и pasword за Sky Hunter?
SpyHunter e. Сигурно ти си ја симнал најновата верзија, мислам за неа немаше...барем јас не најдов кога ми требаше и мене. Но имаш и постара верзија која исто ќе ти заврши работа.
Клик
Имаш фајл SND.nfo, отвори го преку Notepad и прочитај инструкции како да го вметниш кракот.

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
SpyHunter e. Сигурно ти си ја симнал најновата верзија, мислам за неа немаше...барем јас не најдов кога ми требаше и мене. Но имаш и постара верзија која исто ќе ти заврши работа.
Клик
Имаш фајл SND.nfo, отвори го преку Notepad и прочитај инструкции како да го вметниш кракот.
Да,SpyHunter е знам...печатна грешка.Фала многу на помошта.:)

V

Viktor g

Гостин
Вака од пред некој ден ме зеза цел компјутер ми кочи буквално се а и нетот често сега ми паѓа на мозилава брзината е ко да ти е надминат лимит а не ми е ств некоја помош имам антивирус анвира премиум на 30 дена

Член од
29 септември 2008
Мислења
219
Поени од реакции
5
како да отворам зипуван фајл кој е со пасворд?

Г

Грејвдигер

Гостин
како да отворам зипуван фајл кој е со пасворд?
Оди на сајтот од кај што си го симнал и најди дали има негде PASS, ако не, чорба.
Ако ти е симнат од некој од тие варез сајтовите пиши го на гугл името на целиот зипуван фајл, на пр: Nod.32.smart.security.zip би требало да се најде ако тој фајл е поставуван на повеќе места и ваљда некаде ќе го пишува пасвородот. Ако не, како што кажа Корун, чорба.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Како најлесно да вмрежам два компјутери, Windows XP и Windows 7? На лаптопот имам инсталирано 7, меѓутоа сите податоци ми се на персоналниот компјутер на кој имам инсталирано ХР. Како најлесно можам да ги приклучам во мрежа тие два компјутери, за да можам да си ги префрлам податоците од едниот на другиот ?

Фала однапред.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Како најлесно да вмрежам два компјутери, Windows XP и Windows 7? На лаптопот имам инсталирано 7, меѓутоа сите податоци ми се на персоналниот компјутер на кој имам инсталирано ХР. Како најлесно можам да ги приклучам во мрежа тие два компјутери, за да можам да си ги префрлам податоците од едниот на другиот ?

Фала однапред.
Купи си ethernet crossover cable и направи enable sharing

За почетници
http://www.ehow.com/how_5042352_connect-computers-together-ethernet-cable.html

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Дечки, ми треба помош :)

Инсталиарв Windows 7, ultimate 32 Bit, и се си е ок, освен камерата. Значи, ни на скајп, ни на мсн, не ми ја покажва, вади црн екран. Пробав да ги uninstall-ирам драјверите, и со ЦДто кое одеше со камерата да ги инсталирам тие проклети драјвери. Се инсталира се во ред, се јавија на десктоп тие икончињата за тестирање, ама пак црно вади. Ги избришав пак драјверите, и со update во device manager за да ги најди од интернет и да ги инсталира. Ги најде, ги инсталира, и пак црн екран. Го сменав и портот, во друг усб приклучок го ставив, ама ни то не помогна. Се работи за A4Tech web camera, како на сликата ... Микрофот работи супер. Итно ми е, фала однапред :)

Kajgana Shop

На врв Bottom