Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Овие програмите што се долу десно на екранот (малите икони), како може кога ќе го уклучувам компјутерот, има некои кои не сакам да ми стојат уклучени? Како се исклучуваа?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Овие програмите што се долу десно на екранот (малите икони), како може кога ќе го уклучувам компјутерот, има некои кои не сакам да ми стојат уклучени? Како се исклучуваа?
Оди во RUN, пиши msconfig, па оди во Startup и таму одштиклирај се што не сакаш да ти се подига заедно со Виндовсот!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Постои ли можност да се симне некоја мала игра од нет, пример игриве што се на кајгана или на miniclip и слично?? да си ја имам у pc

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Постои ли можност да се симне некоја мала игра од нет, пример игриве што се на кајгана или на miniclip и слично?? да си ја имам у pc
http://www.miniclip.com/games/en/downloadable-games.php (ако сакаш др игри поарај на гоогле има милиони туторијали или наа ју тубе)

Кое програмче го препорачувае за исталација на хп преку усб. Имам едно WIN TO FLASH ама ми прави некакви проблеми.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Кој фонт да го наместам во GOM Player за да може да ми ги чита македонските преводи?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој фонт да го наместам во GOM Player за да може да ми ги чита македонските преводи?
Да ти појаснам нешто за во иднина: Фонтови се мењаат во WORD (и некои такви слични програми)

Ти треба да одиш на GOM Player во Preferences - Subtitle - Others - Code Page: Cyrilics

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
aj ako moze pomosh?
mi se pojavuva plav ekran i na nego pisuva
PAGE_FAULT_IN_NONPAGE_AREA

eamon.sys

aj ako nekoj znae kako da go resam ova neka pise!:toe:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Извинете вака на офф топик, али незнам каде точно да го поставам прашањево. Кажете ми со кој програм да блокирам одредени страници, односно да биде забранет влез на истите.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
aj ako moze pomosh?
mi se pojavuva plav ekran i na nego pisuva
PAGE_FAULT_IN_NONPAGE_AREA

eamon.sys

aj ako nekoj znae kako da go resam ova neka pise!:toe:
На странава пробај да го пронајдеш eamon.sys

Извинете вака на офф топик, али незнам каде точно да го поставам прашањево. Кажете ми со кој програм да блокирам одредени страници, односно да биде забранет влез на истите.
windows/system32/drivers/etc/hosts

И ќе внесеш во hosts 127.0.0.1 www.primer.com

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Се разбира ли некој у DOS? Може ли да се стави лозинка? Треба да се префрлат податоци а антиката нема ни цд ни усб.Вадење хард маааалце потешко. Значи ми треба или да се заштитат податоците да може да се видат само со укуцавање пасс или пак да се пренесат некако шознам како освен флопи,усб некако да се приклучи и такви ствари.

Kajgana Shop

На врв Bottom