Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Сними најнов Флеш плеер.
Прво го симнуваш најновиот.
Исклучи го интернет прелистувачот.
Одиш во Add/Remove и го одинсталираш стариот.
Го инсталираш новиот.
Сурфај.

mislam deka
imam 10ka.ima li ponov?aj ke probam pak.fala sepak

probav so flash playerot ama ne biva.a interesno e toa shto koga ke pustam nekoj klip i koga ke mrdam so mausot pobrzo vrz klipot se prikazuva normalno!so e rabota znae li nekoj?:nesum:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Како можам да го поправам
Оди во Control Panel > Windows Firewall > Exceptions
Барар го BitTorent и штиклирај го. Ако го нема рачно додади го.

А гледам имаш некој ESET, незнам дали е Smart Security или само Антивирус.

Ако е Smart Security, тогаш и во firewall от таму треба да го дозболиш Bit Torrent.

И последно, во Bit Torrent оди на Options > Preferences > Conections и види ја бројката на портот.
Ако имаш рутер, ќе појдиш на рутерот, најчесто се оди преку веб прелистуваш со адресата http://192.168.1.1, а кај некои е 192.168.0.1, 192.168.1.254

Ќе направиш port forward на портата за Бит Торент. Кај некои рутери пишува Virtual Servers.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Како можам да го поправам
Prvo proveri dali portot za Bittorentot ti funkcionira ili ti ja blokira firewalot. Za utorrent ke ti kazam posto toj go korstam.
Options menito/SpeedGuide/Test if port is forwarded properly
Ke ti se otvori prelistuvacot i ako ti ispise vaka onda e ok
OK!

Port xxx is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections.

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Благодарам многу за помошта но сам се поправи ништо не направив...сепак фала на помошта

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Може ли да се префрлаат податоци од телефон во компјутер и обратно преку блутут и како ?
Поентата ми е наместо префрлање преку усб кабел, да вклучиш блутут и да префрлаш слики , музика и друго ?
Помош :toe:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988

Ај некој ако знае, нека пиши шо е проблемот, зошто не отвара?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Може ли да се префрлаат податоци од телефон во компјутер и обратно преку блутут и како ?
Поентата ми е наместо префрлање преку усб кабел, да вклучиш блутут и да префрлаш слики , музика и друго ?
Ти треба usb блутут се купува во било која продавница за софтвер не се скапи со тоа ти оди и цд со софтвер и потоа можеш да оствариш врска и пренос со телефон.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Може ако имаш лаптоп по нов модел скоро сите имаат вградено блутут во нив или ако имаш десктоп компјутер ти треба усб кабел или блутут стикче кој оди со драјвери за кабел не ти треба драјвери (препорачано е да се инсталалираат а и не мора ) одма го имаш во Computer ,додека Windows 7 и Windows Vista (sp2) имаат вградено блутут подршка

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Што значи записот ....

[2009-11-18 15:55:58] Baned 99.248.0.20:3214

во табот Logger во uTorrent....gledam deka e zabrana но причината не ја дава...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Е ММЕ шпионско на микрософт..:vozbud:

кликнав на линкот и како прво стои

This article applies to a different version of Windows than the one you are using. Content in this article may not be relevant to you.
Visit the Windows 7 Solution Center

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Хеи, Изгледа мајкрорософт почна да се грижи повеќе за корисниците. Порано на support.microsoft.com за дадена статија дури на крајот пишување е за кои верзии на windows се однесува, а сега ставаат и забелешка на почетокот „This article applies to a different version...“. И сега дури ставаат и автоматски алатки кои ја поправаат грешката. (порано беше дадена само рачна постапка).

А шпиунирааат преку user agent

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Може ли некако на фб да се види разговор со некого откако ќе се избере Clear Chat History???? Дали разговорите се зачувуваат некаде на хард-дискот. Побарав на гугл но не најдов ништо конкретно, се демек некои програмчиња....

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Што значи записот ....

[2009-11-18 15:55:58] Baned 99.248.0.20:3214

во табот Logger во uTorrent....gledam deka e zabrana но причината не ја дава...
Ти давал корумпирани парчиња податоци од фајлот што си го симнувал, па поради тоа uTorrent го банирал клиентот. Ништо страшно.

Kajgana Shop

На врв Bottom