Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Nishto, mi izleguva edno sino pole ama za sekunda i se isklucuva kompjuterot, ne dava ni da vidam sto pise na sinoto pole i potoa ponovo se oklucuva kompojuterot i se taka non stop ... ne e mozno ??

Баш во моментов поправам еден лаптоп со СКРОЗ ИСТИОТ проблем како твојот :)

Ќе направам реинстал на Windows (значи РЕИНСТАЛ, не ФОРМАТ)

Баш во моментов поправам еден лаптоп со СКРОЗ ИСТИОТ проблем како твојот :)

Ќе направам реинстал на Windows (значи РЕИНСТАЛ, не ФОРМАТ)
E nogo znam kako e toa, amater sum za tie raboti ako go upravish ... moze so sliki da mi kazes ili poleka so poteg na poteg :)) ne gi razbiram ovie raboti mnogu ... ajde gledaj da go upravish i da mi kazesh ...

Zdravo edno prasanje!imam wireless internet. Na personalniov kompjuter mu staviv nadvoresna antena za da fajkat signal i mn ubo si go fajkat signalov ama nemam internet a na lap top imam so e problemov?????????

Може ли текст напишан со англиска пордшка со Мац Ц Тајмс фонт да се направи да биде напишан со Ариал фонт со македонска подршка без да се прекуцува од ново?!?

Едит : решено!

Дали можете да ми препорачате литература или некој текст во врска со “ Хиерархиската подреденост на податоците во компјутерските системи“ ??

Прашањево е и тоа каков софтверски проблем.....морам да дознаам што е можно повеќе за темава!

Имам проблем со стартувањето на оперативниот систем. Кога го уклучувам компјутерот заглавен ми е две минути и на дното на екранот пишува SEARCHING\LOADING AWDFLASH.EXE. Кога ке помине овој процес , во следниот прозорец ми се јавува следново :

044sy.jpg

Но доколку ставам било кое флопи или инсталационото цеде од ХП Професионал , ми се појавува следново :

042gk.jpg

043q.jpg

И во двата случаи , никако не може да се подигне системот. Што е проблемот и како би можел да го решам ?

Иконите у Позадина, како да ги средам?
Пробав со Lock Web ..... ама нејќе.
Друг начин?

filipmakedonski провери следно,
Можеби имаш хардверски проблем во суштина пример со хард дискот и затоа не ти подига провери во bios дали ти ги листа пронаоѓа хард дисковите и дали ти е наместен како прв за покренување оној каде ти е инсталиран оперативниот ако не треба да провериш со каблите и тоа како се селектирани да ги пронаоѓа.

Тука на втората слика треба да ти е наместен во делот first boot device харддискот каде ти е инсталиран оперативниот систем за да се покрене директно од него. (провери ова)

Дајте некоја шема за преинсталирање на виндоусот?

Се обидувам да го инсталирам Корелот, и се супер, само кога ќе стигнам до делот за одбирање јазик, не можам да селектирам ни еден од понудените јазици, и не можам да продолжам со инсталацијата. Помош? :helou:

...Aбе си го забораиф пассот на фејСбУк...и сеа незнам као да си го вратам и даси влезам! ...Ај некој ако знае...ве молам хееелп

Si[M]onA;3102557 напиша:
...Aбе си го забораиф пассот на фејСбУк...и сеа незнам као да си го вратам и даси влезам! ...Ај некој ако знае...ве молам хееелп

Имаш таму си ја заборави лозинката кликни таму пиши си ја Email адресата и ке ти стаса емаил од FB рестатирана лозинка после ке можеш да си ја смениш
nq9tzs.jpg

Се обидувам да го инсталирам Корелот, и се супер, само кога ќе стигнам до делот за одбирање јазик, не можам да селектирам ни еден од понудените јазици, и не можам да продолжам со инсталацијата. Помош? :helou:
Нема логика ова, можеби е лоша копија од Корел, а можеби и ти не правиш нешто како што треба. Мора да може да се селектираат јазиците, пробај пак..

Како да изгасам Automatic Updates? Ми се појавува на секоја минута, и се полни едно(лоадинг), коа ке се наполни се рестартира компјутерот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom