Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ај малку и за мене помош :) Од вчера почна да ми се расипува сликата од екранот. После 10-15-20 мин почнуваат да се мешаат сите бои на екранот и станува сликата катастрофа. Вакво нешто порано не ми се појавило . Пред пола година купив монитор LG LCD 19'' W1934S-BN black а конфигурацијата на компјутерот е
Intel CPU P4-3.00GHz 2x2MB LGA 775 FSB800 DUAL CORE
MB GA 945GCM-S2L
GeForce 8400 GS 512 Mb
RAM DDR2 512 PC6400 x2

Имам инсталирано Xp Service Pack 2, а последни програми што ми се инсталирани се UltraEdit, Notepad ++ i Mingw.

T

theMLS

Гостин
Големи се шансите да е до мониторот,ако имаш да пробаш со друг монитор би било супер,ако истото се дешава и на другиот монитор тогаш има некој проблем со графичката.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ctrl+A (обележи се) и го менуваш фонтот во некој стандарден пример Times New Roman
Не можеше да се смени во ниту еден стандарден фонт, освен некои фонтови што доаѓаат со инсталација на Adobe пакет.

Го сменив прво во некој таков фонт, го зачував документот, после го отворив и тогаш го сменив фонтот од Adobe во некој стандарден (Arial)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Еј луѓе ај некој ако знае да помогне за ова. Пред некое време си ставив рутер и тек денес пробувам да симнам нешто на торент, но брзината на симињање е многу мала, а и доле ми свети нешто црвено и ми ја покажува следнава порака. Not connectable a firewall/router is limiting your network traffic и ми вика нешто портови да средам да наместам. Нешто гледав по гугл што барав ми вика нешто статичка IP Адреса ќе требало нешто, а јас имам АДСЛ интернет и неам појма што да праам. Ај кој знае нека пише.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еј луѓе ај некој ако знае да помогне за ова. Пред некое време си ставив рутер и тек денес пробувам да симнам нешто на торент, но брзината на симињање е многу мала, а и доле ми свети нешто црвено и ми ја покажува следнава порака. Not connectable a firewall/router is limiting your network traffic и ми вика нешто портови да средам да наместам. Нешто гледав по гугл што барав ми вика нешто статичка IP Адреса ќе требало нешто, а јас имам АДСЛ интернет и неам појма што да праам. Ај кој знае нека пише.

Каков рутер купи?

Треба да влезеш во него (192.168.1.1 најчесто) и таму треба да си отвориш портови за торент клиентот.

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Некој ми сменил пасс на hotmail и сега не можам да се лог на фацебоок на ништо а на се ми е тај емаил ако знаете некој програм или алатка да го одблокирам зш стварно ми треба :toe::toe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Некој ми сменил пасс на hotmail и сега не можам да се лог на фацебоок на ништо а на се ми е тај емаил ако знаете некој програм или алатка да го одблокирам зш стварно ми треба :toe::toe:
Алтернативен мсн ке ти се испрати на Алтренативниот Hotmail уствари ке ти го рестатира и после ке си пишеш нов пасс

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.636
Поени од реакции
8.067
еј ај некој да ми најде microsoft access која било верија може и поновата
барав ја нигде немоем да најдем све нешто ми наоѓа што не се инсталира

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
еј ај некој да ми најде microsoft access која било верија може и поновата
барав ја нигде немоем да најдем све нешто ми наоѓа што не се инсталира
Microsoft Access e во Пакетот со Microsoft Office 2003/2007/2010 така да треба да инсталираш Microsoft Office

Член од
23 мај 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Ај малку и за мене помош :) Од вчера почна да ми се расипува сликата од екранот. После 10-15-20 мин почнуваат да се мешаат сите бои на екранот и станува сликата катастрофа. Вакво нешто порано не ми се појавило . Пред пола година купив монитор LG LCD 19'' W1934S-BN black а конфигурацијата на компјутерот е
Intel CPU P4-3.00GHz 2x2MB LGA 775 FSB800 DUAL CORE
MB GA 945GCM-S2L
GeForce 8400 GS 512 Mb
RAM DDR2 512 PC6400 x2

Имам инсталирано Xp Service Pack 2, а последни програми што ми се инсталирани се UltraEdit, Notepad ++ i Mingw.
Ako slikata postepeno ti se rasipuva spored mene imas progblem so grafickata .. po se izgleda ti se pregreva... proveri i go coolerot :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Само од себе ми се појавува прозорче за инсталација на Outlook Express. Сеа пред малку го исклучив и ни една секунда н епројде, пак ми се појави. Нејќам да инсталирам тоа. Само што го форматирав компјутеров.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
При уклучување на лап топ излегува ова:
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Да не знае некој што може да му биде?