Ги баталувам цигарите!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
абе мене ме нервира фактот што ете на моменти "не смееш" да запалиш...Се чуствувам како алкохоличар на кој му забраниле ракија по секоја цена...ја цел месец неам запалено,онака од моменти ме мава возбуда за да запалам,ама ништо страшно...кажав јас,ги баталив ради килажата,кога ќе дојдам до саканата килажа,пак би запалил...зошто да не,кога уживам во нив?:helou:

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Ајде и јас да се обидам да престанам да пушам. Пушам веќе 3-4 години без престан и сакам да се откажам бидејќи многу ми сметаат, дури приметувам дека повеќе од останатите мои друигари што пушат ми сметаат и ми го нарушуваат здравјето. Мора да престанам со пушење од овој момент. Држете среќа :helou:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Еве совет од човек ветеран од Првата светска војна (да, првата од 1914-1918!!!).
Хенри Алингем кој воедно е и најстар жив британец (роден 1896) и има 113 години, на прашањето за неговата долговечност и покрај две светски војни во кои се борел (авијација) кажува -

Allingham credits "cigarettes, whisky and wild, wild women — and a good sense of humour" for his longevity

Чичко Хенри изгледа добро и се држи одлично и покрај 86 годишниот пушачки стаж.

Браво мајсторе!
Звер над зверовите!
:zver::zver::zver:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
абе тоа ракови,распарани бели дробови мислам дека е позитивна пропаганда за младите да не почнуваат да пушат од млади години...ја скоро сите шо ги знам пушат години години наназат,па никој не рекол "еве си дојдов од преглед сеа,ми најдоа рак на јазикот,грлото,дробовите,шум на срцето"...пу пу пу никој да не го подречам...цигарите се едноставно дел од животот...ако земеш што е штетно што не,штетно е и до патиштата да пешачиш,ќе се надишиш издувни гасови,или пак алкохолот што уништува мозочни келии или што страда џигерот...се што е во нормални количи е колку-толку нештетно...

-а за старецов со 86 годишен пушачки стаж...браво!:zver:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ајде и јас да се обидам да престанам да пушам. Пушам веќе 3-4 години без престан и сакам да се откажам бидејќи многу ми сметаат, дури приметувам дека повеќе од останатите мои друигари што пушат ми сметаат и ми го нарушуваат здравјето. Мора да престанам со пушење од овој момент. Држете среќа :helou:
Немој нагло... :)

Ќе си купиш некои цигари ultra light со 3мг катран 0.3мг никотин, и ќе си створиш стратегија на пушење, пример по 3-4 цигари дневно и ќе се придржуваш кон тоа. Ќе пушиш колку да ти помине меракот.

Ја веќе 4-та недела терам со по 2 цигари максимум дневно, онака уз кафе по сабајле и после ручек, и толку.

Ајде среќно, па ќе ги откажеме скроз.

Наглото откажување не помага, сум пробал, тогаш се откажав само од купување а не од пушење... сега скроз ги намалив, штом стигнав на 1-2 цигари дневно топ, а има денови уопште не палам.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
повеќе од месец дена неам цигар фатено...Ни па сум имал желба...ама за Рибља Чорба,ако одам,ќе има да се препушам :)
-никогаш не сум пушел мнооогу,онака лежерно,со кафе,или на мала пауза нашколо додека одев...10тина цигари макс...само за мајот ја опнав цела кутија Вест(со мала помош :))
-отсекогаш се гребев или купував класа цигари...West,Marlboro,и еднаш Lucky Strike...најубавата цигара!
-од родео ми се гади,ич не ме влечеа,имаа некаков благ вкус...за никаде...ептен ги измелезија у последно време!

D

dh00|

Гостин
абе ги баталувам секој ден...ама никако да ми успее:pos2:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Сакам да им речам чао, се дружевме али више не сте забавни, само сум нафиксирана на стравот од накачување килажа.
И уште некако преферирам добра линија, пред здрави бели дробови :(

Затоа ме занима, дали секогаш се добива некое кило плус, односно дали увек е аптетитот зголемен ко последица од откажувањето, па мора и малце рестрикција на исхрана да стаиш?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Сакам да им речам чао, се дружевме али више не сте забавни, само сум нафиксирана на стравот од накачување килажа.

Затоа ме занима, дали секогаш се добива некое кило плус, односно дали увек е аптетитот зголемен ко последица од откажувањето, па мора и малце рестрикција на исхрана да стаиш?
Така изгледа на почетокот кога се оставаат цигарите, се зголемува апетитот. Но зголемениот апетит ќе можеш да го компензираш со поголемо конзумирање на овошје и зеленчук, па така стравот од килажата ќе го нема. Но настрана од сето тоа, откажувањето е чист психолошки проблем, а другото е изговори. Ете јас не пушам веќе со години, а сеуште немам накачено килограми. Така што само храбро и ќе видиш до колку успееш навистина да се оттргнеш од нив засекогаш, ќе станеш најголем поборник против цигарите. Ова е докажано. Само храбро.

R

RAYTHEON23

Гостин
јас си дозволив камел...ауффф КУЛ!!!!

нема бољи мислам и лајтот се добриам коа ги видов не можев да одолеам!!!!

совети да ви дадам!!!!

за цигарите јас не можам да си помогнам па оттука само ви одмагам...толку!!!!:pos2:

Еве совет од човек ветеран од Првата светска војна (да, првата од 1914-1918!!!).
Хенри Алингем кој воедно е и најстар жив британец (роден 1896) и има 113 години, на прашањето за неговата долговечност и покрај две светски војни во кои се борел (авијација) кажува -

Allingham credits "cigarettes, whisky and wild, wild women — and a good sense of humour" for his longevity

Чичко Хенри изгледа добро и се држи одлично и покрај 86 годишниот пушачки стаж.

Браво мајсторе!
Звер над зверовите!
:zver::zver::zver:

Така...

тоа виски ме потсети на чарлс буковски...

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27

Некое зголемвање на апетит има ама поќе е од пуста навика нешто да имаш в уста па мораш нешто да џвакаш цело време.
Јас после јадење наместо цигара обавезно јадев нешто благо за да ми помини желбата за цигара. Ти наместо благи работи можиш да пробаш со моркови или нешто слично :)

А за килажа не кладов ни грам , а инаку сакам да се здебелам ама пусти Марфиеви закони...

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
со среќа брат :) мене веке 3-4 месеци секоја цигара велам дека ми е последна xD

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Еве го советот од Хенри Алингем (пост 303 и 310) не само во врска со цигарите туку и со животот и среќата воопшто.
А чичко Хенри бил на неколку погреби на доктори кои го убедувале колку е штетно пушењето...

Слушај паталец а не гаталец, посебно 113 годишен паталец кој јавал Бристол Ф2Б фајтери и Блекбурн Скуи и се церекал на судбината која брзо доаѓала во вид на Фокер Д-3 и Ме-109...во две војни...

Никотинот е превентива за Алцхајмерова и други болести кои го уништуваат мозокот.
Добро сега не е превентива 5 кутии, ама 1 е ОК, ваљда...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Епа ајде и јас да се иповедам ан темава.... ја размислувам сериозно да ги баталам цигариве.. пред некој ден рачунав колку пари давам за цигари и кога ја видов бројката се замислив... а кога помислив кај се ми идат тие пари уште повеќе се Замислив!!!
1 кутија ми е 50 денара ( родејче наравно )
прилично пушам кутија на ден ( некад више зависи од гребатори и слично )
месечно искочи математиаккта горе доле околу 1700 денара..
годишно ми испаднаа околу 20 000...

ја мислам сериозно да се откажам.... ама дали ке успеам е добро прашање :):):)

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Еве и јас да кажам нешто на оваа тема ,најважно од се е психичката припрема дека сакаш да престанеш да пушиш ,кога ќе почувствуваш дека си спремен треба гласно и јасно да им кажеш на најблиските ,од денес престанувам ,секогаш имај полна кутија со цигари, но никој освен тебе не може да те натера да земеш цигара. Најважно, после некое време ќе мислиш дека си готов, дека цигарите веќе не ти се важни и што ако запалиш една тука е најголемата грешка , веќе ни една цигара најмалку една година а најдобро воопшто . Да не те изненади ако во тој период станеш по нетрпелив кавгаџиски настоен, но тоа ќе помине .Можеби навистина ќе ставиш некое кило но и тоа бргу го снемува . Најважно е задоволството од успехот кое ќе ти покаже дека можеш да се избориш со се ,само ако сакаш, се е до тебе само напред Ви пожелувам среќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom