Фотографии од вашиот дом - ентериери

Член од
21 август 2007
Мислења
20
Поени од реакции
1
Ова е мојот (сеуште се реновира) стан. 40 квадрати е, до сега внатре е се ново, само ѕидовите се исти :)

Ова е дневната, со спуштени тавани сосем малце само по краевите каде што има скриено неонско светло што дава доста интересен ефект (за жал не е доловен на сликата, затоа што е сликано од мобилен, на слика е премногу јако, а реално е како млечна слаба светлина).

Овие светла нема да бидат финални. Ќе има и ѕидни, како и централно - лустер, посебно пригушливи со потенциометри.

Сакам да ставам светол ламинат, најсветлиот што го има, ама пак да го има изгледот на дрво, а не неприродна боја или обоен. Ако имате сугестии, слободно.

Овие се плочките во ВЦ:

Денес купив ВЦ Школка :) , наместена е и туш кабина, ама немам слики од нив уште.

Ова е поглед кон спалната, жолта боја:

Мистичен, имам едно прашање, дали твоите ѕидни светла се како овие на сликава подолу (извадена од каталог), ако се истите, и јас можда ќе ставам од нив, затоа што јас сакав да си играм со оваа варијанта на ѕидни ама се плашев да не се многу силни, зашто не се насочени (спот). Иначе лустерот (или е плафоњер??) ќе биде како овај четвртастиот со 4 светла.

Иначе внатре е се моја идеја, не е дизајнирано од архитект.

dobaaaaaaaaaaaaaaar

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Еве ке ви постирам неколку слики од каде што имаме работено, па можеби некој ке искористи некаква идеја :)

На оваа подобро ке беше фигурите да се во боја, ама така сакаа газдите... Тоа е нема мрдање :)
Изведвате спуштени тавани и ти ќутиш??! Ааааа, кај беше порано да ми кажиш пред да се зафркни мојот?!
:placka:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ѕиш, рафаело на спуштен таван?

За некој нашинец од Австралија е куќата или? :) Ајде, разувери ме со слика од конечниот изглед.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Малку каснам со постот, ама ја заборавив темава.
Џиш, рафаело на спуштен таван?

За некој нашинец од Австралија е куќата или? :) Ајде, разувери ме со слика од конечниот изглед.
Штета што касно почнаа кај нас со дигиталките, жалам, таа е единствена слика. Ја сликаше некој познаник на татко ми колку да ја имам, инаку е баеги стара. А куќата е на нашинец од Америка, овие австралијанциве се многу циции:pos:. Друга од тоа немам, а и ретко испаѓа прилика да сака некој тинторето, 1000 денари метар квадратен кошта (не правиме муабет да направи 20-30 метра квадратни)... Претежно мали делови како стубови ги изработуваат, и делуваат доста интересно и аристократски.

@Ангелче што мака си имаш ти со таванот?

Еве што направивме лани: ходник, наместо лустер ова она, фигура. Се на се 50 евра кошта.

Ова е свод измеѓу кујна со трпезарија и дневна. Интересно делува и ја разбива монотоноста на просторот.

И за крај, таван во дуќан во новиот пазар - Битола.

Доста ги бараат и за по дневни соби, но наместо шестоаголен облик како на сликата, ги правиме квадрати.

Член од
8 јуни 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
фотографија од просторот за комуникации(ходник)кај мене дома

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Мора да се од домот?
На оваа подобро ке беше фигурите да се во боја, ама така сакаа газдите... Тоа е нема мрдање :)
:ija: :ija::ija::ija:Мојот дом!!:nesvest:
OMG:icon_eek:

... Иначе на газдите ама ич не му е криво шо остана бело :pipi:
:coffee:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Еве и јас да ставам од мојот дом. Не дека се нешто убави сликите или домот, чисто да видам мислење за уредувањето.:helou:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Еве и јас да ставам од мојот дом. Не дека се нешто убави сликите или домот, чисто да видам мислење за уредувањето.:helou:
Ме бендиса каучот во дневната и шкавчето од детската соба:helou:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Данкишен. Имав и уште една слика од детската, ама само по 5 можело:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom