Фотографии од вашиот дом - ентериери

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
mojatamasickayf9.jpg
Eve ja masickata od mojata soba.Mnogu si ja sakam:vozbud:
И многу е убава:helou:

Ова е мојот (сеуште се реновира) стан. 40 квадрати е, до сега внатре е се ново, само ѕидовите се исти :)

Ова е дневната, со спуштени тавани сосем малце само по краевите каде што има скриено неонско светло што дава доста интересен ефект (за жал не е доловен на сликата, затоа што е сликано од мобилен, на слика е премногу јако, а реално е како млечна слаба светлина).

image65zf1.jpg

Овие светла нема да бидат финални. Ќе има и ѕидни, како и централно - лустер, посебно пригушливи со потенциометри.

slika007up1.jpg

Сакам да ставам светол ламинат, најсветлиот што го има, ама пак да го има изгледот на дрво, а не неприродна боја или обоен. Ако имате сугестии, слободно.

Овие се плочките во ВЦ:
sliki12kw5.jpg

Денес купив ВЦ Школка :) , наместена е и туш кабина, ама немам слики од нив уште.

Ова е поглед кон спалната, жолта боја:
sliki9co7.jpg

Мистичен, имам едно прашање, дали твоите ѕидни светла се како овие на сликава подолу (извадена од каталог), ако се истите, и јас можда ќе ставам од нив, затоа што јас сакав да си играм со оваа варијанта на ѕидни ама се плашев да не се многу силни, зашто не се насочени (спот). Иначе лустерот (или е плафоњер??) ќе биде како овај четвртастиот со 4 светла.
lookrazv163uu2.jpg

Иначе внатре е се моја идеја, не е дизајнирано од архитект.

dobaaaaaaaaaaaaaaar

Еве ке ви постирам неколку слики од каде што имаме работено, па можеби некој ке искористи некаква идеја :)

На оваа подобро ке беше фигурите да се во боја, ама така сакаа газдите... Тоа е нема мрдање :)

Изведвате спуштени тавани и ти ќутиш??! Ааааа, кај беше порано да ми кажиш пред да се зафркни мојот?!
:placka:

Ѕиш, рафаело на спуштен таван?

За некој нашинец од Австралија е куќата или? :) Ајде, разувери ме со слика од конечниот изглед.

Малку каснам со постот, ама ја заборавив темава.
Џиш, рафаело на спуштен таван?

За некој нашинец од Австралија е куќата или? :) Ајде, разувери ме со слика од конечниот изглед.
Штета што касно почнаа кај нас со дигиталките, жалам, таа е единствена слика. Ја сликаше некој познаник на татко ми колку да ја имам, инаку е баеги стара. А куќата е на нашинец од Америка, овие австралијанциве се многу циции:pos:. Друга од тоа немам, а и ретко испаѓа прилика да сака некој тинторето, 1000 денари метар квадратен кошта (не правиме муабет да направи 20-30 метра квадратни)... Претежно мали делови како стубови ги изработуваат, и делуваат доста интересно и аристократски.

@Ангелче што мака си имаш ти со таванот?

Еве што направивме лани: ходник, наместо лустер ова она, фигура. Се на се 50 евра кошта.

468740Hodnik.jpg

Ова е свод измеѓу кујна со трпезарија и дневна. Интересно делува и ја разбива монотоноста на просторот.

906593Svod.jpg

И за крај, таван во дуќан во новиот пазар - Битола.

196946DSC00224.JPG

Доста ги бараат и за по дневни соби, но наместо шестоаголен облик како на сликата, ги правиме квадрати.

фотографија од просторот за комуникации(ходник)кај мене дома
dsc00130ig2.jpg

Мора да се од домот?
На оваа подобро ке беше фигурите да се во боја, ама така сакаа газдите... Тоа е нема мрдање :)

:ija: :ija::ija::ija:Мојот дом!!:nesvest:
OMG:icon_eek:

... Иначе на газдите ама ич не му е криво шо остана бело :pipi:
:kafe:

Еве и јас да ставам од мојот дом. Не дека се нешто убави сликите или домот, чисто да видам мислење за уредувањето.:helou:

Еве и јас да ставам од мојот дом. Не дека се нешто убави сликите или домот, чисто да видам мислење за уредувањето.:helou:
Ме бендиса каучот во дневната и шкавчето од детската соба:helou:

Данкишен. Имав и уште една слика од детската, ама само по 5 можело:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom