Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
За тие пари или некоја кола поефтина, или Априлиа РС 125 (на старо) и уше нешто онака (нон-мото):vozbud: Зборам за цена на Кимкото Ексајтинг...

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Ваков безпари да ми дадат нема да го земам, уствари ке го земам и ке го продадам па ке си купам каков сакам:vozbud:
ствар на вкус а за вкусови не се збора.

напраивме материал за бришење али јебига

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Да ви се пофалам :smir: Пред 2 часа си купив Баотиан49QT-9.Моторчево ми се допаѓа, не е многу брзо,но ќе врши работа.Е сеа има ли некој искуство со овој мотор,каков е ......Друго што сакам да прашам е дали има пломба,и дали може да го пуцам на цела гас.Бидејќи прееска еден човек ми рече,дека не требало на цела гас додека не поминам 1000км бидејќи ќе му изгорел клипот. А јас го убив од сабајлево до даска гас 45мах ми качи а гравирано е 80:vozbud::smir:.

П.С.Колку чини регистрацијава,и колку е потврдата ???

С

Спенсер

Гостин
Да ви се пофалам :smir: Пред 2 часа си купив Баотиан49QT-9.Моторчево ми се допаѓа, не е многу брзо,но ќе врши работа.Е сеа има ли некој искуство со овој мотор,каков е ......Друго што сакам да прашам е дали има пломба,и дали може да го пуцам на цела гас.Бидејќи прееска еден човек ми рече,дека не требало на цела гас додека не поминам 1000км бидејќи ќе му изгорел клипот. А јас го убив од сабајлево до даска гас 45мах ми качи а гравирано е 80:vozbud::smir:.

создравје да го возиш,честито... (со кацига)

штом е ново има граничници... не го стискај многу,дур не пројдеш окулу 500км (некои викаат 500,некој 700 али нема везе)...после или се вадат, или пак сами се топат граничниците (така ми кажаа)...

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238

Чим не дига повеќе од 45 пломбиран е:toe: Братучет ми има от таков од 49 повеке не дига:haha: Иначе честито со памет да го возиш:vozbud:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Чим не дига повеќе од 45 пломбиран е:toe: Братучет ми има от таков од 49 повеке не дига:haha: Иначе честито со памет да го возиш:vozbud:
Фалаа :))

создравје да го возиш,честито... (со кацига)

штом е ново има граничници... не го стискај многу,дур не пројдеш окулу 500км (некои викаат 500,некој 700 али нема везе)...после или се вадат, или пак сами се топат граничниците (така ми кажаа)...
Фалаа,добро е што на време ми кажаа.Иначе јас додека не ми кажаа го пуцав цела гас 40км/ч.Е сеа упатство нема,на нет терав неможам да најдам колку троши просек и колку такта е сепак јас мислам дека е 2.
Резерварот прееска беше фул еве веќе 30км извозив уште не е падната.Тка да ќе врши работа..

Фала и да си купиш уште поубав :smir:

С

Спенсер

Гостин

Фалаа,добро е што на време ми кажаа.Иначе јас додека не ми кажаа го пуцав цела гас 40км/ч.Е сеа упатство нема,на нет терав неможам да најдам колку троши просек и колку такта е сепак јас мислам дека е 2.
Резерварот прееска беше фул еве веќе 30км извозив уште не е падната.Тка да ќе врши работа..

хехех...ке биде и тоа... потрошна 2-3л/100км би требало...тука е некаде гарант...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445

Друже клипопт да изгоре нема теоретски шанси :) А тоа оти не оди повеќе, толку му е снагата кинески е 4 тактен али мислам дека има блокажи кога ке ги извадиш би требало да крене повеќе на варијаторот мислам дека има блокажа и на ауспухот и двете треба да ги извадиш кај варијаторот можеш одма да ја извадиш пошто само ти го гребе а кај ауспухот кога сакаш.
П.С. Со здравје да си го возиш.....

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Друже клипопт да изгоре нема теоретски шанси :) А тоа оти не оди повеќе, толку му е снагата кинески е 4 тактен али мислам дека има блокажи кога ке ги извадиш би требало да крене повеќе на варијаторот мислам дека има блокажа и на ауспухот и двете треба да ги извадиш кај варијаторот можеш одма да ја извадиш пошто само ти го гребе а кај ауспухот кога сакаш.
П.С. Со здравје да си го возиш.....
фала,фала :)
значи 4такта е ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

Вака сега... прво немој да го пукаш до даска, во никој случај. Ако сакаш да те служи немој да го малтретираш не се тркачки мотори овие. Ке оди и повеќе од тоа, некаде 55-65 само откако ке легнат деловите.

За тоа дали е 2 тактно или 4 тактно, јас те прашувам каков бензин троши и дали прави мешавина? Ако ставаш мешавина (бензин + масло двотактол) е 2 тактно, ако ставаш само бензин е 4 тактно.

Регистрација за чудово сосе сообраќајна и табличка е околу 2.500-3000 денари.

Исто толку би ти било и да ја земеш М категорија доколку имаш помеѓу 14 и 18 години. Ако имаш Б категорија со неа се управува ова моторче.

толку од мене.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Вака сега... прво немој да го пукаш до даска, во никој случај. Ако сакаш да те служи немој да го малтретираш не се тркачки мотори овие. Ке оди и повеќе од тоа, некаде 55-65 само откако ке легнат деловите.

За тоа дали е 2 тактно или 4 тактно, јас те прашувам каков бензин троши и дали прави мешавина? Ако ставаш мешавина (бензин + масло двотактол) е 2 тактно, ако ставаш само бензин е 4 тактно.

Регистрација за чудово сосе сообраќајна и табличка е околу 2.500-3000 денари.

Исто толку би ти било и да ја земеш М категорија доколку имаш помеѓу 14 и 18 години. Ако имаш Б категорија со неа се управува ова моторче.

толку од мене.
Нема врска тоа на и на 2 тактните и на 4 тактните ставаш само бензин , на 2 тактните ставаш двотактол у посебен резервоар и после тоа само си го меша оно а кај 4 тактните не ставаш двотактол туку обично уље.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238

Абе не троши ич братучет ми за 100 ден вози 150КМ:vozbud:

Нема врска тоа на и на 2 тактните и на 4 тактните ставаш само бензин , на 2 тактните ставаш двотактол у посебен резервоар и после тоа само си го меша оно а кај 4 тактните не ставаш двотактол туку обично уље.
Еми и кај двата се става обично уље за да подмачкува а јас како што знам веке 2 тактичните не користат 2 токтол уље за подмачкување туку чист бензин:toe:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Јас коа го зедов исто 50ка 4 тактен го дигнав 70 првиот ден (ама имаше големи вибрации), незнам зошто не ти иде повеќе од 40 :toe:
Сега ми иде 75-80 (ако дува позади ветар хехе и речиси да нема вибрации), наскоро ќе идам на сервис, а на овој сервис ќе треба да го штелуваат вентилот така да ќе треба да има подобро влечење и поголема крајна брзина (се надевам)

Некои викаат дека мотор добро се разработува на високи вртежи, некои па обратно...

Иначе 4 татктните немаат блокажи :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom