ствар на вкус а за вкусови не се збора.Ваков безпари да ми дадат нема да го земам, уствари ке го земам и ке го продадам па ке си купам каков сакам![]()
создравје да го возиш,честито... (со кацига)Да ви се пофалам :smir: Пред 2 часа си купив Баотиан49QT-9.Моторчево ми се допаѓа, не е многу брзо,но ќе врши работа.Е сеа има ли некој искуство со овој мотор,каков е ......Друго што сакам да прашам е дали има пломба,и дали може да го пуцам на цела гас.Бидејќи прееска еден човек ми рече,дека не требало на цела гас додека не поминам 1000км бидејќи ќе му изгорел клипот. А јас го убив од сабајлево до даска гас 45мах ми качи а гравирано е 80:smir:.
П.С.Колку чини регистрацијава,и колку е потврдата ???
Чим не дига повеќе од 45 пломбиран еДа ви се пофалам :smir: Пред 2 часа си купив Баотиан49QT-9.Моторчево ми се допаѓа, не е многу брзо,но ќе врши работа.Е сеа има ли некој искуство со овој мотор,каков е ......Друго што сакам да прашам е дали има пломба,и дали може да го пуцам на цела гас.Бидејќи прееска еден човек ми рече,дека не требало на цела гас додека не поминам 1000км бидејќи ќе му изгорел клипот. А јас го убив од сабајлево до даска гас 45мах ми качи а гравирано е 80:smir:.
ФалааЧим не дига повеќе од 45 пломбиран еБратучет ми има от таков од 49 повеке не дига:haha: Иначе честито со памет да го возиш
![]()
Фалаа,добро е што на време ми кажаа.Иначе јас додека не ми кажаа го пуцав цела гас 40км/ч.Е сеа упатство нема,на нет терав неможам да најдам колку троши просек и колку такта е сепак јас мислам дека е 2.создравје да го возиш,честито... (со кацига)
штом е ново има граничници... не го стискај многу,дур не пројдеш окулу 500км (некои викаат 500,некој 700 али нема везе)...после или се вадат, или пак сами се топат граничниците (така ми кажаа)...
хехех...ке биде и тоа... потрошна 2-3л/100км би требало...тука е некаде гарант...Фалаа)
Фалаа,добро е што на време ми кажаа.Иначе јас додека не ми кажаа го пуцав цела гас 40км/ч.Е сеа упатство нема,на нет терав неможам да најдам колку троши просек и колку такта е сепак јас мислам дека е 2.
Резерварот прееска беше фул еве веќе 30км извозив уште не е падната.Тка да ќе врши работа..
Фала и да си купиш уште поубав :smir:
Друже клипопт да изгоре нема теоретски шансиДа ви се пофалам :smir: Пред 2 часа си купив Баотиан49QT-9.Моторчево ми се допаѓа, не е многу брзо,но ќе врши работа.Е сеа има ли некој искуство со овој мотор,каков е ......Друго што сакам да прашам е дали има пломба,и дали може да го пуцам на цела гас.Бидејќи прееска еден човек ми рече,дека не требало на цела гас додека не поминам 1000км бидејќи ќе му изгорел клипот. А јас го убив од сабајлево до даска гас 45мах ми качи а гравирано е 80:smir:.
фала,фалаДруже клипопт да изгоре нема теоретски шансиА тоа оти не оди повеќе, толку му е снагата кинески е 4 тактен али мислам дека има блокажи кога ке ги извадиш би требало да крене повеќе на варијаторот мислам дека има блокажа и на ауспухот и двете треба да ги извадиш кај варијаторот можеш одма да ја извадиш пошто само ти го гребе а кај ауспухот кога сакаш.
П.С. Со здравје да си го возиш.....
во сообраќајна нешо не пишува???дај точно име и тип,на гугл да побараме...фала,фала
значи 4такта е ?
Ако не се лажам тоа би требало да е овоа скутерчефала,фала
значи 4такта е ?
Вака сега... прво немој да го пукаш до даска, во никој случај. Ако сакаш да те служи немој да го малтретираш не се тркачки мотори овие. Ке оди и повеќе од тоа, некаде 55-65 само откако ке легнат деловите.Да ви се пофалам :smir: Пред 2 часа си купив Баотиан49QT-9.Моторчево ми се допаѓа, не е многу брзо,но ќе врши работа.Е сеа има ли некој искуство со овој мотор,каков е ......Друго што сакам да прашам е дали има пломба,и дали може да го пуцам на цела гас.Бидејќи прееска еден човек ми рече,дека не требало на цела гас додека не поминам 1000км бидејќи ќе му изгорел клипот. А јас го убив од сабајлево до даска гас 45мах ми качи а гравирано е 80:smir:.
Нема врска тоа на и на 2 тактните и на 4 тактните ставаш само бензин , на 2 тактните ставаш двотактол у посебен резервоар и после тоа само си го меша оно а кај 4 тактните не ставаш двотактол туку обично уље.Вака сега... прво немој да го пукаш до даска, во никој случај. Ако сакаш да те служи немој да го малтретираш не се тркачки мотори овие. Ке оди и повеќе од тоа, некаде 55-65 само откако ке легнат деловите.
За тоа дали е 2 тактно или 4 тактно, јас те прашувам каков бензин троши и дали прави мешавина? Ако ставаш мешавина (бензин + масло двотактол) е 2 тактно, ако ставаш само бензин е 4 тактно.
Регистрација за чудово сосе сообраќајна и табличка е околу 2.500-3000 денари.
Исто толку би ти било и да ја земеш М категорија доколку имаш помеѓу 14 и 18 години. Ако имаш Б категорија со неа се управува ова моторче.
толку од мене.
Абе не троши ич братучет ми за 100 ден вози 150КМФалаа)
Фалаа,добро е што на време ми кажаа.Иначе јас додека не ми кажаа го пуцав цела гас 40км/ч.Е сеа упатство нема,на нет терав неможам да најдам колку троши просек и колку такта е сепак јас мислам дека е 2.
Резерварот прееска беше фул еве веќе 30км извозив уште не е падната.Тка да ќе врши работа..
Фала и да си купиш уште поубав :smir:
Еми и кај двата се става обично уље за да подмачкува а јас како што знам веке 2 тактичните не користат 2 токтол уље за подмачкување туку чист бензинНема врска тоа на и на 2 тактните и на 4 тактните ставаш само бензин , на 2 тактните ставаш двотактол у посебен резервоар и после тоа само си го меша оно а кај 4 тактните не ставаш двотактол туку обично уље.