Мала дигресија на глумата во Prison Break
Прво добриот дел.
Alexander Mahoune - William Fichtner.Иако на Еци^^^ и е најпатетичниот лик во серијата,сепак се гледа дека актерот е врвен.Секој негов потег на екранот зрачи со автентичност,одлично доловено FBI однесување,како и зависност од дрога.
Со еден збор,серијата навистина многу доби на квалитет со него.
Theodore Bagwell - Robert Knepper.Ретко кој може да изглуми лик на психопат исто толку добро како Џон Малкович.Robert тоа не само што го доловува,туку и целиот карактер е опседнат со едно морално сивило кое е навистина тешко да се изглуми.Одлично доловено.
John Abruzzi - Peter Stormare.Најхаризматичниот лик во серијата,се чуствуваше големината како шеф на мафијата,како и италијанскиот акцент и психоделичното однесување.Штета што Peter не го викаат повеќе во блокбастери,па мора да глуми во игри,како Red Alert 3.
Brad Bellick - Wade Williams.Корумпиран шеф на оддел,кој потоа мора да се снаоѓа во животот сам.Актерот одлично долови разлика во неговото однесување во и надвор од затворот,и зрачи во првата и третата сезона.Поготово со неговиот зарипнат глас.
Paul Kellerman - Paul Adelstein.Еден од моите омилени ликови,внесуваше смиреност и контролираност во секоја ситуација,и изгледаше претерано фино за убиец.АКо мислите дека ова е лесно да се изглуми,погледнете што се случи со катастрофата од Bill Kim.
Michael Scofield - Wenworth Miller.Серијата која го направи славен,но сепак,не можеме да кажеме дека он е најдобро одглумениот лик во серијата.Погледот му е феноменално доловен,и е најдобриот лик во првата сезона,но во втората и третата,мислам дека сценаристите го уништија.А може и да е до актерот,но чисто се сомневам во тоа.
Warden Henry Pope - Stacy Keach.Иако беше во премалку епизоди,сепак се гледа кога некој актер е познат,дури иако е од Б класа.Секоја сцена,доловена одлично,и секоја одлука и колебање изглумени скоро до перфекција.
Просек
Lincoln Borrows - Dominic Purcell.Не ми е јасно,што улога има Dominic,освен да изгледа како мечка во серијата.Покажување на емоции и доловување на моменти има,но има и такви каде што се гледа дека ова е надвор од неговата лига.Се на се,како што пишува погоре,просек.
Dr. Sara Tancredi - Sarah Wayne Callies.Глумењето е скоро тука,но фацата не е.Мислам,можеле да стават некоја похаризматична глумица,барем да изгледа убаво.Ајде,ќе пројде за просек.
Veronica Donovan - Robin Tunney.Не знам дали е до мене проблемот,но сите женски ликови во серијава ми се,најблаго речено,смешно изглумени.Среќа што и дадоа брза смрт,јас да бев,ќе ја мачев.
Лоши
Bill Kim - Reggie Lee.Навистина не знам дали потплатил некој за да глуми овде.Пробува да го имитира Paul од прва сезона,но работата е трагична.Секој пат кога ќе го видев,размислував дали да ја рипнам сцената,или да ја исклучам епизодата.
Vice President Caroline Reynolds - Patricia Wettig.Додека не и го појавија лицето,имаше одлична улога.После тоа,заедно со доловувањето емоции,нула.Голема нула.
Среќа што овие последниве двајца,нема да ги гледаме повеќе,бар многу