Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
Член од
22 април 2010
Мислења
98
Поени од реакции
8
Дај не тресите зелени. Нормално дека е битно дали девојката е спремна, бла бла, ама што со тие што и на 14, 15 мислат дека се спремни?? Скоро секое девојче на тие години ќе запознае некој, ке и биде дечко,и се занесуваат со мислата дека тој е вистинскиот и мора да го направат тоа со него. А не се ни свесни колку грешат.
Жими ова се спремни, сепак треба да се има граница. Од 17-19 според мене.
Мислам дека ја кажуваш вистината, најдобри години и спремни се тие од 17-19 и според мене а 14 години само шо имат дојдено менструација и одма право на секс...но ете се залажуваат момичињата мали во ова време :)

Член од
2 ноември 2009
Мислења
72
Поени од реакции
2
3 4 godina sredno e najdobro da se pocne :D od ISKUSTVO :D a so BROJKITE deneska kazuvaat edno toa e sosem druga stvar :D site pocnuvat na 15 16 75% od zenskata populacija ...... :)

--- надополнето ---

Мислам дека ја кажуваш вистината, најдобри години и спремни се тие од 17-19 и според мене а 14 години само шо имат дојдено менструација и одма право на секс...но ете се залажуваат момичињата мали во ова време :)
Te podrzuvam na MISLENJETO Gabi :) srcka si :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не се битни годините,битно е да си спремен,да го сакаш тоа,и да го направиш со личноста што ја сакаш
А шо подразбира тоа да си спремен?! Уживање е во прашање, за да уживам не ми треба никаква припрема. А за граница мора да си има, едноставно, не е во ред де се дупат кај ќе стасаат 14 15 годишни.

Член од
17 март 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Дали мислите дека девојки од 16 год. дали трба да имаат секс или петинг?

Знам дека некои девојки прерано почнуваат со секс,петинг и тоа на 13 год па нагоре јас мислам дека е тоа прерано. Кажете вие што мислите.

F

FilipMacedon

Гостин
16 до 17 најубаво...вака ако почнат на 14 ке им стане досадно,па ке гледаат на тоа како потреба ....

Член од
17 март 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
една работа која е ова вака е тоа што родителите се премногу зафатени со нивните работи тоа е правата варијанта а втората е тоа што кога мајката оди и со друг нејзината ќерка нормално е дека и таа така ќе прави кога мајката остава лош пример нормално е тоа но сепак прерано е 14 год. како и да е најмалку треба 17 год. да биде...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
17 летото.

Ного е грозно порано. Дури и мене ми е лејм да мислам педофилска шега. На 15, абе ај..

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Абе машките најрано шо можат, женските барем 17 мајко му стара.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
342
Поени од реакции
333
14 godini e prerano i nezdravo,do 17-19 treba mentalno i fizicki da se razvivaat pa posle neka razmisluvaat za toa,a onie zenski sto gi pumpaat uste na 14 godini obicno se prosta raja koja nema ideali i perspektiva

Член од
3 октомври 2010
Мислења
28
Поени од реакции
10
Ја мислим дека не е битна возраста за прв сексуален однос...мислим дека тоа доаѓа само од себе...треба да бидеш спремен/на да го направиш тоа и да бидеш сигурен дека личноста со која го правиш тоа е таја што треба да и се предадеш целосно...

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Колку порано се почнува со секс, толку поголема е шансата за траен и неизлечлив стерилитет, зошто? затоа што сеуште гениталиите на девојчето не се созреани јајници, матка па и самата вагина, што е толку голема потреба сексот па неможе да се почека бар да поминат 18 лета додека самиот организам не осозрее малку, ништо нема да избега и тоа ќе се испроба колку покасно толку подобро, како беше она ви текнува здравјето пред се, затоа не се летајте причекај те, исходот од тоа ќе ви донесе вистина право чувство на задоволство :)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.008
Поени од реакции
2.043
Треба во секој случај да се ментално подготвени двајцата,а не присилени демек морало да му се даде ова она.Па и би пожелно би било бар по 16 години да имаат.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
2
Јас првото искуство го имав на 13 год и мислам дека е таман :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom