Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109
Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
Зошто децата да немаат секс ?Од кога се јавува потреба за секс од тој момент треба да имаш секс, сексот е потреба исто како јадење спиење ,самозадоволувањето до некаде го заменува сексот ама не е секс,која е таа сексуална зрелост која толку ја промовирате и тие традиционалистички конзервативни гледања на истиот ,истите тие работи прават сексуално болни луге кој го потиснуваат сексуалниот нагон од причина да не се мисли дека се курви ,тоа е општо прифатено мислење кај пичките на 15 - 16 години и останува долго време непроменето а е крајно погрешно се придава преголемо значење на една обична физичка потреба ,токму затоа и сексот продава се користи како реклама и е преставен како најголемиот и најлошиот нагон на човекот,родителите не сакаат да се помират со фактот дека керкаим ке се ебе,а што има тука лошо? здрав секс со кондом и на 10 години е здрав секс со кондом на 12 -13 години кога се јавува нагонот децата треба да бидат информирани за сексот и како тој се практикува на здрав начин и да бидат информирани дека се слободни да го применуваат исто како што се слободни да јадат,спијат,пијат и слично .

--- надополнето ---

искрено да ви кажам оваа наша младина не гледа веке на ништо
..........колку порано толку подобро, по фраерка си и пичка јака.......
па жити све на 15 год јас к-р уште немав видено, а они деца рагаат
ке ни пропадне светов ејјјјјјјј

јас лично прв пат тоа го напрвив на неполни 18 и се уште сум со истиот тип
а за она со свадбите после 27 год сигурно
:vozbud:
Постов е од 2007 али нема везе за тебе и сличните ко тебе ЗОШТО СЕ СМЕТАТЕ ЗА НЕКОЈ РЕПЕР АКО ТИ СИ СЕ ПЛЕСНАЛА НА НЕПОЛНИ 18 НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СЕКОЈ ТРЕБА НА ИСТА ВОЗРАС ЈАС ПРВПАТ НА 14 ГОДИНИ И ШТО МИ ФАЛИ? БИ САКАЛ НЕКОЈ ШТО РАЗМИСЛУВА ВАКА КО ТЕБЕ ДА МИ ОДГОВОРИ НА ПОСТОВ ЗАТОА КЕ ГО СТАВАМ У ПОГОЛЕМ ФОНТ БАРАМ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ СО ФАКТИ ВЕ МОЛАМ БЕЗ ФАКТИ МОЛЧЕТЕ

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Постов е од 2007 али нема везе за тебе и сличните ко тебе ЗОШТО СЕ СМЕТАТЕ ЗА НЕКОЈ РЕПЕР АКО ТИ СИ СЕ ПЛЕСНАЛА НА НЕПОЛНИ 18 НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СЕКОЈ ТРЕБА НА ИСТА ВОЗРАС ЈАС ПРВПАТ НА 14 ГОДИНИ И ШТО МИ ФАЛИ? БИ САКАЛ НЕКОЈ ШТО РАЗМИСЛУВА ВАКА КО ТЕБЕ ДА МИ ОДГОВОРИ НА ПОСТОВ ЗАТОА КЕ ГО СТАВАМ У ПОГОЛЕМ ФОНТ БАРАМ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ СО ФАКТИ ВЕ МОЛАМ БЕЗ ФАКТИ МОЛЧЕТЕ

Прво, јас мислам така.
Второ, тебе од она што можам да заклучам ти фали култура и образование.

Полова зрелост не е поим кој некој го измислил за да те оттргне од сексот или да ти го забрани. Тоа нешто постои и ако земеш да прелисташ биологија најверојатно ке го сретнеш (или можеби е само пропаганда!!!)
На 14 години организмот не е целосно подготвен за такво нешто, а уште и што тоа е просечна возраст па сигурно има и такви кои започнуваат на уште порано. Почнувајќи од тоа што карличните коски сеуште не се сраснати целосно, што е непогодно особено за девојчињата. Потоа лачењето на хормони сеуште не е регуларно.
Да не ја гледаме работата од психолошки аспект затоа што таму има најмногу негативни страни. Периодот од 12 до 16 години е критичен и без тоа, не е неопходно да се зачини со дополнителни грижи и проблеми.
И на крај, што е поентата со брзањето. Нема да ви избега сексот, тука бил одсекогаш и тука и ќе биде ама за жал не можам да го кажам истото за детството.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Прво, јас мислам така.

Полова зрелост не е поим кој некој го измислил за да те оттргне од сексот или да ти го забрани. Тоа нешто постои и ако земеш да прелисташ биологија најверојатно ке го сретнеш (или можеби е само пропаганда!!!)
На 14 години организмот не е целосно подготвен за такво нешто, а уште и што тоа е просечна возраст па сигурно има и такви кои започнуваат на уште порано. Почнувајќи од тоа што карличните коски сеуште не се сраснати целосно, што е непогодно особено за девојчињата. Потоа лачењето на хормони сеуште не е регуларно.
Да не ја гледаме работата од психолошки аспект затоа што таму има најмногу негативни страни. Периодот од 12 до 16 години е критичен и без тоа, не е неопходно да се зачини со дополнителни грижи и проблеми.
И на крај, што е поентата со брзањето. Нема да ви избега сексот, тука бил одсекогаш и тука и ќе биде ама за жал не можам да го кажам истото за детството.
Битно он на 14 години легнал а тоа што можел да закачи нешто или па да остави бремено девојче со негови години не е битно. Битно сите да се клецаат од кога ќе им текне :tapp:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Битно он на 14 години легнал а тоа што можел да закачи нешто или па да остави бремено девојче со негови години не е битно. Битно сите да се клецаат од кога ќе им текне :tapp:
Ако, нека се клецаат, убаво е.

Бај д веј, земавте кондомчиња денеска бе? :icon_lol:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Како може во ера на компјутери толку развиена комуникација да се раѓаат све поглупи и попрости деца ,мене стварно не ми е јасно.
Интернетот не е само јадење трици по форуми ,играње игрички ,постои нешто што се вика едукација. Од физичка гледна точка не е проблем да имате секс и на 12 години ,проблемот е какви последици носи тоа.Од друга страна постојат точни можни нуспојави за тоа како предвремениот секс може да има сериозни психички последици во градење на личноста како и понатамошниот живот,и кај машките и кај женските ,и верувајте дека не е ни малку забавно.
За мене лично, иако јас сум почнал доста рано , не би требало да се почне пред 17 години.
И не само тоа ,кога ке се случи да сте добро потковани со знаење околу самиот однос.

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
И на 14 години знаев за кондом .... и не закачив болест а деца сеуште неам

--- надополнето ---

Прво, јас мислам така.

Ко прво не ми фали култура ,ова е форум како сакам ке се изразувам нема да ме оценува професорка по македонски јазик,ко второ организмот физички е спремен за секс уште на 13-14 години ,а психичката бариера настанува од предрасудите кој ги наметнува општеството , за една обична физичка потреба се крева толкава галама и нешто толку нормално се сваќа премногу озбилно,единствено нешто што треба да се знае околу сексот е како тој да биде безбеден и без несакани последици (читај да се користи кондом) а не дека тоа треба да се направи со некој што ке го сакаш или дека е нешто прекрасно, тој е само физичка потреба ,но предрасудите на лугето го прават да биде нешто толку големо и прават големи очекувања од истиот,а кога работите ке испаднат како што не сме сакале тогаш се јавуваат психички проблеми и слично ,да не бил сватен така да бил на исто рамниште со мување никое девојче или мшко без разлика немало да има проблеми и последици од истото ,а единствената разлика е тоа што може да резултира со бременост или некоја полова болест,но како што веке кажав има решение КОНДОМ.
Се надевам дека сега ти се појасни некој работи и барем свакаш дека ставот ти се основа на конзервативни и релативно застарени свакања ,кој биле присутни во вековите наназад кога невиноста ,особено на девојчињата била чувана ко светиот грал а самото тоа придонело за јавување на промискуитетот , и сексот како маркетинг средство бидејки како што знаеме СЕКСОТ ПРОДАВА .Исто така знам дека ти нема да го смениш ставот за сексот бидејки тој не се разликува од ставот кој го има општеството ,доколку општеството го имало мојот став ти би го бранела истиот бидејки на тој став ке бидеш навикната цел живот сето тоа води до фактот дека иако можеби имаш култура и образование НЕМОЖЕШ ДА МИСЛИШ СО СВОЈА ГЛАВА. А тоа зашто да се брза ,зошто да не се брза кога веке се муваме на 12 -13 години зошто би немале секс ,кога и во двата случаи не си играме веке со играчки ,да би размислувале вака немало да има толку сексуално искомплексирани луге.

Како може во ера на компјутери толку развиена комуникација да се раѓаат све поглупи и попрости деца ,мене стварно не ми е јасно.
Интернетот не е само јадење трици по форуми ,играње игрички ,постои нешто што се вика едукација. Од физичка гледна точка не е проблем да имате секс и на 12 години ,проблемот е какви последици носи тоа.Од друга страна постојат точни можни нуспојави за тоа како предвремениот секс може да има сериозни психички последици во градење на личноста како и понатамошниот живот,и кај машките и кај женските ,и верувајте дека не е ни малку забавно.
За мене лично, иако јас сум почнал доста рано , не би требало да се почне пред 17 години.
И не само тоа ,кога ке се случи да сте добро потковани со знаење околу самиот однос.
Се согласувам со тебе околу интернетот и неговото користење,но неможеш да кажуваш кој кога да почне со секс самото одолговлекување и комплицирање на сексот ,прави големи психички проблеми и тогаш кога нема да испадне како што сме очекувале е тогаш се јавуваат проблеми и последици во градењто на личноста да е сватен ко нешто најобично, ко нешто слично на мување тој не би бил толку комплициран и лугето би уживале во него без да се осекаат лошо.Јас знам другарки што имаат 17години што имале секс и сеуште се осекаат лошо поради тоа епа веке јасно ти е кај е грешката .

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ко прво не ми фали култура ,ова е форум како сакам ке се изразувам нема да ме оценува професорка по македонски јазик,ко второ организмот физички е спремен за секс уште на 13-14 години ,а психичката бариера настанува од предрасудите кој ги наметнува општеството , за една обична физичка потреба се крева толкава галама и нешто толку нормално се сваќа премногу озбилно,единствено нешто што треба да се знае околу сексот е како тој да биде безбеден и без несакани последици (читај да се користи кондом) а не дека тоа треба да се направи со некој што ке го сакаш или дека е нешто прекрасно, тој е само физичка потреба ,но предрасудите на лугето го прават да биде нешто толку големо и прават големи очекувања од истиот,а кога работите ке испаднат како што не сме сакале тогаш се јавуваат психички проблеми и слично ,да не бил сватен така да бил на исто рамниште со мување никое девојче или мшко без разлика немало да има проблеми и последици од истото ,а единствената разлика е тоа што може да резултира со бременост или некоја полова болест,но како што веке кажав има решение КОНДОМ.
Се надевам дека сега ти се појасни некој работи и барем свакаш дека ставот ти се основа на конзервативни и релативно застарени свакања ,кој биле присутни во вековите наназад кога невиноста ,особено на девојчињата била чувана ко светиот грал а самото тоа придонело за јавување на промискуитетот , и сексот како маркетинг средство бидејки како што знаеме СЕКСОТ ПРОДАВА .Исто така знам дека ти нема да го смениш ставот за сексот бидејки тој не се разликува од ставот кој го има општеството ,доколку општеството го имало мојот став ти би го бранела истиот бидејки на тој став ке бидеш навикната цел живот сето тоа води до фактот дека иако можеби имаш култура и образование НЕМОЖЕШ ДА МИСЛИШ СО СВОЈА ГЛАВА. А тоа зашто да се брза ,зошто да не се брза кога веке се муваме на 12 -13 години зошто би немале секс ,кога и во двата случаи не си играме веке со играчки ,да би размислувале вака немало да има толку сексуално искомплексирани луге.
.

Ајде повторно хронолошки...

Културата е израз на личното воспитување и е нешто кое го поседуваш секаде, од часот по македонски до јавните вециња. Не треба да ти е неопходна професорка над глава за да ја имаш, но тоа е нели ако ја имаш, во спротивно...

Друго, јас не мислам, јас тврдам дека организмот не е подготвен за секс на 13-14 годишна возраст. Доколку сакаш ке ги разглобам причините што погоре ги пишав накратко, иако не верувам дека ке направи некоја разлика. Точно е дека предрасудите на општеството прават сексот да биде табу и со тоа се јавуваат многу погрешни мислења во врска со оваа тема, но некои од тие предрасуди се корисни и не се само производ на конзервативните умови како што ти љубиш да ги нарекуваш. Голем дел од предрасудите во врска со сексот се и факти за истиот (иако и голем дел од нив се чиста глупост). Наредна погрешна работа што ја пиша е дека одложувањето на овој чин е последица на мислењата што владееле во изминатите векови. Напротив, во изминатите векови владеело мислењето дека девојката треба да биде девица до првата брачна ноќ, што е главно од религиски побуди. И тоа би се поклопувало со твојот исказ доколку го занемариме фактот дека тогаш девојките биле буквално продавани и принудувани на брак на 15 годишна возраст. Значи возраста не варирала значајно, само статусот варирал.

Велиш, сексот продава затоа што е забранетата овошка. Најверојатно се чуствуваш така затоа што си најверојатно сеуште тинејџер или адолесцент во најголема рака па чуствуваш дека за тебе е забрането. Доколку е така, зошто и оние кои имаат редовен секс и немаат никакви предрасуди кон него сеуште паѓаат на таа пропаганда? Сексот продава затоа што се поврзува со задоволство и всушност на психолошка база, задоволството кое го носи сексот продава а не самиот чин.

Кондомот не те штити апсолутно од физичките последици а од психичките воопшто. И секако тие последици на 17-18 години и можеш некако да си ги дозволиш, но на 13 не би рекла. Абортусот на 13 години е многу поризична интервенција и со мнооогу поголеми последици отколку ако се случи истиот на 18. За оформување на семејство не сакам ни да пишувам. Која личност би била способна за да оформи нормално семејство на таа возраст. Па се работи за дете сеуште!
Што се однесува до тоа што го рамниш сексот со мувањето исто така не си во право. Јасно е дека не си играат со играчки децата на 12 години но не значи тоа дека треба да рипаат од постела во постела. Можеби на таа возраст тоа изгледа како големо достигнување но и тоа ке го изгуби оној сјај кој произлегува од непознатото и што потоа? One step at a time :)

И да,секоја чест на психолошката анализа што ми ја удри, чудо е колку си ме погодил. Само сепак нема да си го сменам мислењетоа затоа што тогаш би мислела со твоја глава а не со своја нели :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И на 14 години знаев за кондом .... и не закачив болест а деца сеуште неам
Мислиш дека кондомот те штити од ХПВ? Еве, гледаш дека не знаеш? :) Страшен е бројот на луѓе кои веќе имаат ХПВ во Македонија а доста и не ни знаат дека веќе го имаат во себе.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Зошто децата да немаат секс ?Од кога се јавува потреба за секс од тој момент треба да имаш секс, сексот е потреба исто како јадење спиење ,самозадоволувањето до некаде го заменува сексот ама не е секс,која е таа сексуална зрелост која толку ја промовирате и тие традиционалистички конзервативни гледања на истиот ,истите тие работи прават сексуално болни луге кој го потиснуваат сексуалниот нагон од причина да не се мисли дека се курви ,тоа е општо прифатено мислење кај пичките на 15 - 16 години и останува долго време непроменето а е крајно погрешно се придава преголемо значење на една обична физичка потреба ,токму затоа и сексот продава се користи како реклама и е преставен како најголемиот и најлошиот нагон на човекот,родителите не сакаат да се помират со фактот дека керкаим ке се ебе,а што има тука лошо? здрав секс со кондом и на 10 години е здрав секс со кондом на 12 -13 години кога се јавува нагонот децата треба да бидат информирани за сексот и како тој се практикува на здрав начин и да бидат информирани дека се слободни да го применуваат исто како што се слободни да јадат,спијат,пијат и слично .

--- надополнето ---

Оф фалати боже што го испрати момчево да не просветли кога треба да се почне со секс...
1. Девојче од 13 години не е спремно за секс прашај кој сакаш гинеколог, од тоа настанува стерилитет и мал миљон компликации бидејќи нејзините гениталии се сеуште незрели.!

Ако ти си ебел на 14 големи муда да ми извиниш на зборот и што кој кур доби со тоа ? Да не ти порасна за 5 см повеќе, па сеа уште ќе се мааме од гради, тебе никој к не тие и да ебеш на 12, размили малку тоа девојче што си го легнал какви се последици може да сноси, ебаве тоа егоцентриците и неизживеани, божем нема да ви стаса да се општите, за се си има свое време...
И после стерилитето бил волкав онолкав, ХПВ (што ни кондом не те штити), рани, инфекции триста глупости, еве бујрум се надевам дека еднаш ќе станеш родител и по некоја случајност ќе имаш женски деца, баш ќе те видиме тогаш.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Сите овие паметни форумџии кои се изјаснуваат дека сексуален однос пред 17 години е нешто исправно ,нека бидат до крај на својот став и нека изјават дека немаат против нивните керки и синови да имаат секс на 12-13-15 години.Ајде да ве видам.:toe:

Бавариа

ГЕМИЏИЈА ОД ВЕЛЕС
Член од
16 март 2010
Мислења
189
Поени од реакции
10
Сите овие паметни форумџии кои се изјаснуваат дека сексуален однос пред 17 години е нешто исправно ,нека бидат до крај на својот став и нека изјават дека немаат против нивните керки и синови да имаат секс на 12-13-15 години.Ајде да ве видам.:toe:
На прашањево ќе ти одговорат дека тоа е друга работа,дека они ќе ги советуваат нивните деца :tapp:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Имаше некоја анкета дека во Велика Британија младите стапуваат во сексуален однос на 12 години.Македонија е во земјите кој почнуваат на 14,а лани таа граница била 15.Секоја година се намалува.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Не ми е јасно, јас сум заостанат, назаден и некојси традиционалист..ама која е границата, нокшир? градинка?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не ми е јасно, јас сум заостанат, назаден и некојси традиционалист..ама која е границата, нокшир? градинка?
Па како тргнале, у прво одделение нема да ги примаат ако немале секс. При тестирање и тоа ќе биде вметнато. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom