Divider
Seraphim
trilobite напиша:Точно.Но прашање е од каде доаѓа.И зошто,која е поентата и намерата со ова дури и да не е трик или фотомонтажа.
Зошто Бог би сакал некој одново да ги доживува маките што он сам ги претрпел еднаш за секогаш за сите.
Најчесто ова се пројавува кај личности што се длабоко навлезени во окултистички пракси.Мене ми е јасно од каде е изворот.
Ne sakam da bidam off topic, ama me interesira od kade e izvorot, bidejki tvrdis deka to e jasno.
Inaku, postovi veruvanje deka navistina se slucuvalo da sepojavat slicni rani, lezii, po teloto i ekstremitetite pri golema koncentracija, meditacija, akj pustinici i lica posveteni na vantresno poznanie na samite sebe vo odnos na okolinata.
Na vremeto, se veruvalo deka moze preku misticna ekstaza (znaci dlaboka meditacija) da se dozivee nekoja visa sila, togas narekuvana bog, no i pokraj dlabokata posvetenost na tie lica, nivnata meditascija i molitvenje, ne se slucuvale stigmi ( a tie lica bile od risjanska -pravoslanvna proveniencija), dodeka, slicni primeri imalo kaj katolicite, da se pojavuvaat stigmi kaj "sveti" lica koi se posvetuvale na bog.
Licno, ne sum videl, znaci ne veruvam, da vidam, moze ke poveruvam, no samo deka se pojavuvaat rani i krv, ne deka ima bog. Toa e moj stav.
Nejse, najmnogu me interesira tvrdenjeto na Trilijan okolu boldiranoto!