Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
15/16 најубав период е дефинитивно:smir:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Многу глупо размислување според мене .Значи ајде на секоја прилика ти не кажувај не со секоја легни си,еве ти од мене еден совет не само за тебе општо за сите машки- заборавете веќе на таа стара шема колку повеќе сум легнал толку подобро бидејќи како што вие машките кога ќе се заљубите сакате девојката да е невина така и ние девојките сакаме за прв да имаме односи со некој кој што пред тоа немал .. Сепак убаво е да знаеш дека пред тебе партнерот/партнерката е недопрен/а и со минатите партнери се држел/а само за раче :smir:
Ха ха ха не можам да се соземам од смеење, јак совет кој што сите со заадоволство ќе го применат :pos:
Кое женско сака партнерот да и е невин жити се?? Ако ти сакаш не мора да зборуваш во множина, пошто си прва што слушам вакво нешто. Да не му бараш и доказ дека е невин? :шоља:
Туку добро, не видов колку години имаш, сигурно си мала, ама сепак, смешно како и да е. Ах колку убаво да знаеш дека е невин, сексот ќе биде фантастичен...:wink:

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
ja pa iam zboreno so mn lugje za temava i site do sea sakale (zenski) da imaat odnosi so iskusni muski.. mene toa mi e nekako poracionalno..

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
нема старосна граница за тоа кога прв пат... се е до тоа кога твоето тело се чуствува подготвено... океј не сеа да се претерува па уште од 13 и 14 години и т.н ... се е до моментот и дали си сигурен/а дека го сакаш тоа и дека тој до тебе го сака тоа... и нема тука друга филозофија... :toe:

Член од
15 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
13
14 :vozbud: прерано бре луге, а за тоа дека женските сакаат невини машки баш и не мислам така, бидејки никоја жена не би сакала да има нешто што не е искусно до себе за таа да мора да го научи на оние работи. :toe:

Zoo

лошка
Член од
14 септември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
9
А ДА ЈА ЧУВАВТЕ НЕВИНОСТА ЗА В БРАК ;)

А да напишеш со поголеми?
leandra

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
абе лани за малку ама годинава послабо некако ми се гледа дека ќе биди :kesa:

Z

Zoza

Гостин
16/17 е супер возраст за губање невиност,мижеби оти јас на 17 изгубив што знам :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
А ДА ЈА ЧУВАВТЕ НЕВИНОСТА ЗА В БРАК ;)
Ехеее, кој да те чуе, што побрзо губење тоа се помодерни :)
Да можеа од градинка да пробаат... :wink:
Вака додека да стигнат до брак...тоа изамортизирано, расшрафено, дебалансирано...како Застава камион...али мал ремонт и се ќе се среди :)

Zoo

лошка
Член од
14 септември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
9
во право си ова со ремонтов ама крај краева ПРОВАЛИЈА СИ ОСТАНУВА ПРОВАЛИЈА :) ни џизс не ја крпи :)

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Vaka ja sum prva godina sredno i znam mn devojcinja sto veke imale sex i pred edna godina toa. Toa treba da bide najubav moment so licnosta sto ja sakas i sto te saka i site zborat ko posle sex vrskata se zacvrstuva a nikoj ne go dokazal toa. Kako moze vrskata da se zavrsti ako ti mu dades, ke se zavrsti ako si veruvate poveke ako si se otvarate megu sebe a ne ako ti gi vidi polovite organi S:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Vaka ja sum prva godina sredno i znam mn devojcinja sto veke imale sex i pred edna godina toa. Toa treba da bide najubav moment so licnosta sto ja sakas i sto te saka i site zborat ko posle sex vrskata se zacvrstuva a nikoj ne go dokazal toa. Kako moze vrskata da se zavrsti ako ti mu dades, ke se zavrsti ako si veruvate poveke ako si se otvarate megu sebe a ne ako ti gi vidi polovite organi S:
Има логика и у тој муабет, пошо ти коа му даваш прв пат, баш на него, самиот чин претставува, покрај другото, и знак на доверба..

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Da prestanuva ama pak ne e sve vo toa, mene od samata pomisla mi stanuva strav zaso toa e mn golem cekor :s i ne bi trebalo tolku lesno da se prepustat nekoj na toj golem cekor. Ja na primer ne bi mozela da davam primer na kolku godini bi ja izgubila nevinosta, zaso ako idam edna godina ili dve so deckoto i ako bidam spremna zaso da ne ama ako nemas decko a imas 18 godini nema da imas sex so prviot sto ke go sretnes, bitni se i okolnostite...

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
мислам дека првиот сексуален однос треба да биде што покасно во животот. откако ќе имаш секс веќе не си дете. од тогаш си одговорен сам за себе

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Според последните податоци, во Македонија просечната возраста за првиот сексуачен однос е поместена на 14 години, што мислите дали е тоа добро или лошо? Со фактот дека пред само неколку години беше до скоро 17 години.
Мислам дека 17 е доволен број години за да се оствари првиот сексуален однос. Би требало и да биде доволно свесен за последиците и потребата од заштита исто така. Но 14? ОК тоа е веќе загрижувачки. Ова е официјално?

Kajgana Shop

На врв Bottom