Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
некаде над 17...секој ќе има прв пат...потоа се нормално ке си е ама првиот пат е тоа...вистинското да кажам. Има работи да се прават под 17 кои не вклучуваат никакви односи.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Sekoj si znae samiot sebe koga mu e vreme.
Nema odredena vozrast.
Na primer nekoj moze i na 19 godini da ne e podgotven za toa. Nekoj moze na 14 godini e.
Ти свесна си што збориш??? на 14 години неможе некој да е спремен за секс... Прво лета со паметот, второ не размислува а и телото е не баш подготвено за односи...

Ти ако си се скинала на 14-15 не значи дека си била спремна туку дека си била глупо детиште и дека еден ден порано или покасно ќе ти биде прилично криво и ќе си ја трескаш главата во ѕид арно ама после ебење нема каење..
фала многу, пријатно

ControleR

Philip ControleR
Член од
30 јуни 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0
Toa e rabota na roditelite , tie treba da gi predupredat decata shto e dobro a shto ne e ! Toa e eden moment vo koe deteto ne vnimava , moze da se desi i porano...

pomarandza

The singer
Член од
28 јуни 2009
Мислења
135
Поени од реакции
23
Koa ke se sozree jas mislam koa ke bide covek dovolno zrel za toa i koa ke custvuva potreba da go naprai bez dvoumenje i bez strav:pipi:

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
17 е ок, ма да може и една година подоцна, подобро нека си пограт децата фудбал уште малку, нека поскокаат на ластик девојчињата, инаку тоа на 14, мислам дека тоа е прерана возраст за првиот секс.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Според мене се е до моментот. Неможе да се каже утре ќе имам односи и точка.
Тоа доаѓа спонтано со тек на годините и времето.
Јас сепак мислам дека 14 годишнаци уште им е рано за тоа нешто , но сепак искрено не ме ни чуди доколоку се случило тоа затоа што генерацииве спобудалувааат и од што немаат што да правам ај се ќе испробаат.
Сепак првиот однос е многу важен и треба да се направи со некоја личност што доволно ја познаваме и сепак тој треба да ни биде дечко , а не првиот што ќе го сретнеме на улица.
Али има сешто и така да од бес и љубопитност се ќе направат ...
што да се прави кога не се паметни и не размислуваат за последици :S Нека им е со среќа.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Релативно прашање инаку според мене на 18 најдобро.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Имам познаничка која се скина на 13 и која ужасно се кае. Остана со истиот само затоа што и е прв и оглупави тотално, изгуби секаков осет за работите. Прво јајниците кај едно девојче не се созреани до 16-17 години така да не се препорачува сексуална активност под овие години. Зашто да се рипаат цели фази кога може да се одживее секоја доба на убав начин. Не треба да се брза, се менуваат ставови, се менуваат чувства, мислења и погледи кон работите. Зашто некоја да брза стане жена кога сето тоа го има цел живот пред себе. Зошто да се почнува од рано кога може од покасно и тоа да помине без последици и без каење. Не сум дефинитивно за почнување на односи барем до 16 години.

Член од
6 јули 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Јас мислам 21 е супер. :baeh:
Пред кратко време на 21 година првпат имав секс и супер ми беше. :D
Не се каам за тоа што чекав толку време, мозе малце закаснив ама таа е.
Јас викам 21 есупер :)

B

black angel

Гостин
Имам познаничка која се скина на 13 и која ужасно се кае. Остана со истиот само затоа што и е прв и оглупави тотално, изгуби секаков осет за работите. Прво јајниците кај едно девојче не се созреани до 16-17 години така да не се препорачува сексуална активност под овие години. Зашто да се рипаат цели фази кога може да се одживее секоја доба на убав начин. Не треба да се брза, се менуваат ставови, се менуваат чувства, мислења и погледи кон работите. Зашто некоја да брза стане жена кога сето тоа го има цел живот пред себе. Зошто да се почнува од рано кога може од покасно и тоа да помине без последици и без каење. Не сум дефинитивно за почнување на односи барем до 16 години.

ne ocigledno na maline i toa im e prerano pa aj neka se onadat uste na 9-10 god ko so trgnale generaciive neznaat so e da si dete ama poklasno mnogu ke im fali toj period i ke se kaat uzasno sto ne bile deca!

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
жално е да се има однос на 14 според мене
кај им е детството на тие момичиња и момчиња бе...?
17 е разумна возраст па може и малце подоцна зависи од околностите.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
жално е да се има однос на 14 според мене
кај им е детството на тие момичиња и момчиња бе...?
17 е разумна возраст па може и малце подоцна зависи од околностите.
Имаш право девојките посебно на таа возраст се сеуште неразвиени и со самото тоа што ќе имаат односи си го пореметуваат понатамошниот развој, а и не дај боже да се згреши работата нешто...
Спред мене 18 години е најидеалната возраст, но сепак мислам и дека секој сам треба да си реши..кога ќе се чувствува спремен тогаш...совет:само да не биде барем под 16год.

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Не сум за почињање на односите мислам сексуалните :D на 14 годишна возраст бидејки е прерано, но тоа е мн често денес.....не мора да значи дека ако имаш 16 треба да го напраиш....нема идеална возраст за тоа тоа се само сплет на околности......не оди тоа така може некој и на 16, 17 па и 18 год сеуште немал подолга врска и тоа едноставно ке го направи коа ке дое време, коа ке се осека подговен а не со првиот со ке наиде само оти имала 17 год , односно самото по себе ке се дое .....а колку сте повозрасни и позрели толку е поубаво.

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
шо е воа уште на 14 години и ајде секс прерано е иако сум имал секс до сега

Kajgana Shop

На врв Bottom