Kassandra

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Не беше културно да појдеш некаде на гости во периодот на Касандра.

понекогаш дури и на репризата

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
кај ја одкопавте темава
ееее сега се сеќавам на се, празни градови , сите пред телевизор, муабет строго за Касандра и со друштво и дома, па плачење и што ти не
се сеќавам дека тоа време по комшии внуците си ги викаа бабите Доринда (некогаш и денес се случува така да им речат :) )

ех тоа беа времиња
гарант тогаш си ги имам расипано очите па ми дале наочари :tv:
ама мора да признаете убава жена беше
(е што и немаме правено во мислите и на муабет :pos2: главна фантазија ни беше Касандра :kesa: )
еве ги главните:

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Колку за Информација :

Сукурсалата на Televisa Networks којашто е најголема телевизиска мрежа во светот има свој сопствен канал за прикажување на теленовели од нејзина продукција. Сукурсалата се вика Es Mas и е задолжена стриктно за продукција на теленовели од четири режисери а каналот којшто ги емитува се вика едноставно :
Televisa the B E S T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.Las vias del amor
2.Rubi
3.Contra viento y marea
4.La esposa virgen
5.Salome
6.Corazones al limite
7.El manantial
8.Amor real
9.Alborada
10.Pueblo chico infierno grande
11.Lazos de amor
12.Heridas de amor
13.La verdad oculta
14.La madrastra
15.Abrazame muy fuerte...
...
Kasandra:ija::shok::pov::pov::pov:

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Еееее времиња...Најгледана серија, тогаш прва излезе кај нас и сите ја гледаа...Дури и татко ми:vozbud: И памтам моите ме викаа Чабела како тоа девојчето, зошто сум била лошотилок :pos2::pos2: И ден денеска татко ми ке ми рече, Чабелооо!!, му остана тоа од тогаш :) Озбилно беше толку лошо девојчето? Сум заборавила :)

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
ЛооооЛЛ... Касандрааа.... првата Шпанска сапуница во Македонијјјаа.... како сте можеле легендарната Касандра да ја заборавите... сеуште се сеќаваммм кога провалија кај баба ми во куќа додека она ја гледаше Касандра.... еххх времињааа беаа тоаа... :pipi:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
беше лоша ЧАБЕЛа, го сакаше наследството што законски и припаѓаше на Касандра
абе оваа година пак ја репризираа КАСАНДРА на БТР, али скратената верзија и колку само спомени ми буди тоа што го гледав....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
кај ја одкопавте темава
ееее сега се сеќавам на се, празни градови , сите пред телевизор, муабет строго за Касандра и со друштво и дома, па плачење и што ти не
се сеќавам дека тоа време по комшии внуците си ги викаа бабите Доринда (некогаш и денес се случува така да им речат :) )

ех тоа беа времиња
гарант тогаш си ги имам расипано очите па ми дале наочари :tv:
ама мора да признаете убава жена беше
(е што и немаме правено во мислите и на муабет :pos2: главна фантазија ни беше Касандра :kesa: )
еве ги главните:

Даааа:vozbud::vozbud:
Кај мене така и викаа сите на шала на баба ми со години:pos2:
Кај ти текна да ме потсетиш, се смеам сега:)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.443
Беше првата и единствената шпанска сеија којаја гледав од самиот пчеток до самиот крај... Убаво беше кога ја гледав но сега кога ќе се навратам хммм една епизода видов на некоја од телевизииве и се чудев како сум го гледал тоа некогаш па почнав да се смеам у себе. Се` у свое време

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Imav 4 godini od prilika koga igrase Kasandra, znam deka ja repriziraa potoa uste dva tri pati ( jas gi gledav site :nesvest: ) , a majka mi mi veli deka sum naucila da citam so taa serija ( bidejki celo vreme mi molev da mi citaat, pa im se zdosadilo, i me ostavile samata da se snaogjam :vozbud: )

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Eee Kasandra - legenda. Koga ke mi tekne deka i dedo mi se pribirase doma sekoja vecer za da ja gleda...
Lugevo bea mrdnati po serijava. Na edna zena i se rodi kerka i sakaa da se vika Kasandra. Komsivkava im bese kuma i bese na golemi maki:pos2::pos2: Kako i da e, devojceto go krstija Sandra.
Mi se sviga pesnata od serijata, i denes si ja slusam

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
хехех лелел Касандра.. се секавам уште ме учеа да читам и знам ја следев серијата.. :) мајка ми ми читаше хехехе

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ИН МЕМОРИАМ [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Почина Миша Кан [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Завчера по долго и тешко боледување, во Скопје почина Миша Кан, сопственик на продукцијата "Кан", фирмата која ги откупи правата за емитување на најгледаните светски серии и теленовели во Македонија.
Откако се ожени со пејачката и актерка Цветанка Ласкова, се пресели во Скопје, и заедно ја формираа продукцијата "Кан", која лани го прослави 15 годишниот јубилеј.
"Кан" во Македонија ги донесе популарните латино-американски серии "Касандра" и "Клон", хумористичните "Ало, ало" и "Мистер Бин", како и повеќе лиценцирани документирани филмови и серии.
[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom