Пресвртница во животот

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Од летото наполно се сменав во многу работи. Научив дека оние што си ги имам старите пријатели вредат многу повеќе отколку некои што се тука само кога им требаш и научив да ги ценам малите нешта.
Научив да се забавувам, да уживам во секоја шанса што ќе ми се пружи.
Пресвртница ми беа токму пријателите. Баш како што вели една песна :,, Од една грешка видов кој како ми одмагал", така и мене ми се случи. Кога најмалку очекував се десија две работи што наполно ме сменаја како личност. Тогаш тоа не го сфаќав каако секој неуспех е еден пат кон успех, туку дека е крај на светот,но потоа само по себе си дојдоја најубавите работи кои уште траат:pipi:
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Незнам, не сум имал таква точка на пресврт иако колку само би сакал да имам зашто вака ми мадафака досадно и не се поднесувам самиот.
 
Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
најголема пресвртница е запознавањето со моето малечко кое многу си го сакам и кое смени многу работи кај мене на подобро секако :)
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
До сега најголема пресвртница ми беше моментот кога дознав дека имам пубертетски проблеми со тироидната жлезда.
Почнав да припазувам на режим на исхрана, а и видно ослабев благодарение на тоа. Намалив со јадење многул солено, многу благо и многу мрсно. Дефинитивно си го подобрив животот.
И сега се’ е во ред. Еден пубертетси проблем се реши, а со него си отиде и поголем дел од тежината...
Сега сум посреќен човек.:smir:
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Целиот живот е пресвртница. Секојдневно се среќаваме со нови луѓе, нови предмети, нови нешта кои моментално ни го менуваат животот иако можеби не сме свесни за тоа, така не би можела да издвојам некој посебен настан или момент кој ќе можам да го наречам пресврт.
 
S

SSS-Stolica

Гостин
Офффф...До пред 3 месеци си бев еден обилен тинејџер но откако запознав една личност животов тотално ми се смени за 360 степени, и од тогаш па навака постојано сум разочаран и не сум вистинскиот јас, како што си бев...ова би го издвоил само...
 
М

Мрак

Гостин
Ненормално но вистинито.Најголемата пресвртница во животот ми се случи на 10 години.Блесави работи,поради одредени причини не спомнувам.Друга пресвртница ми се случи исто мноогу рано и тоа на 13 години.
 

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Пресвртница, па секако најголема пресвртница во животот ми беше запишувањето на факултет. Имав 3 опции во ум и последниот ден ја избрав опцијата поради која не се каам. Често си замислувам како би било сега да студирав таму или таму. Веројатно се би било поинакво, почнувајчи од различни стекнати квалификации, различни луѓе, различна среднина.
Но ова беше само загревање на пресвртниците во мојот живот, се надевам дека најдоброто доправа ќе следи.
Не знаеме каде ќе не одведи животот, денес сме овде, утре не се знае каде ќе бидеме.
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
koga simnav 20 kilogrami za 2 meseci :) totalno mi se promeni zivotot...devinitivno najgolemata presvrtnica vo mojot zivot :)
a pouka od toa mi e da ja odrzuvam linijata i da jadam zdrava hrana...dobro, dosta bese...ako prodolzam ke navlezam vo druga tema (zdravje :))
Да не ти ги ампутираа рацете и нозете во рок од два месеци што си изгубила дваесет кила за два месеци :pos2:
Бре лажењеееееееееееееее
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.805
Поени од реакции
3.058
во седмо одд ја прочитав играта на животот и како се игра и тоа ми го смени курсот за 360, иако сеа философијата на таа книга ми е променета со д сикрет. и многу други.
 

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Една пресвртница во мојот живот февруар 2004 во списание антена од дневник прочитав бомбастична реклама за една книга. Си ја купив таа книга ја прочитав и настаните потоа што ми се случуваа ми го сменија животот.

Alhemicarot? Ako neshto epten posakuvash univerzumot ke ti go ostvari?

Ah glupi komunjari, kade mi se 1.000.000 $ ???
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Alhemicarot? Ako neshto epten posakuvash univerzumot ke ti go ostvari?

Ah glupi komunjari, kade mi se 1.000.000 $ ???
Не посакувај нешто толку силно може да ти се оствари ова мислам оригинално Тукидит го има речено и Ристо Вртев објаснато но е употребено и во Седев на брегот на реката Педра и плачев кога веќе сме кај Коељо.

Во врска со Алхемичарот тоа му се оствари на Иснифирис Џемаили (од офчар стаса до цар со помош на микро универзимот македонска влада).

Буцио мислам дека реферира за книгата Вештина на војувањето или така нешто зошто еднаш ми ја посочи како авторитативна референца за светската нафтена криза или нешто слично.
Мислам сугестијата беше нешто у стилу како јас да сум Мојсеј онака испартален со портокалова наметка, испукани нозе, овчарски стап на 3450 метра надморска висина со црна бурка и поглед Омар Шариф додека буцио како некој зен мастер со бела брада левитира со скрстени нозе и ми ја подава Вештина на војувањето или како и да се викаше да се просветлам и да ја ширам новата вера како проследен и-маил на крајот што пишува ако не го испратиш до останати 5 пријатели ќе те следи несреќа цел живот.

Буци плис конкјур дис
 

Kajgana Shop

На врв Bottom