Види од играта да не ти е напраено fps_max 70 (у конзолата тоа).Јас имам ATI Catalyst control center како контрол панел за мојата графичка. E sega V sync нема како опција ... Има друго чаре за 100 фпс? Инаку во моментов ми е 70 фпс
Фала брат. Сега автоматски ми е 100 фпсВиди од играта да не ти е напраено fps_max 70 (у конзолата тоа).
Фала богу дека ќе види разлика, и да пиши фпс макс 70 пак ќе има разлика.И ја мислев така првата недела . Играј една недела на 100 фпс , после пиши фпс мах 30 , ке видиш разлика , прво , мета не ти се шири со сто кога пукаш, после како што рече Џеки за менувајне, итн итн![]()
да де , јасно , само така пишав пошто КИНДЕР рече не e нешто посебно.Фала богу дека ќе види разлика, и да пиши фпс макс 70 пак ќе има разлика.
Не му замерувај него, си страда од умот, плус и набче е. :push:да де , јасно , само така пишав пошто КИНДЕР рече не e нешто посебно.
cl_showfps1 , cl_showfps1a kako se pisuvase u konzola da ti gio pokazue fpsto i za da ti go skrie???
fala mn tuku da ve prasam neso ima li nekoj da mi dae GunGame mod ja imam eden ama za da bide kako onoj na MAX treba da go mesam so deathmatch i zombie bi bilo dobro ako ima neoj link i da mi kaze kako se instalira falafalafalafala odnapredcl_showfps1 , cl_showfps1
ако сакаш подетално , net_graph3 i net_graph0 зависи како сакаш
Грешка голема си... Проблемот со фрејмовите е до рефреш рејтот на мониторот. Значи ако мониторот има рефреш рејт од 60 херци, тогаш најубаво е графичката да вади 60 фпс со што би било избалансирано. Докај 10 разлика не е голема, но после се забележуваат гребаници, проблемот со брзината на фрејмовите и сл...Нема веза, играта е лимитирана на 60 fps. Се над 60 е пребрзо за енџинот на играта, ако доста добро гледаш може да забележаш некои фрејмови да се побрзи од други, итн.
За над 60ка да добиеш, потребни се 2-3 твика.