Фан Клуб: Рома

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Абе да не испадне на крај Сиена да ги заебат Интер :pos:

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Јас пак последно што имам прочитано е дека овие нашиве ќе го враќале во Баерн до година.:toe:
нема шанси во баерн да се врати... му завршува договорот и е слободен аво баерн сам по своја воља да се врати според мене нема ни теоретски шанси :toe:
сепак сето тоа се само шперкулации чекај за 2 недели ќе видиш уше шо нема да почне да се пише :tv:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Незнам кај го гледавте натпреварот, јас имав можност на SKY Sport да го гледам и на крајот даваја снимки анализи. Имаше 2 чисти пенали за Рома и судијата многу убо виде и за двата и не свирна. Ова на резултат 1-1 двапати игра со рака, еднаш по нафрлање од страна и после по шут од надвор, два неспорни пенали шо ги виде судијата (пошто кажаја можи од 5-6 кадри и се гледаше кај е судијата) и не ги свирна пичката.

Значи нема нешто појќе шо мразам од неправда. Ко да го гледав Милан - Јувентус од пред 4-5 сезони, титула украдена чиста исто ко ова на Рома вечерва. Ама здравје боже ќе се сврти тркалото, од кол на кол коло во газо викат старите.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да ви кажам дека ич не треба да бидете разочарани.Од еден аутсајдер на почетокот на сезоната дојдовте да се борите на два фронта.Со синоќешниот пораз мислам дека Калчото отиде во рацете на Интер,но додека има надеж треба играте.Секако не треба да го заборавите Купот,и таму да му платите на Интер.За синоќешната игра немам зборови,едноставно немавте среќа,стваравте шанси и игравте една игра која доликува на играта на големите тимови,а Сампдорија имаше 2-3 шанси и од нив даде 2 гола,но и таа си има своја цел 4-то место,кое најверојатно и ќе го земе.Имате еден солиден тим кој со мали засилувања ќе растура нареднта година во Европа.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Туу бе еј криво ми е што не победите вчера...
Посебно Мексес кога заплака,сеа моралот на играчите е појден испод нула.
Имавте шанси игравте подобро и имаше минимално еден пенал за вас ама судијана незнам,тоа е кога некој друг ќе вмеша прсти во фудбалот:tapp:
Како и да е мислам дека супер сезона поминавте 24 утакмици без пораз не е мала работа. Штета што нема да ја гледаме Теткицата гола што навиваше за Рома:helou:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Туу бе еј криво ми е што не победите вчера...
Посебно Мексес кога заплака,сеа моралот на играчите е појден испод нула.
Имавте шанси игравте подобро и имаше минимално еден пенал за вас ама судијана незнам,тоа е кога некој друг ќе вмеша прсти во фудбалот:tapp:
Како и да е мислам дека супер сезона поминавте 24 утакмици без пораз не е мала работа. Штета што нема да ја гледаме Теткицата гола што навиваше за Рома:helou:
има уште време повторно имаат густ распоред интер а и на оние лацијалите им гори под нозе. сепак останува да видиме...:рома:

П

Паган-др

Гостин
Нема да коментирам ништо, не ме интересира дали другите серат за Рома или не. Ќе го кажам само ова:

Не ми е гајле дали се први или последни, дали изгубиле или победиле, дали имаат 1 или 100 титули. Засекогаш ќе навивам за Рома.
Roma Forever! Forever Roma!

Forza Roma! :рома3:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
така е... кога Рома би освоила титула би славел како 10 да освоиле, бидејќи Рома се тим кои не ја купуваат својата слава како Јуве,Милан и Интер... Рома имаат играчи кои играат со срце, а не за пари, тоа го докажаа оваа година, значи не е се во парите, за оваа сезона не купивме еден добар играч, а еве каде сме... чичко Морати до сега давал огромни суми на пари за да види ваков Интер каков што е денеска, но само тој си знае колку пари фрлил до сега, барем ја како што паметам од 2000год па навака со тие пари ни 10 титули не би ме задоволиле и не би ми било мерак... затоа јас на ваков начин го доживувам мојот омилен тим и нема да ми биде криво доколку останеме без титула....
Форца Рома!!!

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
така е... кога Рома би освоила титула би славел како 10 да освоиле, бидејќи Рома се тим кои не ја купуваат својата слава како Јуве,Милан и Интер... Рома имаат играчи кои играат со срце, а не за пари, тоа го докажаа оваа година, значи не е се во парите, за оваа сезона не купивме еден добар играч, а еве каде сме... чичко Морати до сега давал огромни суми на пари за да види ваков Интер каков што е денеска, но само тој си знае колку пари фрлил до сега, барем ја како што паметам од 2000год па навака со тие пари ни 10 титули не би ме задоволиле и не би ми било мерак... затоа јас на ваков начин го доживувам мојот омилен тим и нема да ми биде криво доколку останеме без титула....
Форца Рома!!!

Пупоне со целиот респект кон тебе како фан на Рома,ќе те замолам да не го валкаш и спомнуваш името на Морати и Интер.Твоите согледувања за тоа кој како игра за својот клуб,е само твоја констатација со која би се сложиле само некои фанови.А тоа колку пари потрошил Морати за засилувања тој си знае,и затоа си има резултати.

Jockata

Рапериште
Член од
13 август 2009
Мислења
158
Поени од реакции
7
Дечки тоа е тоа поразот не боли повеќе од се ама нема потреба од разочарување кој рече дека Интер нема да киксне до крајот има уште 3 кола шо ви е бе алооооооо.:toe:

Со Рома пораснав за Рома навивам и живеам за Рома, може не сум многу активен на форумов ама од секогаш сум се надевал до крај. Едноставно некој играчи не заслужуваат да го носат дресот на Рома како на пример вчера Вучинич ќе се тепа со Перота може сум го поштувал ама веќе нема слободно нека си замине од тимот такви ѕвезди не ни требаат.Истото и за Раниери прави големи грешки:nenene: што на полувреме нема срце да го извади Мирко и на крај го вади Касети и го пушта Тадеи кој веќе неговото заврши и не знае да трча.Некој го спомна Лука Тони, човекот не треба да се задржи во клубот не е способен и нема веќе сила се гледа, само како некој тенк се бутка слободно нека си оди има квалитетни млади напаѓачи што мислам дека некој ќе доведат.
Единствено ќе ми биде највеќе криво ако го загубиме Бурдисо човекот никогаш не сум го сакал додека играше за Интер мислев дека нема врска ама дечкото ја игра цела сезона како цел живот да играл за РОМА и срцето го оставаше на теренот секоја чест за него .

Моја предпоставка Лацио - Интер да заврши нерешено ние да победиме со Парма и да бидеме на врвот со исто бодови.

Се извинувам што може некој го замарав ама од вчера уште ме боли срцето крв немам во мене веќе, вистинските фанови на Рома мислам дека ќе ме разберат и ќе сватат што сакав да кажам Форца Рома и со среќа.:helou:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Форца Рома!!!
А од твој џеб нешто да не зеле газдиве ? Јас ко навивач на Интер не се замарам со потрошените пари на Морати, негови се и знае како да ги троши, напротив, мило ми е што секогаш носи еден врвен фудбалер во тимот. Од друга страна пак, како што кажав воопшто не ме интересираат потрошените пари, једино ко фудбалски фан ме интересираат успесите, а успесите се тука ...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Рома со далеку помал буџет од другите ГИГАНТИ има подобри резултати,супер тим,според мене најдобар во Италија моментално!!!
Не сум фан на Рома,но исклучително ги почитувам!!!
Имаат одлични поедници,индивидуалци,ако го задржат костурот на тимот со неколку засличувања ќе имаат шо да кажат во ЛШ наредната сезона.
И штета за синоќа,едноставно фортуната им го сврте грбот,заслужија победа,според играта и залагањето комплетно ја надиграа Сампа.
Единствено неснаодливоста при тие чисти зицери,неколкуте судиски грешки,еден чист пенал недосуден,како и слабата одбрана кога Пацини едноствано ги поремети дефанзивците на Рома:tapp:.
Сампдорија два пати го помина центарот,направија простор по левата страна и Пацини ја казни Рома за се шо промашија,обично така е во фудбалот.
И од најмала шанса на вакви битни мечеви мора да се постигнува гол.
Не е сеуште ништо завршено,Интер има тежок меч со Лацио наредниот викенд,противник кој во сезоната 2001/2002 им ги замрси сите сметки во последното коло и титулата ја освои Јувентус.
Можеби се малку порелаксирани сега Лацијалите откако се здобија со поголема предност над Аталанта,6 бода се над зоната за испаѓање,сепак ќе играат со полна сила,прашање е колку ќе можат да издржат со Интер.
Сепак Лацио има доста солиден тим кој влезе во форма последните кола,и Интер ќе треба добро да се помачи за бодовите.
Рома од друга страна има незгодни гостувања,и Парма и Киево се гадни екипи на домашен терен ,но сега не зависи од Рома,задача на Рома е да победи се до крај и да чека кикс на Интер,нешто шо е остварливо:smir:

v140

giallorosso
Член од
26 август 2009
Мислења
193
Поени од реакции
5
А од твој џеб нешто да не зеле газдиве ? Јас ко навивач на Интер не се замарам со потрошените пари на Морати, негови се и знае како да ги троши, напротив, мило ми е што секогаш носи еден врвен фудбалер во тимот. Од друга страна пак, како што кажав воопшто не ме интересираат потрошените пари, једино ко фудбалски фан ме интересираат успесите, а успесите се тука ...
па тоа е проблемот кај тебе ти глеаш успеси а не убаф фудбал
ако е така сите треба за барса да бидеме оти во моментов се најдобри :nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom