Louis van Gaal : We finally put it in the net at the end, but it was clearly offside, so we’ve been a bit lucky.
Karl-Heinz Rummenigge: “It was deserved, but obviously lucky as well, given the nature of the goal.
Philipp Lahm: “Fiorentina were excellent in defence and their tactics were very good, which is often the case with Italian teams.
Bastian Schweinsteiger: “We’ve not met our own expectations and we’ll need to do better than that. We gave away possession too often, that has to improve. But Fiorentina have to win, and we’re always good for an away goal.“
Arjen Robben: “We had problems finding men in space in the first half. We gave the ball away unnecessarily and we were guilty of switching the play too slowly. It meant we had very few one-on-one situations.“
Значи еве ја реалноста во нашиот состав. Сношти Баерн беше далеку од тој тим што нанижа 12 победи со ред, иако статистиките, резултатот, па како што се виде и судиите (за првпат во мојот живот) се на наша страна. Не знам што се случи толку наеднаш да осетиме пад фо формата, во играта, во тактиката. Дали ги потценија, дали од премногу очекувања главите им се поматија не знам стварно. Рибери не знам на што личеше вчера. Јесте да сака повторно да биде лидер на тимот, ама нека ги остави работите да течат полека по природен пат, а не на сила. Демикелис на "ниво" како и секогаш. Криво ми е за ДВБ, не знам кога и како се повреди. Швајни и Робен и донекаде Ван Бомел беа двигатели на играта, и се рабира Оличот кога влезе. Можам до утре вака да пишувам, но поентата ми е дека видоја сега на што се, дека треба со глава да се игра во ЛШ, не смеат вакви работи да се случуваат понатаму, и по три недели да им покажеме во Фиренца дека заслужено ќе одиме во 1/4 финале. И не сакам сето тоа да биде сведено на голот на Клосе, воопшто не смее тоа да одлучува кој ќе оди понатаму, туку да се свестат фудбалерите и да се повтори Торино, да докажат дека се спремни да бидат шампиони.