LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
кој ја иградил статуана ?
кој го изградил храмон ?
Од каде она женана на островот ?
зошто сегде на острон пишит египетски знаци .

Јазикот не го познав кој го зборуваа на почетокот мајката на браќата и жената „староседелец“, меѓутоа претпоставувам дека е нешто поврзано со Египет, и дека предходно на островот живееле НЕКОИ древни племиња кои ги направиле сите тие работи, како што на пример НЕКОИ живееле на територијата на Македонија пред многу, многу години и сл... се надевам ме свати. :)

Жената која му рече ФАЛА на МиБ при смртта претпоставувам дека е од „срцето“ на островот, и дека конечно по толку години си нашла своја замена т.е Џејкоб.

Сеа ми текна уште едно прашање - зошто неможе жените да ги раѓаат децата „направени“ на островот т.е умураат?

Јазикот не го познав кој го зборуваа на почетокот мајката на браќата и жената „староседелец“, меѓутоа претпоставувам дека е нешто поврзано со Египет, и дека предходно на островот живееле НЕКОИ древни племиња кои ги направиле сите тие работи, како што на пример НЕКОИ живееле на територијата на Македонија пред многу, многу години и сл... се надевам ме свати. :)

Жената која му рече ФАЛА на МиБ при смртта претпоставувам дека е од „срцето“ на островот, и дека конечно по толку години си нашла своја замена т.е Џејкоб.

Сеа ми текна уште едно прашање - зошто неможе жените да ги раѓаат децата „направени“ на островот т.е умураат?
Јазикот е латински :)

На Lost Untangled рекоа дека МИБ се ПРЕТВОРИЛ во чудовиштето

Кога кажува за тоа како МИБ ќе ја убие жената , Stabs her in Her Hearth... Се гледа фацата на статуата со ножот во рацете.... ака Таверет, божица. Можно ли е бе луѓе од египет да дошле на островот и да го помешале Миб -Смоуки со божицата? Па да ја изградиле статуата... Мора да кажат што е финатата со египет... мора!

Исто така..
Смоуки е дефинитивно МИБ. Во една епизода. Аб Аетерно мислам беше, епизодата со повеќе одговори од првично очигледното, Смоуки му објаснува на Рикардус дека не бил отсекогаш чадот, дека некогаш бил човек кој само сакал да си замине од островот.Ама можно е и да лажел иако не гледам причина, барем во таа ситуација .

Во последната епизода мислам ќе ги добиеме конечно правилата на играта помеѓу Џејкоб и МиБ. Правилата кои Џејкоб ги дефинирал. Знаеме дека мајката забрани да се убијат, но мислам има уште правила. Ни беше покажан почетокот,раѓањето на МИб и Џејкоб и понатака, го гледаме како се одвива крајот(Џек и дружина vs Миб), сега остана само да ја видиме средината, а евентуално и уште нешто пред почетокот.

Многу тешко дека ќе добиеме одговори на сите прашања.

Гледав интервју со еден од продуцентите и во врска со прашањата/одговорите изјави:

Кога ќе му одговориш на некое дете на неговото прашање, веднаш добиваш ново прашање. И така за секој одговор добиваш ново прашање. Затоа подобро е да не даваш одговори.

Или нешто во тој стил беше :)

Така да... јас не се надевам на многу одговори! :)

Може да направат во стилот на Vanilla Sky, на крај да излезе некој добар чичко и да раскаже хронолошки во кратки црти што и како било... :)
Патем, колку се смени телевизијата... пред 20 години да играше истава или слична серија, денешнава епизода ќе беше прва епизода :)

Многу е логично МиБ едноставно да умре од падот, а Смоуки си најде форма да излезе. Светлината уствари е она што ја чува темнината (Смоуки) внатре. Во суштина, ние воопшто не гледавме епизоди со Џејкоб и брат му. Цело време гледавме епизоди со Џејкоб и Смоуки, кој го зема телото на брат му, а подоцна и на Лок и на останатите мртви на островот.

Епа братот од Џејкоб цело време сакаше да излезе од островот, да замине. И сега МИБ истото го сака. Случајност? Не би рекла. Јас мислам дека можеби брат му на Џејкоб, односно духот негов, барем делумно, е во Смоуки. Којзнае што ќе испадне.

--- надополнето ---

Шишето со вино на жената „староседелец“ на островот ко да го видов во предходните епизоди...

Епа може е тоа шишето што му го прати Џејкоб на МИБ преку Бен, кога ја направи компарацијата за шишето и островот.

--- надополнето ---

Многу тешко дека ќе добиеме одговори на сите прашања.

Гледав интервју со еден од продуцентите и во врска со прашањата/одговорите изјави:

Кога ќе му одговориш на некое дете на неговото прашање, веднаш добиваш ново прашање. И така за секој одговор добиваш ново прашање. Затоа подобро е да не даваш одговори.

Или нешто во тој стил беше :)

Така да... јас не се надевам на многу одговори! :)

Е само нека смеат ова да го направат, да не одговорат се, ќе ги стрелам.

--- надополнето ---

Леле, може затоа што само оние деца кои се раѓаат на островот имаат потенцијал да станат наследници на Џејкоб или МИБ. Можеби затоа Арон е толку важен.

Иам чувство дека многу ќе се разочараме на крај :)

Пи*ка да не се вика овој па му го кријат името? А фин си беше човекот пред Џејкоб да го фрли онаму. Наизглед подобриот брат си го упропасти братчето, ама моменти се тоа јебига. Јас малку психолошки си го сфаќам филмчево. Да не испадне сепак добар на крај МИБ, сега ќе ги потепа Џек, Кејт, Хуго и Соер. :)

Загреота Миб Колку беше добар пред да се напрајт во она чудовиштено . Од што беше добар и женана и џејкоб го заебаја .
Женана не му даде да си ојт а џејкоб го уби .

А иначе она женана ко ги однесе како деца кај она светлинана им рече
''јас ви направив да не можете да се повредете'' .

Да бидеме реални, последнава епизода беше тежок ..... тежок fail.

Не очекувајте да се открие од кај е мајката и слично, позади секој одговор се крие уште едно прашање, така да...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom