LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
:vozbud: :vozbud: Си пишувам со оваа детото шо го глуми џејкоб како мал .. на фејсбук .. ако не му е фејк профилот де .. ама мислам дека не е :vozbud:

:vozbud: :vozbud: Си пишувам со оваа детото шо го глуми џејкоб како мал .. на фејсбук .. ако не му е фејк профилот де .. ама мислам дека не е :vozbud:

Хехех, и што вика? Го знаел крајот? Немој случајно само да си открил нешто.:)

И јас милсам кога МИб влезе во светлината се престори во смоуки. Смоуки сеуште ја има желбата исто како и МИб да си отиде од островот. Односно бидејќи е МИБ сеуште сака да го исполни тоа што си го вети пред да Џејкоб го убаца во светлината.

То е то... пак многу работи не се јасни ама....Барем ми се допаѓа во која насока се одвиваат работите.

Шишето со вино на жената „староседелец“ на островот ко да го видов во предходните епизоди...

Нај логично би било црниот чад да е на слобода и да може да влага во било кое мртво тело, па затоа влегол во Флок или во самиот брат на Џејкоб. Но мене ме интересира како можеше, и што беше тоа што му се појави на MIB како дете. Како можеше да му се појави мајкаму и да му објаснува сето тоа....???

Иначе ако не се лажам, Џејкоб беше убиен од Бен со ножот кој често го гледавме последнава епизода...

И најголемото прашање за мене - Која е улогата на Џејкоб, откако веќе дозволи некој да влезе во светлината? Нели тој требаше да ја заштити, и да ја штити додека не најде заменик. Што би правел сега неговиот заменик, која е улогата :(

За последната епизода на forum.hr прочитав интересна теорија која вели дека

Мајката била Smoke Monster, а MiB ја наследил. Успеа да убие цело село и да ги затрупа сите бунари за кратко време, а исто така и не остаре за 30 години.

Да, ама и Џејкоб не старее откако проба од виното ;)

И јас милсам кога МИб влезе во светлината се престори во смоуки. Смоуки сеуште ја има желбата исто како и МИб да си отиде од островот. Односно бидејќи е МИБ сеуште сака да го исполни тоа што си го вети пред да Џејкоб го убаца во светлината.

То е то... пак многу работи не се јасни ама....Барем ми се допаѓа во која насока се одвиваат работите.

Многу е логично МиБ едноставно да умре од падот, а Смоуки си најде форма да излезе. Светлината уствари е она што ја чува темнината (Смоуки) внатре. Во суштина, ние воопшто не гледавме епизоди со Џејкоб и брат му. Цело време гледавме епизоди со Џејкоб и Смоуки, кој го зема телото на брат му, а подоцна и на Лок и на останатите мртви на островот.

Јест да логиката не помага многу во Лост пак нешто ќе тргне наопаку...

Него ме интересира зошто сеуште не му го откриваат името на братот а Џејкоб? Еве видовме дека поживеал, правел што правел и умрел. Што е финтата што не смееме да знаеме кој е?

Многу е логично МиБ едноставно да умре од падот, а Смоуки си најде форма да излезе. Светлината уствари е она што ја чува темнината (Смоуки) внатре. Во суштина, ние воопшто не гледавме епизоди со Џејкоб и брат му. Цело време гледавме епизоди со Џејкоб и Смоуки, кој го зема телото на брат му, а подоцна и на Лок и на останатите мртви на островот.

Јест да логиката не помага многу во Лост пак нешто ќе тргне наопаку...

Него ме интересира зошто сеуште не му го откриваат името на братот а Џејкоб? Еве видовме дека поживеал, правел што правел и умрел. Што е финтата што не смееме да знаеме кој е?

На Lost Untangled рекоа дека МИБ се ПРЕТВОРИЛ во чудовиштето

Интересно е тоа што и кога почна да го користи телото на Лок наследи една негова особина... don't tell me what i can't do.Изгледа ги наследува особините (или дел од нив) на телата кои ги запоседнува.

Па можно е и така да започнало, барем нема да објаснуваат што е чудовиштето и од кога е на островот. Така настанало и точка :) Не ми е јасно како ќе објаснат се во две епизоди од која во првата ќе направат уште работи понејасни. Алал да им е :)

За последната епизода на forum.hr прочитав интересна теорија која вели дека

Мајката била Smoke Monster, а MiB ја наследил. Успеа да убие цело село и да ги затрупа сите бунари за кратко време, а исто така и не остаре за 30 години.

Па логично би било тоа, бидејќи не може една жена да испоубие се на островот сама и се да затрупа.

кој ја иградил статуана ?
кој го изградил храмон ?
како се викат Миб ? ( ова изгледа во последната епизода )
Од каде она женана на островот ?
Дали имат џејкоб дете ? (на многу форуми се кажвеше дека имал дете )
Што имаше внатре во она светлината ?
Од каде падна храната на Дарма ? ( во 1 или 2 сезона )
Дали е чадон брат му од Џејкоб ?
Зошто не смеат да го напуштат островон ?
зошто сегде на острон пишит египетски знаци .
Кога ќе ни објаснет се , веќе уште две епизоди остана

кој ја иградил статуана ?
кој го изградил храмон ?
како се викат Миб ? ( ова изгледа во последната епизода )
Од каде она женана на островот ?
Дали имат џејкоб дете ? (на многу форуми се кажвеше дека имал дете )
Што имаше внатре во она светлината ?
Од каде падна храната на Дарма ? ( во 1 или 2 сезона )
Дали е чадон брат му од Џејкоб ?
Зошто не смеат да го напуштат островон ?
зошто сегде на острон пишит египетски знаци .
Кога ќе ни објаснет се , веќе уште две епизоди остана

Многу тешко дека ќе добиеме одговори на сите прашања.

Гледав интервју со еден од продуцентите и во врска со прашањата/одговорите изјави:

Кога ќе му одговориш на некое дете на неговото прашање, веднаш добиваш ново прашање. И така за секој одговор добиваш ново прашање. Затоа подобро е да не даваш одговори.

Или нешто во тој стил беше :)

Така да... јас не се надевам на многу одговори! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom