- Член од
- 1 мај 2008
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 8

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе биде интересно, уште две епизоди преостанати, а полека криза ме фаќа што ќе биде по LOST?
![]()
Си пишувам со оваа детото шо го глуми џејкоб како мал .. на фејсбук .. ако не му е фејк профилот де .. ама мислам дека не е
![]()
![]()
Си пишувам со оваа детото шо го глуми џејкоб како мал .. на фејсбук .. ако не му е фејк профилот де .. ама мислам дека не е
![]()
И јас милсам кога МИб влезе во светлината се престори во смоуки. Смоуки сеуште ја има желбата исто како и МИб да си отиде од островот. Односно бидејќи е МИБ сеуште сака да го исполни тоа што си го вети пред да Џејкоб го убаца во светлината.
То е то... пак многу работи не се јасни ама....Барем ми се допаѓа во која насока се одвиваат работите.
Многу е логично МиБ едноставно да умре од падот, а Смоуки си најде форма да излезе. Светлината уствари е она што ја чува темнината (Смоуки) внатре. Во суштина, ние воопшто не гледавме епизоди со Џејкоб и брат му. Цело време гледавме епизоди со Џејкоб и Смоуки, кој го зема телото на брат му, а подоцна и на Лок и на останатите мртви на островот.
Јест да логиката не помага многу во Лост пак нешто ќе тргне наопаку...
Него ме интересира зошто сеуште не му го откриваат името на братот а Џејкоб? Еве видовме дека поживеал, правел што правел и умрел. Што е финтата што не смееме да знаеме кој е?
Интересно е тоа што и кога почна да го користи телото на Лок наследи една негова особина... don't tell me what i can't do.Изгледа ги наследува особините (или дел од нив) на телата кои ги запоседнува.И јас милсам кога МИб влезе во светлината се престори во смоуки. Смоуки сеуште ја има желбата исто како и МИб да си отиде од островот. Односно бидејќи е МИБ сеуште сака да го исполни тоа што си го вети пред да Џејкоб го убаца во светлината.
То е то... пак многу работи не се јасни ама....Барем ми се допаѓа во која насока се одвиваат работите.
За последната епизода на forum.hr прочитав интересна теорија која вели дека
Мајката била Smoke Monster, а MiB ја наследил. Успеа да убие цело село и да ги затрупа сите бунари за кратко време, а исто така и не остаре за 30 години.
кој ја иградил статуана ?
кој го изградил храмон ?
како се викат Миб ? ( ова изгледа во последната епизода )
Од каде она женана на островот ?
Дали имат џејкоб дете ? (на многу форуми се кажвеше дека имал дете )
Што имаше внатре во она светлината ?
Од каде падна храната на Дарма ? ( во 1 или 2 сезона )
Дали е чадон брат му од Џејкоб ?
Зошто не смеат да го напуштат островон ?
зошто сегде на острон пишит египетски знаци .
Кога ќе ни објаснет се , веќе уште две епизоди остана