- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 132
- Поени од реакции
- 3
Еве едно интересно видео од Comic Con 2009. Баш ко за фановите на LOST...
и јас многу ги сакав изгубените ама некако ептен ја иступија во последната сезона и изгубив интерес да ги гледамИма ли некој информации кога треба да почне петтата серија (мислам дека сега таа е на ред) кај нас?
-ми се гледа филмов у пм,ептен ми е погоден:smir:
Мислам дека ке почнат од есен со прикажување на 5та сезона,барем така беше лани и преклани.Има ли некој информации кога треба да почне петтата серија (мислам дека сега таа е на ред) кај нас?
„Филмот“ почнува во Јануари 2010, на А1 подоцна.
Последно што ме израдува е веројатното враќање на Чарли, Клер, Бун и Шенон во шестата сезона. Бидејќи нема да има флеш-бекови туку се ќе се спои во една линија (така се тврди), нема да го гледаме Чарли како дух во главата на Хуго, или да гледаме репетиција на веќе одиграни сцени, туку нови оригинални сцени кои треба да дадат одговор на се она што се случуваше.
Доминик Монахан (Чарли) веќе имал средба со преговорите, а исто и Јан Сомерхалдер (Бун), кој снима друга серија, па бара простор и време да „упадне“ назад во Lost.
Метју Фокс изјави дека го знае крајот и дека тој е „тажен и прекрасен“, и дека шестата сезона ќе даде одговори на сите оние забегани нејасни линии кои се случуваа во текот на 5-те сезони. Во едно интервју, даде и еден смешен одговор на прашањето: „Што ќе се случи ако го кажеш крајот?“ Вика: „Ќе дојдат луѓе во бело комбе со маски на главите веднаш пред зградава, и никогаш нема да ме видите повеќе“.
Еве го интервјуто кој сака да си го изгледа, малку е аматерски снимано ама нема врска:
За најдолгиот филм на светот, кој трае цели 6 години.За кој филм зборите за игран или за серискиот.??
Кога ги контактирав А1 ми пишаа дека репризите ќе им почнат од јули, а петтата сезона од есен (најверојатно октомври)Има ли некој информации кога треба да почне петтата серија (мислам дека сега таа е на ред) кај нас?
:pos2::pos2::pos2:За најдолгиот филм на светот, кој трае цели 6 години.
Понатаму можете да ги копирате и да ја продолжувате листата со ваши прашања, само внимавајте да има реден број за евиденција колку се, и да не е веќе спомнато она што не копка. Исто и ако имате одговор или теорија, не срамете се...Сите одговори кои ги очекуваме во 6-тата сезона
1.Што е островот?
2.Што е чадот? (smoke monster)
3.Од каде доаѓаат гласовите (шепотите) кои ги слушаат?
4.Кој е Џејкоб?
5.Зошто Ричард не старее?
6.Зошто е Волт „посебен“?
7.Кој фактор е Дезмонд во шоуто?
8.Дали татко му на Џек е навистина на островот или тоа е само халуцинација?
9.Зошто има двајца Џон Лок?
10.Кои се „Адам и Ева“?
11.Што значат броевите: 4, 8, 15, 16, 23, 42?
12.Зошто сите породувања завршуваат со смрт?
13.Како се најде бродот „Black Rock“ на среде остров?
14.Зошто е бебето на Клер значајно?
15.Зошто има огромна статуа на островот?
Чадот е заштитен механизам.2.Што е чадот? (smoke monster)
Исто и гласовите се заштитен механизам.3.Од каде доаѓаат гласовите (шепотите) кои ги слушаат?
Затоа што е слуга на Џејкоб а Џејкоб е "Бог" И му дозволува на Ричард има вечен живот. А Ричард(Рикардо) најверојатно е дојден на островот со тој бродот што го видовме на почетокот на последната епизода.5.Зошто Ричард не старее?
Епа мртвиот Џон Лок е вистинскиот Џон Лок, а живиот е противникот на Џејкоб(типот што му кажа "I'm gonna find a loop hole someday and kill you" или така нешто).9.Зошто има двајца Џон Лок?
Па можеби TMIB (The Man In Black) е смоуки и не „презема“ нечие тело, туку формира лажна претстава во очите на тој што го гледа. Потсети се на сцената со Бен и Алекс... Од Алекс телото е кизне каде... мртво... а смоуки направи да изгледа како неa... Исто и со брат му на Еко... Чудовиштето зема информации од нечиј човек, го „скенира“ и прави копија од него.ОК, не се баш тие одговори што ги очекувам од серијата . Чадот е заштитен механизам, ама што е? Како тоа се движи кај сака и се повлекува кога сака? На кој принцип работи и кој го контролира. Такви одговори очекувам (од серијата се разбира, ние не ги знаеме). Глупаво би било да заврши серијата а да останеме на тоа: Чадот е заштитен механизам.
Сега, ако е Џејкоб „Бог“ како го убија, и дали? Мора да има друго објаснување за Ричард. Една теорија велеше дека тој е дојден од сегашноста во 70-тите (Џејкоб го довел), и додека не стигне до времето од кое дошол, не старее.
А за Лок ОК, оној батката нашол loop hole, ама зошто се двајца? Ете да речеме го земал телото на Џон Лок, ама тука е телото (мртво) и овој. Се ми се чини дека тука ќе има големо изненадување, нешто што никој не го очекува...