Бидејки последнава ја гледав со друштво...и не обрнував баш внимание...па би прашал:
Она девојчето што крадеше во продавницата беше Кејт, и потоа во сцената кога родителите на Кејт им кажаа дека се разведуваат, доа другото девојче т.е сестрата на Кејт се претстави како Џулиет ? кучкиве од островот се факинг сестри ?!
Помалку не сватив од каде дојдоа тие со кофчегот што го носеа Лок ?
Ако се сеќавам добро, дојдоа со авионот Ајџира(како ли се викаше)...тогаш од кај баш знаела таа Илана дека тој авион ке иде на островот, дека очигледно таа многу добро ја познава околината во која се "сруши". Нели она беше преврзаната жена во болница која се согласи да му помогне на Џејкоб. Бидејки нели Џејкоб го наговараше Хуго да се врати на остворот, очигледно е дека тој и кажал на Илана за Ајџира, но...сепак е ми е јасно која е нејзината улога сега и како се најде во серијава :S:S
п.с Зошто на Хуго одеднаш гитарата од таксито му стана нешто без што неможе, со оглед на тоа дека ја носеше насекаде на островот со него...а ја најде во такси :S
И со ова што се случи со Лок, односно со "живиот" Лок...прво што ми доаѓа на памет е дека сите мртви ликови кој "оживеаа" на остворот, се дело на тој "жив Лок". На пример Кристијан(таткото на Џек), е управуван токму од него...бидејки нели тој му кажа на Лок дека мора да се жртвува за островот, па потоа да се врати, за овој да може да управува со него и да дојде до убиство на Џејкоб.
ма не се замарам веке со теории...ми стана глупо веке ова, чекавме една година да видиме кој се луѓето кој доаѓаат на островот да ги спасат преживеаните...а сега уште една да чекаме што е фрката со џејкоб.