LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    290

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Грчките букви на тоа ткаенината шо ја праел Џејкоб???

Книгата за античките американски цивилизации???

Мистерии,мистериии...
Не навлегвам длабоко оти ќе се изгубам ебагооооооо... :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.283
Ви ги скрив сите спојлери, а опоменав многу пати. Rade Strongest, многу имаше пишано спојлери, не си ги скрил брате.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
какво финале на сезонава :vozbud:
завршетокот беше чудо
само кога рокна бомбата нели сите треба да погинат, бидејќи е јака хидрогенска бомба и кога ја фрли Џек сите очекуваа да рокне и да погинат, па ваљда не пукна само во дупката кога Џулиет ја активира и само таа да е мртва, а време за другите да избегаат подалеку немаше
или пошто видовме бела светлина кога експлодира можеби пак ќе патуваат низ времето и ќе се вратат назад, пошто кога патуваа во времето баш бела светлина ги обвиваше :toe:

значи навистина филозофии и теории може да се прават колку сакаш
стварно не сме нормални :tapp:

кој ќе чека до крај да се разјасни се

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
ми треба одговори на две прашања.. Ги ставив во јутуб клип и ставив сцена .. за по разбирливо да биде..

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Соер и рече "Take care of my daughter"

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
У ПМ 5 цели сезони чекавме да го видиме Џејкоб и
утепаа го човекот.
:pos2:

Доцна е за развивање теории а и онака имаме мнооогу време за тоа до почетокот на шеста сезона. Се на се задоволен сум како заврши сезонава, реков и предходно, овие последниве епизоди ја извадија малку од калта, во поголемиот дел не беше на ниво.

Малку технички грешки во финалево сепак, не се разбирам многу од електромагнетизам, ама незнам како може силата (која станува се посилна и посилна), прво да повлече назад џип во движење за 5 секунди, а потоа да не може да повлече жена врзана со синџири 5 минути... Со оглед дека не е нешто битно, ќе прогледаме низ прсти.

Аха, Роуз и Бернар, се прашувавме каде се, а тие си играле Плавата лагуна на стари години. Ех, старост - лудост, или како беше...

Поздрав :smir:

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Ви ги скрив сите спојлери, а опоменав многу пати. Rade Strongest, многу имаше пишано спојлери, не си ги скрил брате.
се извинувам:smir:

Малку технички грешки во финалево сепак, не се разбирам многу од електромагнетизам, ама незнам како може силата (која станува се посилна и посилна), прво да повлече назад џип во движење за 5 секунди, а потоа да не може да повлече жена врзана со синџири 5 минути... Со оглед дека не е нешто битно, ќе прогледаме низ прсти.
не ја потценувај љјубовта на соер!!:pos2:

а и мене не ми е јасно како тоа она паѓаше и паѓаше во доолгиот тунел и пак паѓаше
и преживеа со доволно сила да дигне џамлија и да ја активира нуклеарката која исто така паѓаше и паѓаше и ништо не и бидна!!аххахаха абе ај да не се замараме со ситна боранија
:vozbud:

Член од
21 јули 2007
Мислења
122
Поени од реакции
2
Според мене статуата му припаѓа на Џејкоб, а храмот и ходниците заедно со Смоуки(заштитникот/помошникот) му припаѓаат на братот му. Есej.
Па така му се претстави како ќеркаму на бен . и го изманипулира да го ибиет на Џејкоб.

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
"You have NO IDEA what i had to go through"
Човекот се мачел 5 сезони и конечно ја оствари целта :D

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Јас мислам дека во кабината не беше Џејкоб, туку (аман како да го нарекуваме) анти - Џејкоб, и тој е лидер на Другите. Според мене, војната ќе биде меѓу:

1. Другите, водени од Бен, преку Анти Џејкоб.
2. Преживеаните feat. Illana feat. Widmore feat. Eloise.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Многу теории, многу филозофии.

Според мене:

Џулиет одвај ја намлати бомбата па таа (треба да) експлодира, со што автоматски се активира повторно патувањето низ времето и они се враќаат во денешницата.

- Џејкоб - the good guy
- "Живиот Лок" - the bad guy

Башка на почетокот кога двајцата збореа за "The Loophole" за што мислам дека е како еден вид дупка во законот, кога го видоа бродот мислам дека тоа уствари беше Витмор.

* И тероијата на Јове највеќе штима.

** Џими, мислам оти веќе нема потреба за спојлери, доволно време помина.

*** Види аватар :icon_cool

џимеј: ќе ги тргнам црнилава, нек поминет уш 2-3 дена, дан ме колнит некој шо не сум скрил спојлер
:back: муце

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Бидејки последнава ја гледав со друштво...и не обрнував баш внимание...па би прашал:

Она девојчето што крадеше во продавницата беше Кејт, и потоа во сцената кога родителите на Кејт им кажаа дека се разведуваат, доа другото девојче т.е сестрата на Кејт се претстави како Џулиет ? кучкиве од островот се факинг сестри ?! :)

Помалку не сватив од каде дојдоа тие со кофчегот што го носеа Лок ?
Ако се сеќавам добро, дојдоа со авионот Ајџира(како ли се викаше)...тогаш од кај баш знаела таа Илана дека тој авион ке иде на островот, дека очигледно таа многу добро ја познава околината во која се "сруши". Нели она беше преврзаната жена во болница која се согласи да му помогне на Џејкоб. Бидејки нели Џејкоб го наговараше Хуго да се врати на остворот, очигледно е дека тој и кажал на Илана за Ајџира, но...сепак е ми е јасно која е нејзината улога сега и како се најде во серијава :S:S
п.с Зошто на Хуго одеднаш гитарата од таксито му стана нешто без што неможе, со оглед на тоа дека ја носеше насекаде на островот со него...а ја најде во такси :S

И со ова што се случи со Лок, односно со "живиот" Лок...прво што ми доаѓа на памет е дека сите мртви ликови кој "оживеаа" на остворот, се дело на тој "жив Лок". На пример Кристијан(таткото на Џек), е управуван токму од него...бидејки нели тој му кажа на Лок дека мора да се жртвува за островот, па потоа да се врати, за овој да може да управува со него и да дојде до убиство на Џејкоб.

ма не се замарам веке со теории...ми стана глупо веке ова, чекавме една година да видиме кој се луѓето кој доаѓаат на островот да ги спасат преживеаните...а сега уште една да чекаме што е фрката со џејкоб.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Првата сцена од финалево(
Џејкоб и тој другиот фраер
) е сигурно многу клучна.
Според облеката и бродот онака од прва би рекол дека е некаде 15-16 век
.

Трејлер за 6 сезона...:vozbud:
Кажува сешто и ништо.:toe:

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Тоа на почетокот на епизодата кога зборат е 1845 година, бидејќи го видовме Black Rock, во The Constant на аукцијата каде Дезмонд го наоѓа Видмор се зборува дека Black Rock исчезнал таа година.
@Ddime, тоа не беше Кејт, туку сестрата на Џулиет.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Море како би сакал да доживеам еден flashforward и да ѕирнам барем во првата сцена од премиерата на 6-тата сезона. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom