Брат добра ти е мислава последна. Може Господ ги пратил сценаристиве да напраат ваква серија за да се ослободи светот и сам себеСи мислев повеќе пати - каква врска има Хорас со Џејкоб? Horace Goodspeed, good е без една буква God, што значи Божја брзина. Џејкоб т.е. Јаков од Библијата добил од Господ име Израил, што значи - оној што се борел со Господ. Поврзано а...
Е сега он ако постоел како жив човек одамна и вечно млад како Ричард, па после се приклучил на Дарма како балансер помеѓу едните и другите, бидејќи е добар човек нели, па после својата смрт станал дух или некој му го наметнал тоа.
Е сега пазете!!!
Му го наметнале затоа што тој е главниот и се додека он е заробен како дух, заробен е и островот, па со неговото убивање т.е. ослободување се ќе се среди. Се сеќавате ли на трета или четврта сезона на прва средба Џон и Џејкоб - Хелп миии!
Може било - ослободи ме, т.е. убиј ме.
Не што нема благе везе туку не е ни смешно?:raz:
А сега помислив и дека нашиот стварен Господ е заробен и не чека да го ослободиме. Не само на лично поединечно ниво секој во себеси.
Хехе, тоа би било тоа, да сфатат сите луѓе колку се всушност изгубени.Брат добра ти е мислава последна. Може Господ ги пратил сценаристиве да напраат ваква серија за да се ослободи светот и сам себе![]()
Си мислев повеќе пати - каква врска има Хорас со Џејкоб? Horace Goodspeed, good е без една буква God, што значи Божја брзина. Џејкоб т.е. Јаков од Библијата добил од Господ име Израил, што значи - оној што се борел со Господ. Поврзано а...
Е сега он ако постоел како жив човек одамна и вечно млад како Ричард, па после се приклучил на Дарма како балансер помеѓу едните и другите, бидејќи е добар човек нели, па после својата смрт станал дух или некој му го наметнал тоа.
Е сега пазете!!!
Му го наметнале затоа што тој е главниот и се додека он е заробен како дух, заробен е и островот, па со неговото убивање т.е. ослободување се ќе се среди. Се сеќавате ли на трета или четврта сезона на прва средба Џон и Џејкоб - Хелп миии!
Може било - ослободи ме, т.е. убиј ме.
Не што нема благе везе туку не е ни смешно?:raz:
А сега помислив и дека нашиот стварен Господ е заробен и не чека да го ослободиме. Не само на лично поединечно ниво секој во себеси.
Што? Изгледа заборави дека Фарадеј не ги доби ТИЕ инструкции од мајка му. Фарадеј беше во Ен Арбор во 1977та година, каде што самиот (веројатно истражувајќи) ја добил таа идеја.Премногу маркетинг книги читале сценаристите.
Па решиле дека со тактика "збунити непријатеља" и тотално дезориентирање на гледачот,ќе можат да си ги решат сценариските тешкотии.
Да доловам пример.
Елоиз го прати Фарадеј, иако знаеше дека он ќе умре.
Сценариски многу драматично.
Проблем.
Логиката не води сами да заклучиме дека, иако она знаеше дека ќе умре, знаела и дека тоа е единствениот начин да она поверува и да одат со Џек да сменат нешто.
Но, ако ја развиеме и понатаму оваа теорија...
Како по ѓаволите она знаела дека ќе сменат нешто, ако она е од таа несменетата иднина?
Ако она знаела нешто, тоа е само дека ќе го застрела Даниел, дека ќе оди со Џек и дека што и да направат, пак исто срање ќе искочи.
Бидејќи нели, она е од нашата, несменета иднина.
И како може она со стратегија what happened, let's repeat it...да смени нешто?
Дали е она глупа како лик, сценаристите се глупи, или ние конечно дозволивме да не мрдне серијата?
Чекам ваши гледишта за изнесеново, ми се смачи да читам само теории.
Да правиме малце контра-теории.