Playstation 3

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ако го хакнат како што треба пак би ни било скапо. Ќе треба да се реже на блу реј . Мене не ми е јасно зошто толку време им требеше :smee:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Iskreno ne vervav deka ps3 ke bidi haknat. Bravo,bravo...Joey abe se naoga i za to lek...

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Epa sega sekoj kako so ke se snajdi. Nekoj kladilnici nekoj posti,nekoj AMC i taka.....

MikiZulum

Tип-Топ
Член од
29 ноември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Ако го хакнат како што треба пак би ни било скапо. Ќе треба да се реже на блу реј . Мене не ми е јасно зошто толку време им требеше :smee:
Не е хакнат PS3, само hypervisor е хакнат кој е само првиот чекор од заштитата и самиот автор кажува дека ќе биде МНОГУ тешко комплетно да се хакне :nenene:

http://geohotps3.blogspot.com/

Ако некој има игри што му се за продавање нека пише на ПП

Ја барам UNCHARTED 1 i SOULCALIBUR IV.

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Не е хакнат PS3, само hypervisor е хакнат кој е само првиот чекор од заштитата и самиот автор кажува дека ќе биде МНОГУ тешко комплетно да се хакне :nenene:

http://geohotps3.blogspot.com/

Ако некој има игри што му се за продавање нека пише на ПП

Ја барам UNCHARTED 1 i SOULCALIBUR IV.
Пишува дека ќе може да се играат пиратски игри, тоа вајда е доволно.

MikiZulum

Tип-Топ
Член од
29 ноември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
2
Пишува дека ќе може да се играат пиратски игри, тоа вајда е доволно.
Како што најави типацот што го "наводно хакнал" ке биде можно за година до две, па до тогаш можда и ке биде исплатливо да се копира PS3 игра, а за сега дефинитивно НЕ!

Колку за информација:

DVD RW BluRay = 10000ден.
BD-R 25GB 4x = 500ден.

а некој игри доаѓаат на BD-R DL 50GB кој што кај нас ги нема и незнам дали уопште некаде ги има во комерцијална продажба бидејки се наменети за филмската и гејмерската индустрија(оргинал).

И уште една работа, треба да се симне играта од интернет 25GB.
Е што е многу - многу е:nesvest:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
за оние кој имаат ps3 -

бидејќи ја нема Македонија како апликант за Плејстејшн нетворк се стаив ко Татар(се каам) и ми вика дека не е достапен сервисот во таа земја?

- вас како ви е?
и сеа неможам демо игри да играм.. .

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
за оние кој имаат ps3 -

бидејќи ја нема Македонија како апликант за Плејстејшн нетворк се стаив ко Татар(се каам) и ми вика дека не е достапен сервисот во таа земја?

- вас како ви е?
и сеа неможам демо игри да играм.. .
Неможеш да си направиш нов ПСН? Совет за другите секогаш да се пишите како англичани или американци...:smir:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
ПСН Шорт Гајд :)

1. Креирајте нов ЈУЗЕР на ПС3ката (првиот таб во XMB)
2. Направете нов акаунт на ПСН и одберете USA како држава.
3. Koга ќе стигните на местото каде што се става адреса пишите:

Address 1: 1 Elm Street
Address 2: (Празно)
Address 3: (Празно)
City: Manhattan
Province: New York
ZIP Code: 10032

4. Enjoy your US PSN account :).

5. Ако сакате UK (британски) акаунт, најдете некоја британска адреса на гугл.

6. Ако сакате ПСН игри (јас и кико од форумов веќе купуваме заедно и доста ефтино иде, со повеќе души уште поевтино ќе е) пишете тука или пп.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
беља направив!
дур си играв нешто ми се фризна играта/екранот и на ps копчето во менито ја изгасив играта... почекав неколку секунди али не ја пројавуваше играта, не ја читаше... го рестартирав али џабе!

потоа пробав и со -

Restart System
Restore Default Settings
Restore File System
Rebuild Database
System Update

све пробав освен Restore PS3 System !
бидејќи знам дека тоа комплетно ќе избрише све што иам сочувано...
проблемот е софтверски и многу луѓе се жалат на ова... пребарав све али ништо непомага!

ако случајно знае некој како да се справи, be my guest!

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
беља направив!
дур си играв нешто ми се фризна играта/екранот и на ps копчето во менито ја изгасив играта... почекав неколку секунди али не ја пројавуваше играта, не ја читаше... го рестартирав али џабе!

потоа пробав и со -

Restart System
Restore Default Settings
Restore File System
Rebuild Database
System Update

све пробав освен Restore PS3 System !
бидејќи знам дека тоа комплетно ќе избрише све што иам сочувано...
проблемот е софтверски и многу луѓе се жалат на ова... пребарав све али ништо непомага!

ако случајно знае некој како да се справи, be my guest!
Хммм... Чекај сега, не ти се пушта играта или? Ако можеш да влезиш во главното мени (XMB) оди Backup стави некое УСБ, и зачувај ги сите сејвови, и пушти му Restore PS3 System (ili Factory defaults како беше).

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Хммм... Чекај сега, не ти се пушта играта или? Ако можеш да влезиш во главното мени (XMB) оди Backup стави некое УСБ, и зачувај ги сите сејвови, и пушти му Restore PS3 System (ili Factory defaults како беше).
не не, во ред си е сонито, игрите не ги чита, тоа е најчестиот проблем кај сопствениците на пс3.

абе брат и ја знам на тој начин(иако не ветува дека повторно ќе проработи), пробав и така но некој сејфови не можат да се копираат... а неможам да најдам на нет комплетни сејфови за да ги копирам...
and worst of all, usb-ето ми го чита во сите подфолдери освен во најбитното ИГРИ!!
до пред 2-3 саата бар го читаше, сеа ни тоа!
стварно сум збунет и незнам шо е работава :lut::zid::icon_conf:shok::angry2::kez::lud::ija::raz::icon_eek::nesum::uvo::nesvest::jaj:

copy of this saved data is not allowed ! WTF !?
жити се најди ми страна со комплетирани сејфови, за да можам после да ги префрлам.. ако знаеш таква.
иначе ќе го носам на сервис... ц ц ц добро бе како можеше денес вакви срања да ми се случат, кога таман ми стигна картицата со 500 еу на неа !

без мерак ебате...

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
не не, во ред си е сонито, игрите не ги чита, тоа е најчестиот проблем кај сопствениците на пс3.

абе брат и ја знам на тој начин(иако не ветува дека повторно ќе проработи), пробав и така но некој сејфови не можат да се копираат... а неможам да најдам на нет комплетни сејфови за да ги копирам...
and worst of all, usb-ето ми го чита во сите подфолдери освен во најбитното ИГРИ!!
до пред 2-3 саата бар го читаше, сеа ни тоа!
стварно сум збунет и незнам шо е работава :lut::zid::icon_conf:shok::angry2::kez::lud::ija::raz::icon_eek::nesum::uvo::nesvest::jaj:
USB-то никогаш не го чита под Игри. Оди на сејфот, стегни Триаголник и оди Copy . Тогаш ќе ти го прочита. (можеби си го сјебал Блу-реј читачот?) или истото се случува и со Демо игри? Напрај му БЕКАП преку Settings или Options, ќе ти зачува све. И мавни му формат или ресет то фактори дифолтс.

Едит: Епа не знам ко така, можеби хардот ти е зезнат. Пробај форматирај го, јебига сејвовите, можеш пак да вртиш игри, секако Трофеите нема да ги изгубиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom