B
BooBojan
Гостин
Не знам за вас ама јас се некако мислам дека патување низ времето не е возможно.
Ништо не е невозможно, за се има начин, само треба да се пронајде, а тоа понекогаш трае многу долго...Не знам за вас ама јас се некако мислам дека патување низ времето не е возможно.
Види, сега ние сето тоа не го знаеме што би било ако би било...Хмм .. ајде да ка`еме има техника и машина за патување низ времето .. Што ќе биде ако се вратиш точно на почетокот на создавањето на сево ова ? Или пак се најдеш и сред Космос ?
не верувам во патување низ времето ..
п.с ако по некоја микроскопска шанса се направи ова , нацијата/организацијата/личноста која ќе го поседува ќе може да прави што сака ..
Се додека не дојде крајот :smir: шала.PhantomerX напиша:Зарем уште постои темата за крајот на светот? )
Земи еден саат со механизам од оние кои можеш да ши најдеш на тезга за <50 денари. Дали после 2 години, 5 години периодот на секундите и минутите и часовите се намалува? Затоа не треси зелениСе додека не дојде крајот :smir: шала.
Незнам за Нибиру но за мене е фасцинатно тоа што прочитав овде(незнам на која страна) за пулсот на земјата,односно вртењето околу нејзината оска.Така според тоа 24-те часа во 1980 се денешни 16 часа.Значи пулсот на земјата од 1984 (мислам) па наваму се зголемува односно секое дено-ноќие е се помало и помало за разлика од она во 1980.Може грешам но по моја математика ако продолжи забрзувањето на пулсот на земјата со ова темпо (а продолжува) математички гледано до 2040 едно деноноќие ќе ни трае само 8 часа во однос на 80-ите.Се прашувам дали животот на планетава би го издржал тоа темпо воедно и човештвото?И има ли крај ова забрзување или ке дојде време кога сонцето ке личи на трепкач во дискотека :pos2:.Можеби тотално грешам околу ова но ако знае некој повеќе може да ме поправи околу фактите.
Мислев дека ќе се јави некој попаметен и ќе ме поправи,односно и мене да ми појасни околу релативноста на времето - но се јави ти.Ако ти е само да пишеш нешто (колку да не седиш џабе)без ни еден факт ОК,но немораш да ме реплицираш.Инаку текстот што го прочитав за Релативноста на времето е на 5 страна од оваа тема,и не гледам дека таму си пишал - Не треси зелени.Инаку додека јас седам 5 год. и гледам во механичкиот часовник дали ке има разлика во времето,не е лошо и ти нешто да прочиташ пред да реплицираш за Релативноста на времето и Шумановата резонанса.Земи еден саат со механизам од оние кои можеш да ши најдеш на тезга за <50 денари. Дали после 2 години, 5 години периодот на секундите и минутите и часовите се намалува? Затоа не треси зелени
Бидејќи бев цитиран, ќе пробам да ти појаснам: Прочита шо напишав? Дадов пример зошто си грешка со постот, саатот ти е реален механизам за временско мерило. Размисли и воздржи се од навреди кон членовите. Имај најпрекрасен ден.Мислев дека ќе се јави некој попаметен и ќе ме поправи,односно и мене да ми појасни околу релативноста на времето - но се јави ти.Ако ти е само да пишеш нешто (колку да не седиш џабе)без ни еден факт ОК,но немораш да ме реплицираш.Инаку текстот што го прочитав за Релативноста на времето е на 5 страна од оваа тема,и не гледам дека таму си пишал - Не треси зелени.Инаку додека јас седам 5 год. и гледам во механичкиот часовник дали ке има разлика во времето,не е лошо и ти нешто да прочиташ пред да реплицираш за Релативноста на времето и Шумановата резонанса.
Овој текст беше поставен - http://blog.com.mk/node/74297
Ако знаеш нешто околу ова пиши да научам и јас нешто повеќе,ако незнаеш не само ми реплицирај колку да ти се брои (Мислење)
Прилично блиску до тоа што и јас го мислам за 2012 , ама времето ке покаже.Овој текст беше поставен - [B]http://blog.com.mk/node/74297[/B]
Ако знаеш нешто околу ова пиши да научам и јас нешто повеќе,ако незнаеш не само ми реплицирај колку да ти се брои (Мислење)