Патување во времето...

B

BooBojan

Гостин
Не знам за вас ама јас се некако мислам дека патување низ времето не е возможно.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Не знам за вас ама јас се некако мислам дека патување низ времето не е возможно.
Ништо не е невозможно, за се има начин, само треба да се пронајде, а тоа понекогаш трае многу долго...
Сега засега се е теорија, но многу теории од минатото денес се реалност, како подморниците, вселенските летови, авионите итн.

T

theTinule

Гостин
Прекрасна замисла.
Верувам дека секој би сакал да се врати во минатото и да види што се случувало. Патувањето во времето не е невозможно. Не сум научник па да кажувам како би можело тоа да се случи, ама не се сомневам дека може да се случи.

Да има ваква машина би се вратила „На почетокот...“ и би гледала непрекидно :)
За иднината, не сум љубопитна xD

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Хмм .. ајде да ка`еме има техника и машина за патување низ времето .. Што ќе биде ако се вратиш точно на почетокот на создавањето на сево ова ? Или пак се најдеш и сред Космос ?

не верувам во патување низ времето ..

п.с ако по некоја микроскопска шанса се направи ова , нацијата/организацијата/личноста која ќе го поседува ќе може да прави што сака ..

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Ако отидеш во минатото, таму ќе бидеш нај паметниот човек, а ако отидеш во иднината, ќе бидеш нај простиот...
Но искрено, јас мислам дека е невозможно патување во минатото, од проста причина е тоа што било-било и точка... Но во иднината и те како сум сигурен дека може да се патува...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Хмм .. ајде да ка`еме има техника и машина за патување низ времето .. Што ќе биде ако се вратиш точно на почетокот на создавањето на сево ова ? Или пак се најдеш и сред Космос ?

не верувам во патување низ времето ..

п.с ако по некоја микроскопска шанса се направи ова , нацијата/организацијата/личноста која ќе го поседува ќе може да прави што сака ..
Види, сега ние сето тоа не го знаеме што би било ако би било...
Можеби постојат паралелни универзуми (нешто во кое не верувам), можеби постојат закони, можеби патувањето назад во минатото не влијае на начин на кој што мислиме...

Tomba

Be yourself.. Dont be someone else
Член од
16 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Чим се верува дека далеку во некој универзум постојат 7 димензии тогаш зошто да неможе патување низ време ...

Има многу тероии за тоа иако најново што го открил научникот Stephen Hawking дека со патување побрзо од светлината не доаѓа до одење во минатото (како што се веруваше до пред скоро време) туку патување во иднината...

Ти ја поправив грешката, друг пат внимавај што пишуваш :) - Апокалипто

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Еден другар ми кажа дека читал на некој форум за следново нешто, само не знаеше точно да ми каже кај го видел и за кој човек се работело. Имено...пред 4-5 години на американската берза се појавил купувач на акции, каде што вложил околу 5000 долари, а за 2-3 години стекнал капитал од близу 350 000 000. Нормално, непознат купувач со прилично оскуден капитал вложен во акциите на познатата компанија, да извади толку милиони за прилично краток период, испаѓа сомнителен. Секако, следи апсење од шизиците од FBI и испрашување кој е, што е, од каде е. Типов, видел дека нема заебанција со нив, и им признал дека уствари дошол од иднината, некаде околу 2200 не сум сигурен, и заради тоа лесно ги предвидел состојбите на берзата. Овие, нормално не му поверувале, и го испрашувале повеќе работи. Кoга виделе дека не се зафркава типов, го задржале на испитување. Им рекол дека знае кај е Осама, кој го убил Кенеди, дека знае за НЛО и сл. ствари. После тоа на типот му се изгубила трагата.
Ако знае некој за човеков нека пише :)

Tomba

Be yourself.. Dont be someone else
Член од
16 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Интересно ... Дознај од каде го прочитал тоа и постирај тука баш сакам да видам ! :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
PhantomerX напиша:
Зарем уште постои темата за крајот на светот? :))
Се додека не дојде крајот :smir: шала.
Незнам за Нибиру но за мене е фасцинатно тоа што прочитав овде(незнам на која страна) за пулсот на земјата,односно вртењето околу нејзината оска.Така според тоа 24-те часа во 1980 се денешни 16 часа.Значи пулсот на земјата од 1984 (мислам) па наваму се зголемува односно секое дено-ноќие е се помало и помало за разлика од она во 1980.Може грешам но по моја математика ако продолжи забрзувањето на пулсот на земјата со ова темпо (а продолжува) математички гледано до 2040 едно деноноќие ќе ни трае само 8 часа во однос на 80-ите.Се прашувам дали животот на планетава би го издржал тоа темпо воедно и човештвото?И има ли крај ова забрзување или ке дојде време кога сонцето ке личи на трепкач во дискотека :pos2:.Можеби тотално грешам околу ова но ако знае некој повеќе може да ме поправи околу фактите.

T

Tetro

Гостин
Се додека не дојде крајот :smir: шала.
Незнам за Нибиру но за мене е фасцинатно тоа што прочитав овде(незнам на која страна) за пулсот на земјата,односно вртењето околу нејзината оска.Така според тоа 24-те часа во 1980 се денешни 16 часа.Значи пулсот на земјата од 1984 (мислам) па наваму се зголемува односно секое дено-ноќие е се помало и помало за разлика од она во 1980.Може грешам но по моја математика ако продолжи забрзувањето на пулсот на земјата со ова темпо (а продолжува) математички гледано до 2040 едно деноноќие ќе ни трае само 8 часа во однос на 80-ите.Се прашувам дали животот на планетава би го издржал тоа темпо воедно и човештвото?И има ли крај ова забрзување или ке дојде време кога сонцето ке личи на трепкач во дискотека :pos2:.Можеби тотално грешам околу ова но ако знае некој повеќе може да ме поправи околу фактите.
Земи еден саат со механизам од оние кои можеш да ши најдеш на тезга за <50 денари. Дали после 2 години, 5 години периодот на секундите и минутите и часовите се намалува? Затоа не треси зелени :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Земи еден саат со механизам од оние кои можеш да ши најдеш на тезга за <50 денари. Дали после 2 години, 5 години периодот на секундите и минутите и часовите се намалува? Затоа не треси зелени :)
Мислев дека ќе се јави некој попаметен и ќе ме поправи,односно и мене да ми појасни околу релативноста на времето - но се јави ти.Ако ти е само да пишеш нешто (колку да не седиш џабе)без ни еден факт ОК,но немораш да ме реплицираш.Инаку текстот што го прочитав за Релативноста на времето е на 5 страна од оваа тема,и не гледам дека таму си пишал - Не треси зелени.Инаку додека јас седам 5 год. и гледам во механичкиот часовник дали ке има разлика во времето,не е лошо и ти нешто да прочиташ пред да реплицираш за Релативноста на времето и Шумановата резонанса.

Овој текст беше поставен - http://blog.com.mk/node/74297
Ако знаеш нешто околу ова пиши да научам и јас нешто повеќе,ако незнаеш не само ми реплицирај колку да ти се брои (Мислење)

T

Tetro

Гостин
Мислев дека ќе се јави некој попаметен и ќе ме поправи,односно и мене да ми појасни околу релативноста на времето - но се јави ти.Ако ти е само да пишеш нешто (колку да не седиш џабе)без ни еден факт ОК,но немораш да ме реплицираш.Инаку текстот што го прочитав за Релативноста на времето е на 5 страна од оваа тема,и не гледам дека таму си пишал - Не треси зелени.Инаку додека јас седам 5 год. и гледам во механичкиот часовник дали ке има разлика во времето,не е лошо и ти нешто да прочиташ пред да реплицираш за Релативноста на времето и Шумановата резонанса.

Овој текст беше поставен - http://blog.com.mk/node/74297
Ако знаеш нешто околу ова пиши да научам и јас нешто повеќе,ако незнаеш не само ми реплицирај колку да ти се брои (Мислење)
Бидејќи бев цитиран, ќе пробам да ти појаснам: Прочита шо напишав? Дадов пример зошто си грешка со постот, саатот ти е реален механизам за временско мерило. Размисли и воздржи се од навреди кон членовите. Имај најпрекрасен ден.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Овој текст беше поставен - [B]http://blog.com.mk/node/74297[/B]
Прилично блиску до тоа што и јас го мислам за 2012 , ама времето ке покаже. :)
А за одредени к**и на форумов јас мислам дека немаш потреба да се нервираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom