Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Koga mislam deka treba lazam.. Ama kgoa lazam, LAZAM stvarno. U oci. Kao coek :) To be honest.. Lazam koga mi se laze (citaj: Cesto mi se laze)

Добро е сите си кажаја дека лажат понекогаш, знам дека нема чоек чо не лажи, вродено му е тоа на човекот.

Инаку и јас лажам кога треба ама за да се извадам од нешто или така многи ретко лажам за да се фалам за нешто или слично освен ако сакам да си напрам мајтап со некој :)

Ја си лажам, ко и секој друг човек,али си лажам со мера, најмногу кога треба да се "извадам" од нешто :)

лагата е дел од секого,нема човек кој не лаже,затоа лажете што повеќе толку се лажете себеси....

postojano probuvam da ja kazuvam vistinata
lazam kako i sekoj nas no samo po potreba
obi4no vo skolo dodeka se bega od 4asovi jazam deka sum bil bolen ili sl. ili doma koga ce me viknat a nedojdam za odredenoto vreme lazam boshtum se desilo nesto
inaku za drugoto NIKOGASH

Колку глупаво и лажливо ќе звучи дека не лажам ... иако често се дешава.Премногу сум отворена за да можам да мислам толку често на кој што му имам кажано.
Значи, лажам за мали работи, како, дали имам кредит на мобилниот или дали имам нет, со кого сум излезена и каде сум.
Колку често?
Зависи колку пати ќе излезам неделата. :toe:

Значи човек што не лаже не постои и ако постои е глуп?

Ух... Мразам да лажам и најчесто лажам кога сакам со некој да направам мајтап, па по некои 5 минути сите да се паѓаме од смеа после неговата рекација. Инаку во озбилен муабет не сакам да лажам, зошто заборавам што сум кажал и ке се фатам во лага. Така да се искрено.

ја? Да лажам? Нема ШАНСИ. ја најмалку лажам од сите луѓе што сте ги упознале до сеа. Ја не умеам да лажам, ме откриваат.

шмрц. ;'(

Значи човек што не лаже не постои и ако постои е глуп?
Охххх Боже...:jaj:
Поентата е дека ќе звучи прозирно ако кажам дека не лажам, пошо сите сакале или не да признаат некогаш имаат излажано.:nesvest:

несакам лажење...тоа е најлошата особина кај човекот за мене!
Не лажам зашто не сакам и мене да ме лажат...ако излажам неможам да издржам и имам насмевка на лицето...лажам за ситници ако сакам да се пошегувам и после кажувам дека не е така те. си ја кажувам вистината :smir:

Лажам кога е потребно,и тоа многу добро,праксата си го прави своето :podsmev:

хехе

А ти нешто ме знаеш, сум те излажала некогаш, моето второ јас си или што?
Мене ми е многу жал ако те навредив... Иначе,не те знам,не си ме излажала ништо,не сум твоето второ јас,ама мислам дека сите сме свесни дека човек кој што живее во 21-век,кој што живее во една урбана средина и во текот на еден ден му се случуваат илјада конверзации со други луѓе,кој што пишува по форуми,кој што прави и ред други работи,сигурно излажал бидејки животот ни налага да мораме да бараме излез од некои ситуации во кои што несакаме да бидеме,и за жал најчесто најлесниот пат до крајот на тунелот е лагата...

Денес лагата е дел од вистината :pos2:

Лажам многу често. Особено обожавам да ги вадам другарите од кожа. Кога лажам гледам во очи и не се смеам и 95% од лагите ми успеваат.

Лажам, ќе излажам ако кажам дека не лажам. :) Подлажнувам, подобро кажано. Најчесто за ситни и неважни работи, кога ме мрзи да се објаснувам па се` сведувам на едно кратко лажно објаснување, или кога сакам нешто да добијам, а единствениот начин да го добијам е ако излажам. Хипокритски, знам. Лажам кога се зезам за нешто, кога реметам некого. Ама после тоа обавезно ја кажувам вистината, откако ќе успеам со лагата да шокирам некого. :icon_lol:

Ми се има случено да излажам за поважна и поголема работа... Ама тоа беше само затоа што не можев на друг начин, мораше да се излаже за доброто на сите. Понекогаш вистината е подобро да се замаскира за да не се повреди некого... После се чувствував ужасно, ама јебига.

Всушност почесто се случува да ја извртам вистината отколку да излажам. Ама во својата суштина... Тоа се две исти нешта. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom