Најдобар лаптоп

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Добар е, но дај нешто подобро. :) Давам до 50 000 ден. за лап топ и некој со над 2Ghz (3+ мб кеш), рам 2 или 3, штом 4 е непотребно и тоа...
Епа види сега еден совет од мене, ако ти се дават веќе до 50000ден. за лап топ најди си некој добар Sony Vaio, сега засега најдобар избор, а можеш да почекаш да излезе и новата генерација на лап топи со Centrino2 технологија и тогаш на овие денешниве лап топи ке им падне цената и тоа многу, тогаш за 50000ден. ќе можеш да земаш лап топ како тие на НАСА...:pos2::pos2::vozbud::vozbud:BTW Centrino2 треба да излезе за некој месец најкасно до нова година...

А види овие дали ти паѓаат во очи :):)

http://revolution.com.mk/info.php?productID=1463
http://revolution.com.mk/info.php?productID=1338

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Епа види сега еден совет од мене, ако ти се дават веќе до 50000ден. за лап топ најди си некој добар Sony Vaio, сега засега најдобар избор
Чисто сумњам. Toshiba rulzzzzz бе. Не зборете на памет. Незнам од кај Sony искочија надобри за лаптопи.

BTW Centrino2 треба да излезе за некој месец најкасно до нова година...
Центрино 2 e искочена веќе некоја недела, и се продаваат тие лаптопи.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Чисто сумњам. Toshiba rulzzzzz бе. Не зборете на памет. Незнам од кај Sony искочија надобри за лаптопи.

Центрино 2 e искочена веќе некоја недела, и се продаваат тие лаптопи.
Се продаваат ама само од АСУС лап топите од другите марки нема уште како што знам...BTW и Toshiba-та е многу добра јас не кажав дека не e бива, ама сепак најдобро сега засега SonyVaio ништо друго...

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Се продаваат ама само од АСУС лап топите од другите марки нема уште како што знам...BTW и Toshiba-та е многу добра јас не кажав дека не e бива, ама сепак најдобро сега засега SonyVaio ништо друго...

на Сони лаптопите само мониторот го почитувам

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
A sto drugo ne e za pocituvanje?
Intel ili AMD, se stava i vo Sony i vo site ostanati marki na laptopi, grafikata istotaka, hardovite istotaka, memorijata istotaka od poznati brand-ovi. itn...
E sega dizajnot i finishot. Normalno i imeto.
Ne e ista cena Sony Bravia i LG, neli ima zosto.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
A sto drugo ne e za pocituvanje?
Intel ili AMD, se stava i vo Sony i vo site ostanati marki na laptopi, grafikata istotaka, hardovite istotaka, memorijata istotaka od poznati brand-ovi. itn...
E sega dizajnot i finishot. Normalno i imeto.
Ne e ista cena Sony Bravia i LG, neli ima zosto.
Само што LG земаа прво место за најдобри телевизори, а втори Samsung, а Sony Bravia беа трето или подоле :)
На Sony ми се допаѓа што сите доаѓаат со добра батерија и мониторот е добар, останатото е исто како кај сите лаптопови што не значи дека на други фирми ќе добиеш послабо, колку ќе платиш толку ќе добиеш само што Sony Vaio уште во старт се многу по скапи од доста други фирми.
Ме интересира по што заклучи ти дека Sony Vaio се најдобри?

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Ако зборуваме за доверба кон фирма/марка или нешто слично...
Највеќе им верувам на (претежно) бизнис-ориентираните производители... DELL, HP, па дури и Lenovo (поради IBM, иако губи по некој поен поради тоа што не се тие три букви на логото)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Само што LG земаа прво место за најдобри телевизори, а втори Samsung, а Sony Bravia беа трето или подоле :)
На Sony ми се допаѓа што сите доаѓаат со добра батерија и мониторот е добар, останатото е исто како кај сите лаптопови што не значи дека на други фирми ќе добиеш послабо, колку ќе платиш толку ќе добиеш само што Sony Vaio уште во старт се многу по скапи од доста други фирми.
Ме интересира по што заклучи ти дека Sony Vaio се најдобри?
Jas ne rekov deka se najdobri ili drugite se tapa.
Rekov deka imeto si nosi i cena. Sony e sepak ime vo svetov i toa si ja pravi i cenata.
Jas imam HP laptop, LG LCD TV 42" (bas toj za 2006 sto bese No.1, prviot TV so DVR i HD), no Braviata bese poskapa za 20 i kusur iljadi.
Muabetot trgna od "Kaj Sony gi pocituvam samo monitorite"
Jas go pocituvam megjudrugoto i dizajnot.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Jas ne rekov deka se najdobri ili drugite se tapa.
Rekov deka imeto si nosi i cena. Sony e sepak ime vo svetov i toa si ja pravi i cenata.
Jas imam HP laptop, LG LCD TV 42" (bas toj za 2006 sto bese No.1, prviot TV so DVR i HD), no Braviata bese poskapa za 20 i kusur iljadi.
Muabetot trgna od "Kaj Sony gi pocituvam samo monitorite"
Jas go pocituvam megjudrugoto i dizajnot.
Не мислев ништо лошо туку чисто ме интересираше мислење, али на погрешен човек го упатив :) iksi_str беше тој што кажа дека најдобро било Sony Vaio, ме интересира според што го констатира тоа?
Мене најмногу мерак ми прават лаптоповите (а и десктоповите) на Alienware зошто ако не се и единствени што произведуваат такви конфигурации, а и се останато на нив е врв (монитор, батерија, дизајн, квалитетни материјали...). Малце длабоки се на џеб, малце повеќе. Кога би имал доста вишок на пари и кога би бирал лаптоп за до толку „екстремни“ потреби би го земал најскапиот од нив, иако во моментов порадо би склопил десктоп или би склопил од barebone цел лаптоп за доста поевтини пари него Alienware.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Не мислев ништо лошо туку чисто ме интересираше мислење, али на погрешен човек го упатив :) iksi_str беше тој што кажа дека најдобро било Sony Vaio, ме интересира според што го констатира тоа?
Мене најмногу мерак ми прават лаптоповите (а и десктоповите) на Alienware зошто ако не се и единствени што произведуваат такви конфигурации, а и се останато на нив е врв (монитор, батерија, дизајн, квалитетни материјали...). Малце длабоки се на џеб, малце повеќе. Кога би имал доста вишок на пари и кога би бирал лаптоп за до толку „екстремни“ потреби би го земал најскапиот од нив, иако во моментов порадо би склопил десктоп или би склопил од barebone цел лаптоп за доста поевтини пари него Alienware.
Аlienware се повеќе бренд инаку тие конфигурации ги имаат и другите производители, тоа ти е исто како пример да купиш турска роба од некој бутик, и пример бенетон да ти купиш нешто :) и двете се со иста намена само брендот е финтата и се разбира квалитетот.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Sony Vaio за мене е најдобар по дизајнот, квалитетот, и се разбира Sony си е Sony нема тука шала:pos2::pos2: ...Ама гледам сега нешто тој Apple MacBook Air му прави конкуренција... Apple MacBook Air многу е тенко чудово, ама и многу мал монитор има, а цената му е колку годишна плата овде во Македонија дури и повеќе...:toe::toe:

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4
Mac Book Pro,сварно е ѕвер,го работи сестра ми и нема фрки никакви,машиниште јако е.после тоа ми се Тошиба,па Делл

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Се мислам да зимам лап-топ и се мислам што лап-топ можам да земам до 40.000 најмногу до 42.000 денари со подобри перформанси гледам кај нас на нет се некои постари информации а иначе и гледав еден Fujitsu-Siemens(не ја знам конфигурацијата)ама знам дека имаше доста добра конфигурација беше некаде околу 39.000 беше нешто Амило 2550 или така нешо.Ваши предлози со тазе цено ако имате пишете.:party1::)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Мераци

Јебига, ако веќе праиме муабет за најдобар лаптоп, овој барем е лапТОП...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom