Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Муабетот беше за протокол и кодекс на однесување, врати се погоре и прочитај што се дискутира. Никој не зборува дали премиерот треба да има повеќе или помалку овластувања, ниту некој праша нешто такво, ниту па некого го интересира. Само ти успеа од тренерки да стигнеш до Устав, а од амбасадор присутен со премиерот и министерот за надворешни на средба со државниот секретар на САД да направиш приватно лице.
Како да ти кажам, секое следно мислење ти нема никаква логичка врска со тоа што си го напишал пет минути претходно на форумов
Тој не го ни приметив од Тимчо наш![]()
Стварно мрдната работа не се носат со функциите како партали се појавуваат
Кано, глупо или не срамота е вака на слики да го даваат

Rage bait za kajgana veciti opozicioneri.a mislis slucajno e?![]()
Rage bait za kajgana veciti opozicioneri.
На времето на ЕхЈу една наша коњаста пеачка, Нада Кнежеви ли им пееше на американските војници и морнари по неколку бази, а познат е концертот на Шер на американски боен брод, каде Шер го ЈАВА Топот.Eeee, mi teknuva ovie nasite na nosac na avioni ko gi precekaa, ko gospoda a ne ovie sega po kjumezi. I opaskite na avionite si go oboija ko naseto zname vo nasa cest, da se znaj koj e koj.
Прегледај го приврзокот 487469
Znaci caroj bevme togas, caroj![]()
Администрацијата се решава со дигитализирање на услугите кои ги нуди државата. Со тоа не само што намалуваш трошоци и бирократија, туку и го кратиш човечкиот фактор како middleman одговорен за корупција и неефикасност.Како би го решил ти проблемот со:
- Неажурна и никаква администрација
- Автобуси, возови, авиони што и да е
- Земјоделство
- Образование
- Нови пруги, автопат
- и уште милион други работи?
Ама решението да биде нешто што ќе те остави и нареден мандат на власт, нешто што нема да ти ја колабира и така утепаната држава за 10 дена. Такво решение нема другар, за жал, брцни во администрација и рачунај готов си, брцни кај шипциве исто те чека. Пробај да намалиш полиција, да укинеш бенифициран или пак да ги распоредиш соте по раскрсници, што би те чекало како власт? Земјоделци нема во државава, сите градови се иселуваат, а со тоа ти се стеснува и џебот. Токму поради тоа, на крај ќе дојдеме до она дека без кредит не можеш да ја водиш во реалноста државава, без разлика која партија е на власт.
Постов ти е преџвакан од други членови и плукнат тука.Администрацијата се решава со дигитализирање на услугите кои ги нуди државата. Со тоа не само што намалуваш трошоци и бирократија, туку и го кратиш човечкиот фактор како middleman одговорен за корупција и неефикасност.
Потоа ја оставаш на природен начин да се редуцира со пензионирање, без да вработуваш нови на нивно место, туку само по потреба да вршиш прераспределба на кадар каде што е потребно. Ова ти е најбезболен начин да се реши администрациајта, само треба волја.
Кај нас многу поголем проблем е што после 35 години народот уште е заглавен со паметот во југословенско, уште дрка по тие "учи да не работиш" и "државно е светиња" времиња. И најлошото е што тој менталитет се пренесува на помладите генерации. При милијарда можности кои ги нуди новото време, тие ја трошат половина младост на градење партиска кариера, за еден ден, после десетина години влечење по штабови, да се вработат на државно за мочани 500-600 евра плата и до крај на живот да делат еден шалтер со 5-6 полуписмени тетки и некој партиски поставен шеф од Свирипичино над глава. Замисли кој досаден живот е тоа...
Додека не се смени тој отепан менталитет, додека не се редуцираат југодркачите, нема напредок.
bitno protestiraat... si gi kazaa makite. los ambasadorot ne znae da se oblece soodvetno, daj na plostad da go obesime... ama ako mozelo i micko zasto ne go otpovikal komunjarot... komedija
Истото со години уназад го имам кажувано, и ако треба уште 100 пати ќе го плукнам низ темиве.Постов ти е преџвакан од други членови и плукнат тука.
Па ете Груевски, Богојевски…a cij tatko ili dedo ne bil komunjar? pa od yuga si nastanal kade toa bilo sistemot.
i ne, timco e covek na amerite, zatoa i imase oficijalna sredba so rubio pa i ova sega.
А и да е не гледам некоја склонетост на американциве кон насНезнаелаИнаку типот носи пилотска јакна, сите се фативте за тренерка, та тренерка.
Немам поима кој е ликов, ама многу лесно паѓате на дневно политички глупи стапици.

А зошто треба да знам?Незнаела![]()