Ron Burgundy
137
Шон Конери прво и мава два шамари на швалерката па ја прашува што има за јадење. Такви луѓе нема веќе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи ни ти самиот не си таков? Или не си таков оти си сам?Шон Конери прво и мава два шамари на швалерката па ја прашува што има за јадење. Такви луѓе нема веќе.
Значи ни ти самиот не си таков? Или не си таков оти си сам?
Па ти го идолизираш таквото однесување.Каква врска имам јас? Конери и во интервју има кажано дека ги шамари жените.
Такви луѓе нема веќе.
Па ти го идолизираш таквото однесување.
Затоа те прашува.
Ама ронче, која ти е потребата да ни го скренуваш вниманието на Шонко и неговите шамари, шо е тука битно? Звучиш ко да жалиш шо веќе нема шамарачи, обично искажуваме став, кој е твојот?Па нема веќе, не знам што ви е чудно. Он бил ептен олд скул лик. Сеа дали го идолизирам не верувам, не ми бил омилен актер.
Ама ронче, која ти е потребата да ни го скренуваш вниманието на Шонко и неговите шамари, шо е тука битно? Звучиш ко да жалиш, обично искажуваме став, кој е твојот?
Не регресирај, фокусирај се, која ти е целта на муабетот или само да се тресне нешто без користење мозок?Брат, не ме замарај со глупости. Иди у темата за феминизам гланцај вагини. Брани ја таа што си ги убила децата.
Не регресирај, фокусирај се, која ти е целта на муабетот или само да се тресне нешто без користење мозок?
Броснан е баланс затоа што го гледаш денес, да си го гледал своевремено Шон ќе си било на место. Иначе и ја сум +1 за Броснан, но и ја сум од оваа епоха. Крег е холивуд Бонд, американски Бонд, Џими Бонд.Моментално ги гледам сите 25 Бонд филма. Од постарите добар дел по прв пат ги гледав, а поновите ги репризирам. Ми останаа уште последните 5 со Даниел Крег да ги репризирам.
За мене кога и да се спомне Бонд прва асоцијација ми е Шон Конери, прв глумец што го одиграл ликот, мада неговиот Бонд на моменти ми делуваше доста груб, нападен дури и сељачки ко ќе ги грабнеше женскиве, а овие како не сакаат, ама не можат да се одбранат. А најшмекерски досега испадна Пирс Броснан, што ме изненади пошто не ми текнува дека е толку добар во улогава. Далтон, Лазенби беа доста слаби, а за Роџер Мур да не зборам, особено во подоцнежните филмови.
Даниел Крег мислам дека тука негде ќе ми е со Пирс Броснан, а пред Конери.
Ако е точно дека Лауден е избран, не делува ко лош избор. Особено што другите глумци кои беа зборени дека биле во потесен избор немаа ни Б од Бонд во нив.
И интересно ми се виде што Q не го сменија цели 36 години, сѐ до последниот филм на Броснан во 1999г кога и починал на 85 години. Требаше да го испратат уште кога го шутнаа Роџер Мур некои 15-16 години порано. Имаше една сцена во еден од филмовите кај што Мур беше Бонд Q покажува некој gadget во рака и раката му се тресеше ептен…
Израснат сум со постарите филмови кај што Шон Конери е Бонд. Почетната сцена од 'Со љубов од Русија' ми текнува дека ја имам гледано уште пред 20+ години и ми се свиѓа таа естетика што ја имале тие постари Бонд филмови, али од денешна перспектива многу повеќе ми се свиѓа шармантноста на Броснан отколку нападноста на Конери.Броснан е баланс затоа што го гледаш денес, да си го гледал своевремено Шон ќе си било на место. Иначе и ја сум +1 за Броснан, но и ја сум од оваа епоха. Крег е холивуд Бонд, американски Бонд, Џими Бонд.
Да да, и ја сум раснет со црно-бели филмови и бондовите по ред, стариот е филмоман и си знае редот. Сакав да кажам дека други се веќе вредностите кои се модерни кога ние сме ги гледале за прв пат, па затоа повеќе се поистоветуваме со Пирс отколку со Шон. Ќе земам пример, сега гледале некои копиљаци Friends за прв пат и се давале изјави у стил се срамам колку биле расисти и хомофоби родителите, жените биле понижувани бла бла. Т.е. и ние сме исти, си гледаме од призмата на нашите вредности, но без премногу драма.Израснат сум со постарите филмови кај што Шон Конери е Бонд. Почетната сцена од 'Со љубов од Русија' ми текнува дека ја имам гледано уште пред 20+ години и ми се свиѓа таа естетика што ја имале тие постари Бонд филмови, али од денешна перспектива многу повеќе ми се свиѓа шармантноста на Броснан отколку нападноста на Конери.
И интересно е што иако Броснан ми е најдобриот Бонд сепак некои од постарите филмови со Конери и Роџер Мур ми се најдобри во франшизата.
Дај Боже. Тие лубеници мора барем еднаш да се појават во филм со Бонд.Сите наши стари ја обожавале Џејмс Бонд франшизата своевремено, особено поради гаџетите а и самиот лик Џејмс Бонд е така фраерски замислен.
Иначе се шушка дека Сидни Свини може да биде новата Бонд девојка.