Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Бог да чува, нашла начин да доживее оргазам.
Тоа со оргазмот е мој филм :)
Инаку кога ја прашале како се случило, објаснила дека многу и се допаѓало кога си брцка у уво и така се заборавила малку.
Сепак приказната има среќен крај. Во ЕУ работи, па успеале делумно да и го спасат тапанчето.

Нормално ли е после перење уши сеуште да слушам како под вода и да осеќам мал притисок? Едното уствари е супер ама другото сеуште осеќам некој притисок внатре. Сум перел уши многу пати и првпат ми се случува ова обично после неколку минути истекува водата а сега поминаа веќе 5-6 саати.

Докторката ме прегледа после перењето кажа супер кристал нема ништо.
Каде одиш за перење ако може препорака?

...зависи што операција и зависи зошто се зема антибиотик и кортико, односно дали е тоа поврзано, доколку не е, значи телото има некоја инфекција па не би било препорачливо веднаш операција.
Вадење крајници. Инфекцијата е на самите крајници.

Прво да се среди инфекцијата, па после операција. Операција не се изведува за време на активна инфекција.
А да му кажеш кои се последиците од одстранување на крајници?

Веројатно си го има направено муабетот со ОРЛ специјалистот. Не може да му кажеш да не се оперира, може има апсолутна индикација за тоа.

Прво да се среди инфекцијата, па после операција. Операција не се изведува за време на активна инфекција.
Тоа јасно. Затоа пијам антибиотик. Ама да не речат после - да одложиме уште еден месец заради антибиотикот

Веројатно си го има направено муабетот со ОРЛ специјалистот. Не може да му кажеш да не се оперира, може има апсолутна индикација за тоа.
Колку што памтам и жолчката ја има вадено.
Ќе ми простите, ама мислам дека има пријател хирург. Тие за се' што ќе ги прашаш, одговорот е: немај гајле, ќе го извадиме.

Што е најлошо што може да се случи? Да умрам? Голема работа, сите ќе умреме.

Што е најдобро што може да се случи? Нема да сум болен секоја трета недела, ќе можам да јадам сладолед и да се напијам ладно пиво ко човек.
Колку што памтам и жолчката ја има вадено.
Ќе ми простите, ама мислам дека има пријател хирург. Тие за се' што ќе ги прашаш, одговорот е: немај гајле, ќе го извадиме.
Врска нема! Нит пријател, ни бакрачи. Само 14 препишани антибиотици за време на 12 месеци.

Каде одиш за перење ако може препорака?

Во болница во Струмица, нема осигурување јас во Македонија ми наплатија 700 денари на приватно. Со осигурување е мислам 170-180 тука некаде.

Што е најдобро што може да се случи? Нема да сум болен секоја трета недела, ќе можам да јадам сладолед и да се напијам ладно пиво ко човек.
За умирање сите ќе умреме, од тоа нема бегање.
Да извадиш крајници е како да го тргнеш ситцето од пумпата за уље во картерот.
Тоа што го филтрираат крајниците после ќе оди директ насекаде.
Може кај тебе е нешто пострашно, само како паталец со паталец муабет си правам.

Мене ми се вадени крајниците на 6 години, сега сум 35. Се разболувам/грипосувам тешко еднаш во 3-4 години, и повремено некоја лесна настинка. Кога сум бил мал со крајници мајка ми кажува секој втор месец сум бил со температура.

Е сега дали има разлика вадење крајници кај дете и кај возрасен тоа незнам.

Back
На врв Bottom