- Член од
- 23 септември 2015
- Мислења
- 1.181
- Поени од реакции
- 607
Лориста 50мг?80мг Валсакор
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лориста 50мг?80мг Валсакор
Не го слушај. Апсолутно неточно. Терапијата е индивидуална и се прилагодува спрема потребите и коморбидитетите на пациентот.Лориста 50мг?
Енап 10мг?Лориста 50мг?
Само прашувам...Не го слушај. Апсолутно неточно. Терапијата е индивидуална и се прилагодува спрема потребите и коморбидитетите на пациентот.
Консултирај се со матичниот лекар или евентуално кардиолог/интернист.
Статин? Вака на форум препорачуваш? Холестерол не секогаш е и лоша работа.Ако сакаш LDL oд 50-60 неизбежно е земање статин а можеби и езетимб, а и исхраната треба да ти биде добра..да избегаваш заситени масти и холестерол.
Статин? Вака на форум препорачуваш? Холестерол не секогаш е и лоша работа.
Да.Статин? Вака на форум препорачуваш? Холестерол не секогаш е и лоша работа.
што ти е 60+, возраст?Да.
Висок Лдл е стално лоша работа.
Особено ако е над 60+ долг временски период.
За очобол од фудбал што препорачувате?!
П.С. да оди со пиво по могучност..

Пишав на друго место, не приметив дека има постови...имам мака со крмељ 20 дена, еве сега и внуката...матичната ми препиша 5 дена јак антибиотик, направив 3 д3на пауза и правев брис, немам бактерии.Имам алергија поодамна, ама тоа е чешање, овдека се лепат капките.Бев на очно, таа бизнис си напраи....има ли очни специалусти за крмељ и или коњуктивит или и ова е како настинката, што рече Черчил 'бати медицината ?... не е решение да се напиеш соодветна таблетка да „се смири“ срцето, треба да ја најдеш причината која ти предизвикува таа тахикардија, па дури и во мирување, барем додека се јавиш кај матичната, што мислиш дали нешто во твојот дом нешто „ти пречи“, оти веќе неколку дена мируваш, а ти се јавува тахикардија ?
... да речеме прашина, куче, маче, храна нешто, што би рекле некој алерген што тебе те иритира ...ти се чувствуваш добро, ама алергенот ти предизвикува тахикардија, како ете еден вид алегриски симптом што делува на твоето дишење, а ти го чувствуваш како тахикардија? дали пиеш антиалергиски лекови, да речеме?
и веќе кога сакаш да го „смириш“ срцето еден диазепам од 2мг или можеби лексилим 1,5мг би било дополнително со Вит Б6 поубедливо да се смири покаченото срцево отчукување, додека не се консултираш со матичната!
![]()
![]()
... ете три во едно,
прво, имаш инфекција/воспаление - коњуктивит, но не е прецизиран причинителот затоа што може да биде бактериски, алергиски или вирусен, за првото треба да се примени антибиотик, за второто антихистаминик (антиалергик), а за третото - ништо, евентуално ако има промена на рожница се дава некој ден кортикостероид со антибиотик,
...тебе ти се дадени капки „Тобрадекс“ (тоа е комбинација од антибиотик тобрамицин и кортикостероид дексаметазон) да аплицираш 3х на ден од 5-7 дена, јас би ти предложила да препрашаш дали е во ред со хиперемија на око толку често во текот на денот и толку долго скоро недела, да капнуваш кортикостероид на око, дали не би било подобро само антибиотик како капките „Тобрекс“ кој содржи само антибиотик тобрамицин, да не прави повеќе штета кортикостероидот?!но не знаеме каков коњуктивит имаш, па можеби добро ти е препишано, ама пак препрашај за сигурно!
„Визол“ преставуваат витамински капки за суви очи, во својот со состав имаат декспантенол (витамин Б5) и хијалуронат, има двоен ефект, го навлажнуваат (подмачкуваат) окото и ја регенерираат површината на надразнетото и иритирано око.
... второ, ти треба подршка за корекција на видот за далеку (кратковид) па ти се дадени наочари со соодветната диоптрија,
...трето, одреден е општо (H52,2) астигматизам, најчесто се носат очила кои имаат цилиндрични стакла (овие стакла изгледаат исто како и сите други, но имаат различна диоптрија под различни агли, затоа имаш х 2 вредности за лево и десно око),
... од око ти препишала ,,јак" антибиотик, зошто ПРЕД да ти препише не те испрати да дадеш брис, може и тогаш не си имал бактерии и џабе си пиел јак антибиотик, а секретот може ти било (е) од вирусно потекломатичната ми препиша 5 дена јак антибиотик, направив 3 д3на пауза и правев брис, немам бактерии.

благодарам на одговорот...е сега од ИсоМар шишенцата има 2 врсти, едните се поскапи и има ознака плус, дали тие се со хиуронска киселина (вештачки солзи ) ?... од око ти препишала ,,јак" антибиотик, зошто ПРЕД да ти препише не те испрати да дадеш брис, може и тогаш не си имал бактерии и џабе си пиел јак антибиотик, а секретот може ти било (е) од вирусно потекло
... најчест причинител за долготраен конјуктивитис кој се пренесува во семејството е аденовирус, бидејќи брисот е чист, силниот антибиотик само дополнително го иритирал окото, вирусниот конјуктивитис трае околу 2 до 3 недели и мора да „помине сам“, исто како настинката.
...вирусите предизвикуваат лачење на воденест, но леплив секрет кој по спиење ги слепува трепките, алергијата прави чешање, но вирусот прави густ крмељ ( очен секрет).
Прегледај го приврзокот 483670
...еве види самиот.
Пак досаѓам.... Приватната очна кај што отидов ми најде дека ми е ослабен рефлексот на очните капаци ?? , меѓутоа не ми препорача ништо за тоа....дали Б1 витамин може да помогне ?... од око ти препишала ,,јак" антибиотик, зошто ПРЕД да ти препише не те испрати да дадеш брис, може и тогаш не си имал бактерии и џабе си пиел јак антибиотик, а секретот може ти било (е) од вирусно потекло
... најчест причинител за долготраен конјуктивитис кој се пренесува во семејството е аденовирус, бидејќи брисот е чист, силниот антибиотик само дополнително го иритирал окото, вирусниот конјуктивитис трае околу 2 до 3 недели и мора да „помине сам“, исто како настинката.
...вирусите предизвикуваат лачење на воденест, но леплив секрет кој по спиење ги слепува трепките, алергијата прави чешање, но вирусот прави густ крмељ ( очен секрет).
Прегледај го приврзокот 483670
...еве види самиот.
... дали едната страна на лицето (насмевката, образот или веѓата) делува поопуштено или помалку подвижно во споредба со другата страна, односно дали страната на „опуштениот“ има некоја слабост или вкочанетост на мускулите на лицето да речеме блага пареза, ако сето ова е во ред тогаш може да биде од корист Вит Б1, но не само туку во комбинација со Б6 и Б12 бидејќи овие витамини делуваат заедно во регенерацијата на нервното ткиво, а нивниот недостаток може да дадат такви симптоми, дијабетична невропатија (системски состојби кои влијаат на периферните нерви) можат да се манифестираат преку забавени рефлекси на лицето, ееех против биолошкиот часовник не секогаш помагаат лекарствата и суплементите!Пак досаѓам.... Приватната очна кај што отидов ми најде дека ми е ослабен рефлексот на очните капаци ?? , меѓутоа не ми препорача ништо за тоа....дали Б1 витамин може да помогне ?