Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално ли е после перење уши сеуште да слушам како под вода и да осеќам мал притисок? Едното уствари е супер ама другото сеуште осеќам некој притисок внатре. Сум перел уши многу пати и првпат ми се случува ова обично после неколку минути истекува водата а сега поминаа веќе 5-6 саати.

Докторката ме прегледа после перењето кажа супер кристал нема ништо.

Нормално ли е после перење уши сеуште да слушам како под вода и да осеќам мал притисок? Едното уствари е супер ама другото сеуште осеќам некој притисок внатре. Сум перел уши многу пати и првпат ми се случува ова обично после неколку минути истекува водата а сега поминаа веќе 5-6 саати.

Докторката ме прегледа после перењето кажа супер кристал нема ништо.
... па нормално е кога ти заглави некоја капка вода, пробај со разни техники да излезе, рипај на една нога со наведната глава на таа страна како кога излегуваш од пливање, легни свртен на таа страна и тегни ја ушната школка нагоре надоле да излезе водата од каналот, земи фен удри малку сув воздух на тоа уше, покриј го ушето со дланка направи вакуум на ушето и веднаш тргнија дланката, а понекогаш и медицински алкохол во уше кога ќе испари природно ја зема и таа капка вода, све пробај, само немој со чепкалки, прсти внатре во уше!

... па нормално е кога ти заглави некоја капка вода, пробај со разни техники да излезе, рипај на една нога со наведната глава на таа страна како кога излегуваш од пливање, легни свртен на таа страна и тегни ја ушната школка нагоре надоле да излезе водата од каналот, земи фен удри малку сув воздух на тоа уше, покриј го ушето со дланка направи вакуум на ушето и веднаш тргнија дланката, а понекогаш и медицински алкохол во уше кога ќе испари природно ја зема и таа капка вода, све пробај, само немој со чепкалки, прсти внатре во уше!

Трчав, скокав у место и од ѕид, јок бе.:pos:

Ја добив конечно на телефон пред некоја минута, можно било да е вода во средното уво позади тапанчето некаде или мембраната не била сеуште навикната на новите услови оти прилично беше запушено. Нормално било 24-48 саати.

Иначе јас уши со чепкалка само надворешната школка ја чистам никојпат не бутам внатре, затоа и еднаш годишно ги перам на болница. Ептен сум пиче за вакви работи признавам.:LOL:

Ја добив конечно на телефон пред некоја минута, можно било да е вода во средното уво или мембраната не била сеуште навикната на новите услови оти прилично беше запушено. Нормално било 24-48 саати.

Иначе јас уши со чепкалка само надворешната школка ја чистам никојпат не бутам внатре, затоа и еднаш годишно ги перам на болница. Ептен сум пиче за вакви работи признавам.:LOL:
Ама викаше ли Вајтснејк, за да фати мајата :D

Шала на страна, вода е, игнорирај, ако навистина има останато, у спиење или у лежење ќе истече, си го наоѓа патот водата.

Ама викаше ли Вајтснејк, за да фати мајата :D

Тоа нели беше за да се ожениш? Ама треба и долга коса да пуштиш, а јас едвај кратка имам.:pos:

Ја добив конечно на телефон пред некоја минута, можно било да е вода во средното уво позади тапанчето некаде или мембраната не била сеуште навикната на новите услови оти прилично беше запушено. Нормално било 24-48 саати.

... не бе да трчаш и скокаш, туку главата наведната странично на тоа уше и да скокаш на една нога!

... не бе да трчаш и скокаш, туку главата наведната странично на тоа уше и да скокаш на една нога!

Знам пробував не бива. Сега е подобро го направив тоа со вакумот, вода е 100% заглавена некаде ја осеќам како се подместува внатре.

Знам пробував не бива. Сега е подобро го направив тоа со вакумот, вода е 100% заглавена некаде ја осеќам како се подместува внатре.
Би требало да излезе водата. Утре кога ќе се разбудиш ќе видиш. Спиј на таа страна, на која што ти е затнатото уво. Ако не, иди пак на лекар уште еднаш да видат со отоскоп.

Дали смее да се земаат лекови (рецимо антибиотици и кортикостероиди) недела дена пред операција?

Дали смее да се земаат лекови (рецимо антибиотици и кортикостероиди) недела дена пред операција?
антибиотици не, мене ми имаат одложено операција заради тоа за другото не знам што е и дали прават проблем

...зависи што операција и зависи зошто се зема антибиотик и кортико, односно дали е тоа поврзано, доколку не е, значи телото има некоја инфекција па не би било препорачливо веднаш операција.

све пробај, само немој со чепкалки, прсти внатре во уше!
Прст во уво никој не може толку да бутне за да го повреди.
Јас имам пракса, не ја препорачувам на други, ама кај мене врви, чепкалка во раствор од прополис, нежно од каналот па и школката ја поминувам.
Два три пати месечно, како ќе ми текне.
Инаку една моја позната сакала оргазам да доживее и си го пробушила тапанчето.
Затоа внимателно со тие работи.

Прст во уво никој не може толку да бутне за да го повреди.
Јас имам пракса, не ја препорачувам на други, ама кај мене врви, чепкалка во раствор од прополис, нежно од каналот па и школката ја поминувам.
Два три пати месечно, како ќе ми текне.
Инаку една моја позната сакала оргазам да доживее и си го пробушила тапанчето.
Затоа внимателно со тие работи.
Бог да чува, нашла начин да доживее оргазам.

Back
На врв Bottom