Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Micko treba da dade odgovor kako u negovata vlada se bara mito, zarem negovata vlada ne bese podobra od onaa na SDS.
За Мицко не знаееме .....се уште
Ама за црпнатиот знаеме ...
Едно евро за црквата и едно евро кај Вице во менувачница... снимено и документирано
... а не е заборавено и она ....
.„ебаму името ебаму ... исто снимено и документирано...

За Мицко не знаееме .....се уште
Ама за црпнатиот знаеме ...
Едно евро за црквата и едно евро кај Вице во менувачница... снимено и документирано
... а не е заборавено и она ....
.„ебаму името ебаму ... исто снимено и документирано...
Znaci ipak i negovata vlada e ista so onaa na SDS. Fala sto ni potvrdi. ;)

Мито дава и некој што сака да биде џандар. У која држава ти живееш па не знаеш за ова?
се е до менталитетот на стоката со ситни заби...некој за да купат од обична продавница бараат врски, некој човек таму...а па и продавачот ако може ќе си придава важност....

... толку неспособне кадар има ВМРО ДПМНЕ нешто невероватно, за негово време на владеење, денес кога ги има сите механизми во раце како ВЛАСТ дозволува вакви кричери екс функционери на СДСМ да станат пак функционери, немам коментар!

... ај што ја држеле до крај на нејзин мандат Претседателката на Лекарска комора која беше поставена без избор од челновите директоно од редовите на СДСМ лично од З.Заев, сега се мести екс Министерка заменик за здравство за време на СДСМ Маја Манолева? :pos:

...ајде да се потсетиме преку слики каде тоа Маја Манолева порасна како функционер!

481074115_574477185637428_4374717672349508465_n.jpgthumbnail_02032023_PVRSM_Kovachevski.jpg
480704978_574469622304851_9020399258987293502_n.jpg
481338812_574494592302354_251940070396006323_n.jpg480731002_567497049668775_3187763855202906203_n.jpg
481898189_1076071317658336_988613865760647503_n.jpg719557109_951708141247662_5543522982588414575_n.jpg

... и сега за време на владеење на ВМРО ДПМНЕ да се постави активен член на СДСМ на Функција Претседател на Лекарска комора, како беше тоа ,, Луд јебе збунјеног“ :tapp:

Последниве денови сендвичите се пуштени на најјако како папагали повторуваат за празнење на школите, немањето деца, се заебаваат со министерката што отворено кажува на проблемот. Кога ќе ги слушнете, покажете им ја сликава, да се види кој е виновен за одливот на млади и исчезнувањето на училиштата.

1000021805.jpg

И кога ќе ви кажат сендвичите "абе сите се исти мме" кажете им не се сите исти, покажете им ја сликава

Последниве денови сендвичите се пуштени на најјако како папагали повторуваат за празнење на школите, немањето деца, се заебаваат со министерката што отворено кажува на проблемот. Кога ќе ги слушнете, покажете им ја сликава, да се види кој е виновен за одливот на млади и исчезнувањето на училиштата.

1000021805.jpg

И кога ќе ви кажат сендвичите "абе сите се исти мме" кажете им не се сите исти, покажете им ја сликава
Пак со историја и минато почна и ти да се занимаваш. Графиконов е до 2024, откога ДПМНЕ дојде на Власт, а сега сме септември 2026.
Што се случи во последниве две и пол години?

Пак со историја и минато почна и ти да се занимаваш. Графиконов е до 2024, откога ДПМНЕ дојде на Власт, а сега сме септември 2026.
Што се случи во последниве две и пол години?

Си ја слушнал изреката "она што еден глуп ќе расипе 10 паметни не го поправаат"?

Не зуцнаа ни кога Готовина се врати во Хрватска после одлежан затвор и го дочекаа како Исус Христос
Нити ние имавме некои реперкусии кога го пречекавме Јохан, а и плус одма влезе во политика он. Сепак друго е кога со државни почести пречекуваш човек осуден за геноцид.

Требаше на тоа да мислите кога фрлавте куртони и свиркавте со пиштаљки во уста
I ova sega go kazuvas kako da sam sebe nekoj si stavil opravduvanje za svoite (odmaznicki) postapki.

Znaci pak se sveduva na faktot deka u Makedonija ima samo politicka vojna, a narodot e nisto drugo osven zrtva na istata.

Koga krivata na grafikonot pocnuva da pagja narodot veke se seli od drzavava, pa decata gi ragjaat u stranstvo.

Ama neame gajle ene Micko dopuni so 10 000+ migranti rabotnici. Ovaa ekonomija dozieva rast od 4,3 % i sme treti u Evropa po rast. Statistika kojasto ne go zanima ama bas apsolutno nikoj, zatoa sto i nisto ne znaci.

eve i Tuzla ima 114% rast na patnici na nejziniot Aerodrom, ama sto znaci toa u odnos na Tirana so 6 miljoni patnici i 17% rast. Statistika e kurva prevrtliva.

791465596_1614320300280708_6104313999371557253_n.jpg

Не знам за вас ама јас сум навистна изненаден дека во опкружувањето на Ген Секот има корупција.

Прегледај го приврзокот 486610
А шо мислиш ти како се вработуваат во државна администрација? Треба и да подмачкаш некаде не само да бидиш член на партија. Ова функционира вака веќе над 30 години,ништо ново.

I ova sega go kazuvas kako da sam sebe nekoj si stavil opravduvanje za svoite (odmaznicki) postapki.

Znaci pak se sveduva na faktot deka u Makedonija ima samo politicka vojna, a narodot e nisto drugo osven zrtva na istata.

Koga krivata na grafikonot pocnuva da pagja narodot veke se seli od drzavava, pa decata gi ragjaat u stranstvo.

Ama neame gajle ene Micko dopuni so 10 000+ migranti rabotnici. Ovaa ekonomija dozieva rast od 4,3 % i sme treti u Evropa po rast. Statistika kojasto ne go zanima ama bas apsolutno nikoj, zatoa sto i nisto ne znaci.

eve i Tuzla ima 114% rast na patnici na nejziniot Aerodrom, ama sto znaci toa u odnos na Tirana so 6 miljoni patnici i 17% rast. Statistika e kurva prevrtliva.

Прегледај го приврзокот 486643
Јок, грешка си. Скопскиот аеродром бил лидер во регионот. Така кажаа на вести
.
.
.

:cool:

Инаку, реално вакви статистики не значат ништо. Значат Орвеловско општество. Така и со пораст на платите од 5%. Тој од 30000 денари ќе земе 1500, тој од 60000 ќе земе 3000. А тие од 2-3000 евра (знаеш кои) ич не рачунај.
Или као со бдп, а во суштина сме на границата од скоро 60% од бдп, со големи шанси со новите задолжувања до 2027 да стигнеме до 65%. Балон кој структурата на реалната економија не може да го издржи. Кредитите, градежната мафија и финалната потрошувачка го дуваат бдп-то.
Прво тука е традиционално ниската продуктивност, второ каматите на тие кредити ако се над 5%, а бдп расте (макар и на сила) 3-4%, ние автоматски идеме у минус. Купуваш роба за 100 денари, ја продаваш за 50-60 денари. Башка сивата економија.

За овие фалби со патниците, дал професорот, дал тие пред него, сеедно.

Не треба суво мерење на бр патници туку профит на аеродромот и државата. Хрватска пример (и другите сериозни европски држави) има сателитски статистики (тоа се статистики кои се добиваат со пресметки од други примарни статистики) за туризам со кои мерат колку еден турист оставил пари во државата, а не колку останало такса за аеродромот или колку се симнале па отишле за Косово или број на ноќевања наместо профит.

Ама партиските битки не знаат за граница, а народот мисли еве се збогативме. Властите константно ствараат лажна слика, а народот (дел од него кој не мисли туку сфаќа здраво за готово) живее у некоја делузија.

1000021805.jpg

Ама битно на 5 ученика имаме 6 учителки :toe:

Back
На врв Bottom