Нивна работа, јас се нервирам што албански се пееше, они нека се прашуваат зошто албанците не слават независност, не е наша работа, нити сакам тие што не гласале за независност нити се бореле за државноста да слават лажно.
Kako sto dopolniv u nekoj prethoden post na Taksist, u 2001. Makedonija gubi 20% od svojata teritorija i sostavot na vladata.
Iako toa ne e ozvaniceno, ete i sam kazuvas deka tie mesta kako da ne se Makedonski vekje. Reelfeel Albanski se.
Za da bide uste pointeresno so Open Zapaden Balkan sega se minuva samo so licni karti u Kosovo i Albanija i obratno, pokraj Bosna, Crna Gora i Srbija...
Prakticno kazano granicite im se otvoreni.
Koj toa e vinoven, zosto toa e taka? Ne znam. Od taa strana sme napadnati na toj nacin.
Od Bugarska strana sme napadnatit u odnos na jazikot i identitetot i vetoto za vlez u EU, ama sepak pola parlamentarci imaat BG pasosi i pola Istocna Makedonija i Skopje sorabotuva import/export sverc komerc so Bugarija.
Od Grcka strana ni smenija zname i ime, i konecno se resi sporot so niv.
Od Srpska strana osven za Prohor Pcinski, jas nemam slusnato nekoja druga precka od niv.
Vprocem sme bile zaedno u vreme Jugoslavija i u vreme Partizansko vo borba protiv Fazismot.
Oni ja zemale ovaa Vardarska teritorija koga ja delele Makedonija 1913, ama sepak ni ja vratile i priznale kako nezavisna Makedonija posle raspad na Jugoslavija.
Slobodno kazi me Srboman, jas ne bi se nalutil, vprocem sum Makedonec.
Site tie istorii sto gi kazuvate ovde za VMRO, Todor, Modor, ovoj, onoj, se veke snimeni kako dokumentarni filmovi, i toa e toa.
Ako nekoj smeta deka ako otide u Brisel i kaze: eve istoriski dokumenti ova e nase, vratete ni go, togas bi rekol deka toj ne zasluva da bide lider na edna drzava.
Teritorija otsekogas se osvojuvala i branela samo so vojska.
Momentalnata odluka donesena od neodlucnosta na premierot da ostaneme izolirani uopste ne e dobra za nas narodot pa i za niv politicarite.
Ene mu stigna racun za kreditite so gi zemal, ene kamiondziite ne mozat da vozat u EU, i red drugi raboti ke sleduvaat posle ova, dokolku Makedonija ne se odluci da prodolzi kon EU.
Odlukata sega e na DPMNE, ako ne mozat oni da se odlucat, ke dojdat pohrabri od niv i ke se odlucat za EU.