KSC #384 - Панк рок

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
Во наше време кога бев панкер, луѓето се делеа на панкери и позери. Што се однесува на ска имав симпатии кон одредени групи и нумери како Меднес кои догураа до мејнстрим. Во тоа време ската се сметаше за музика која ја слушаат некакви ликови со избричени глави, спитфаерки и дог мартенс, но тоа е застарено мислење.
Имав страшно добри доживувања во времето кога бев панкер така да и денес ми доаѓа носталгија по тоа време, при што пуштам на јутјуб разни видеа пример Бабилонс бурнинг од Рутс или стандард Пистолс или Рамоунс. Да не умреше Малколм Овен на 26 години од предозирање Рутс ќе беа врвот на панкот.
Ние како панкери бевме сиромави и секогаш во потрага по ефтин алкохол, ефтин тутун и ефтини дроги. Паметам како миксавме некоја треторазредна мастика со некаков ликер од мента ауу како маваше тоа во глава...

Во наше време кога бев панкер, луѓето се делеа на панкери и позери. Што се однесува на ска имав симпатии кон одредени групи и нумери како Меднес кои догураа до мејнстрим. Во тоа време ската се сметаше за музика која ја слушаат некакви ликови со избричени глави, спитфаерки и дог мартенс, но тоа е застарено мислење.
Имав страшно добри доживувања во времето кога бев панкер така да и денес ми доаѓа носталгија по тоа време, при што пуштам на јутјуб разни видеа пример Бабилонс бурнинг од Рутс или стандард Пистолс или Рамоунс. Да не умреше Малколм Овен на 26 години од предозирање Рутс ќе беа врвот на панкот.
Ние како панкери бевме сиромави и секогаш во потрага по ефтин алкохол, ефтин тутун и ефтини дроги. Паметам како миксавме некоја треторазредна мастика со некаков ликер од мента ауу како маваше тоа во глава...
За музика, дали ска, дали панк можам да ти помогнам затоа што сеуште слушам и тоа строго 70ти и 80ти.
За ова другово со ефтиноќава не можам да ти помогнам никако освен да ти дадам контакт од Костич.

За музика, дали ска, дали панк можам да ти помогнам затоа што сеуште слушам и тоа строго 70ти и 80ти.
За ова другово со ефтиноќава не можам да ти помогнам никако освен да ти дадам контакт од Костич.

Ми текнува на Шем-69 и Спешлс, пејачот имаше и соло кариера колку што се сеќавам. И јас сум строго за оргинал тајмлајн значи таму 1975-1991 после 1991 музиката општо зафати некој лош правец.
Кој е тој костич што го споменувате на форумов, 10+ години сум тука ама не памтам член со таков ник.
Ехее ние панкерите имавме дипломирано на тема како да се урокаш и ушлагираш добро за мали пари.
Некои снифаа глу, 3-4 пати имам снифано бензин, имаше и ситни кражби на лекови или фејк рецепти тогаш беа на папир ќе ги однесевме кај татко на еден лик тој знаеше да фалшира секаква хартија. После собирај пари кој колку има и во аптека. Подоцна некои отидоа дури и до игла ама тоа е друга тема.
Правевме Хуч со јаболков сок, шеќер и квасец, прва лига 15-20% алкохол, знаевме да се урокаме јако од тоа, маана беше што моравме да чекаме 10 дена да ферментира.

Кој ти се тебе омилени ска изведувачи и групи? Ска панкот и панк рокот и не се толку различни колку што некои тврдат, кај ска е тука влијанието на карибските ритми.

Од Балкан едино ми текнува на Кавасаки 3-П од Хрватска кои негуваа тој стил, најголем хит им беше Антонија љубави моја једина, јако добар бенд ама скроз во алтернативни средини.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom