KSC #384 - Панк рок

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
Многу се интересни луѓето. Мислам дека нешто знаат, и кога ќе им кажеш дека не се во право, им се исклучува разумскиот дел од личноста, и веднаш им се уклучува егото и инаетот. Што би рекле кај нас, ти го крстиш, тој прди.

Пред да отвориш тема и да поставуваш строги критериуми едуцирај се што е панк рок

Нирвана ти се епитома во панк рок. Oва богзнае како ќе го сврстиш

или ова

Ok лим си Нирвана фан сигурно ја знаеш и Брид. Таа е дефиниција за панк рок.
Со првата песна од Нирвана некако на граница беше. Овие 2 песни се панк рок.
Пиши со која ќе учествуваш за да те пријавам за анкетата.

Многу се интересни луѓето. Мислам дека нешто знаат, и кога ќе им кажеш дека не се во право, им се исклучува разумскиот дел од личноста, и веднаш им се уклучува егото и инаетот. Што би рекле кај нас, ти го крстиш, тој прди.
Ок, контра прашање, штом тргна, штом викаш ќе не бришат и онака, од кога се Ramones брит панк рок бенд? Сакав да не продолжам да пишуваме од причина да не разводнуваме, ама кад је бал нек је маскенбал.

Ок Ramones ти се Американци, другите ок, ама класификација на Смитс ко тинејџ поп рок, мм немој.
Edit: Ги проверив и кенедиевциве, мирисаа на Амери, да и тие се. Значи исфрли секс пистолс што и постарите мачки ги знаат, клеш и базкокс само, ниту едни рани the Cure ги немаш.
Од Били Ајдол имаш панк песни. Клеш ги сметале за модс.
Чисто за инфо и Ои-то спаѓа у темава како и хорор панкот.

Требаше да се отвори темава со овој вовед: Прифаќаме панк бендови само ако бендот е етикетиран експлицитно ко таков на википедија или гугл и да свиреле крај на 70 ти и по можмост некој од членовите на бендот да носел мартинки и да имал четка на глава. И грин деј се панк и, блинк 182 се панк и the offspring се панк. Глупо е да кажеш прифаќам само панк рок, ама не разни деривати, а тие се деривати на панк рок, нема логика.
Има логика. Сакам само строго панк рок а не све што може да се стави под некој тип на панк.
Затоа реков смее панк рок песни од не панк рок бендови.

Повели читај:

https://keeptrackofthetime.wordpres...sic-pop-punk-picks-39-the-cure-boys-dont-cry/

ПС: Би рекол после ова да не му ја разводнуваме темата на Ска, нека Ска си брише и трга што не му е по кеиф.
Не не, напротив правите дебата и нека се кристализира делот каде што напишав дека смее панк рок песни од не панк бендови и несмее не панк рок песни од панк рок бендови.
И да повторам пак : САМО ПАНК РОК ПЕСНИ. НЕ ДРУГИ ПАНКОВИ.

Ауууу овде тепачки имало :D . Еве да разбијам монотонија од брит или амерички панк , че одам со српски панк.Незнам дали че се прифати оти не е чист панк ама ми е една од омилените песни уште од кога излезе пред 36-7 години .

Има логика. Сакам само строго панк рок а не све што може да се стави под некој тип на панк.
Затоа реков смее панк рок песни од не панк рок бендови.
Toa i ja ti zboram, ako se bavime so punk muzika odnosno ja gledame strukturata na muzikata, po koi kriteriumi ova ne e punk

ama ova e punk

Nirvana se formirani ko punk band, osobeno prviot album preslushaj go. Toa shto otkako stanuvaat popularni svirat i neshto drugo i nekoja izdavacka kukja reshava Pearl Jam (hard rock/ classic rock), Alice in Chains (Metal) i Nirvana(self declared punk-rock) da gi etiketira ko grundge poshto site bile od Seattle i mnogu vrishtele na scena e marketinshki trick.

Последно уредено:
Ауууу овде тепачки имало :D . Еве да разбијам монотонија од брит или амерички панк , че одам со српски панк.Незнам дали че се прифати оти не е чист панк ама ми е една од омилените песни уште од кога излезе пред 36-7 години .

Секако дека се профаќа мој делителу на прво место.
Баш не треба да е чист панк туку панк рок.
Автоматски споено мислење:

Toa i ja ti zboram, ako se bavime so punk muzika odnosno ja gledame strukturata na muzikata, po koi kriteriumi ova ne e punk

ama ova e punk

Nirvana se formirani ko punk band, osobeno prviot album preslushaj go. Toa shto otkako stanuvaat popularni svirat i neshto drugo i nekoja izdavacka kukja reshava Pearl Jam (hard rock/ classic rock), Alice in Chains (Metal) i Nirvana(self declared punk-rock) da gi etiketira ko grundge poshto site bile od Seattle i mnogu vrishtele na scena e marketinshki trick.
Ок се разбравме конечно. Битно дали ме разбираш дека барам строго панк рок на темава а не општо панк затоа што ако идам општо панк ќе има све од ска, пост, ои, хорор, краст, анархо, рац...

Back
На врв Bottom