Најдобар лаптоп

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Го нарача преку интернет?

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Меркам едно HP 8710p (мислам беше моделот)
Intel Core 2 Duo 2.2GHz
2MB RAM
Nvidia Quattro не знам точно кој модел 256MB dedicated
160 GB SATA
DVD-RW
17" TFT 1680x1050
Сите оние останати тракаранци, Wi-Fi, BT.. бла бла бла

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Квадро на лаптоп? Ијааа закон!

Иначе си стојам на моето - 17" не е веке лаптоп, тоа е кршиколенотоп!

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Квадро на лаптоп? Ијааа закон!

Иначе си стојам на моето - 17" не е веке лаптоп, тоа е кршиколенотоп!
Да.. на место е муабетот ... али ми треба поголемка резолуција од 1280x800 ... нешто како што го има овој :)

У принцип, не ми е идејата во воз да го работам на колено. Баш ми треба нешто како мобилна работна станица... Би бил или во една или во друга канцеларија... Или негде измеѓу, али стациониран :) Така да, не ми претставува тоа проблем.
А, за носење, мислам дека е негде 3.3 кг, што не е многу... Башка.. за од кола и до кола... не е многу :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ти си знаеш. Ја би си купил 12ка или 13ка, или би тркнал до бугарија да земам Асус ЕЕЕ кој е 7 инчи.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184

Братучетка ми го купи од Америка пред 3 месеци кога беше таму а чат пат го користам и јас кога ми треба нешто. Има Windows Vista Лиценциран ама Вистата не ми е баш по ќеф, иначе Лаптопов е закон немам зборови.Еве што машина е:

Intel Pentium 1.9 Ghz Core 2 Duo
2Gb DDR II SDRAM
NVIDIA GeForce 8600M GS
160Gb HD
DVD/RW (+R DL) / DVD-RAM / HD DVD-ROM

Член од
28 септември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
zdravo
vaka jas sum nov na forumov i bas me interesira,sakam da kupam laptop ama ne mitreba za kojznae kakva rabota za ednostavni raboti,pisuvanje vo word,slusanje muzika...... pa najdov eden hp za 540 evra(ne mozam da si priustam poveke) so Celeron 1,83 gb,512 MB ram......
me interesira dali vredi za pariete i sto e razlikata medju celeron i dual core procesorite,zasto mi vikaat da ne zemam celeron

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
zdravo
vaka jas sum nov na forumov i bas me interesira,sakam da kupam laptop ama ne mitreba za kojznae kakva rabota za ednostavni raboti,pisuvanje vo word,slusanje muzika...... pa najdov eden hp za 540 evra(ne mozam da si priustam poveke) so Celeron 1,83 gb,512 MB ram......
me interesira dali vredi za pariete i sto e razlikata medju celeron i dual core procesorite,zasto mi vikaat da ne zemam celeron
Не ги знам баш детално цените, ама знам дека за тие пари и не можеш нешто посебно, celeron не земај зашто тие процесори се со технологија од пред Христа :), Mоментално најдобри се од Intel од серијата core 2, али за тие пари тешко, барај нешто од двојадрените на AMD или евентуално ако најдеш некој core duo од интел (можда за тие пари не можеш ни овие процесори да ги најдеш ама провери да не се наоѓа)

edit: Ѕирнав цениве, процесориве погоре тешко во Македонија за тие пари, ако си негде во странство можда ќе се најде нешто, веројатно за 550 евра најдобро што можеш да најдеш е двојадрен од AMD, а послаби процесори што ги има за тие пари Intel Dual Core, AMD еднојадрени и Intel celeron

Член од
28 септември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
ме интересира дали ќе имам проблем со Celeron,зашто сепак ми треба како што реков за најобични,наједноставни работи:toe:
што е уствари проблемот кај celeron,дали ќе ми блокира,грее......
сакам некој тоа да ми го објасни

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
ме интересира дали ќе имам проблем со Celeron,зашто сепак ми треба како што реков за најобични,наједноставни работи:toe:
што е уствари проблемот кај celeron,дали ќе ми блокира,грее......
сакам некој тоа да ми го објасни
...јас имав celeron и искрено да ти кажам ич не сум задоволен од него...подобро земи AMD 2000+ или нешто слично...отколку celeron...иначе има поефтини лаптопи MSI и за тие пари повеке добиваш...а со HP, само името го плаќаш поскапо...исто така има и Toshiba и Fujitsu Siemens кои се со слични цени како MSI...во секој случај имаш доволно избор само треба да се распрашаш и да прошеташ по продавниците...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Братучетка ми го купи од Америка пред 3 месеци кога беше таму а чат пат го користам и јас кога ми треба нешто. Има Windows Vista Лиценциран ама Вистата не ми е баш по ќеф, иначе Лаптопов е закон немам зборови.Еве што машина е:

Intel Pentium 1.9 Ghz Core 2 Duo
2Gb DDR II SDRAM
NVIDIA GeForce 8600M GS
160Gb HD
DVD/RW (+R DL) / DVD-RAM / HD DVD-ROM
Не сум во тек и измислиле нешто ново? или:toe:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
...јас имав celeron и искрено да ти кажам ич не сум задоволен од него...подобро земи AMD 2000+ или нешто слично...отколку celeron...иначе има поефтини лаптопи MSI и за тие пари повеке добиваш...а со HP, само името го плаќаш поскапо...исто така има и Toshiba и Fujitsu Siemens кои се со слични цени како MSI...во секој случај имаш доволно избор само треба да се распрашаш и да прошеташ по продавниците...
Грешка си, јас кога го купував мојот НР за истата конфигурација тошибата беше само малку поскапа а Асусот и сименсот беа уште поскапи. И не не ги барав по продавници, туку го нарачував од интернет и таму ги гледав цените, бидејќи на интернет се поевтини.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Да.. на место е муабетот ... али ми треба поголемка резолуција од 1280x800 ... нешто како што го има овој :)

У принцип, не ми е идејата во воз да го работам на колено. Баш ми треба нешто како мобилна работна станица... Би бил или во една или во друга канцеларија... Или негде измеѓу, али стациониран :) Така да, не ми претставува тоа проблем.
А, за носење, мислам дека е негде 3.3 кг, што не е многу... Башка.. за од кола и до кола... не е многу :)
Можеш да најдеш Lenovo или HP лаптоп со 15,4 инчи монитор со поголема резолуција од 1280х800.

HP пример тука. Lenovo имам видено во живо, незнам кој модел беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom