Па Влахович и не ми е добар пример, ниту е пропаднат играч, ниту пак не успеал во јаките лиги ... Гринвуд и Осимен какви примери се, па и Тросард и Аке?
А каков пример е Влаховиќ? 26 години има и прави трансфер во Бешикташ? На времето огромен потенцијал, направи трансфер во Јувентус, се очекуваше да биде најбоље шпиц у Европа, или ајде еден од најдобрите, а него цело време го пратат проблеми, де скандали со курви, де со недисциплина, де со повреди. И тоа не е добар пример дека е пропаднат играч? Пишав јас и на другата тема за трансфери/дискусии, на овој после Бештикташ следна станица му е Ал Гарафа во Катар и на 30 години пензија. Човек не бива од Душан, тоа е умрен играч со умрен карактер.
Гринвуд да не се праиме наудрени знаеме зошто потпиша за Фенер, го знаеш скандалот со насилството, никој не сака од топ клубовите трн у здрава нога, не дека он е лош играч, ама живееме во ера на интернет каде клубот што ќе го потпише ќе биде распнат од феминистичките здруженија и ќе си го наруши угледот.
Тросар има 32 години, ова не е кеширање на крај на кариера? Салах? Гундоган? Сане ти кажав, избркан од сегде, и он проблематичен карактер.
Осимен е исклучок, ама исто мора да се напомене за него дека е многу проблематичен карактер, има и он историја на кавги и глупости, последно што читав е дека знаел да пропушта тренинзи ничим изазван, само кај него тоа се толерира затоа што доставува на терен.
Друга работа со Турците е што имаат доста дупки кои ги користат, некогаш и незаконски како примерот со Фенер и Актуркоглу. На кратко, даваат огромни плати, а прават 300 малверзации со книжење и слични ствари.
Еве те охрабрувам следен викенд да гледаш 2-3 натпревари од нивна лига и ќе видиш за што ти зборувам, тотално аматерска и распадната лига. Овие Фенер, Менер нема ни топ 10 да завршат во Италија со глава ти гарантирам.
Гледате од различни перспективи, факт е дека веќе дел од играчите што одат во Турција можат комотно да се прв тим во топ 4 екипите од Италија, тоа е едно, друго е тоа што истиве овие играчи за една сезона ќе играат на 70% од своите можности поради мотивација, тренинг, тренери, итн...
Кои се тие што ќе бидат прв тим во топ 4 екипите од Италија? Влаховиќ е избркан од Јувентус, не ни играше лани, причините ги кажав погоре. Лукаку исто не играше во Наполи. Салах е на залез на кариера, лани имаше ужасна сезона и се гледа дека е паднат.
Кој бе ќе ти игра прва постава жити се? Можеби има пар играчи да не мрачам сеа, ама на прсти се бројат.
Добро, мнозинството играчи се такви, но немаме ли најтазе пример од лани со Осмихен, Галатасарај и Јувентус ?
Автоматски споено мислење: денес во 14:11
Едит : убаво што не потсети Бум Шака Лака. Тросард и Аке скоро у сите Серија А тимови може инстант да фатат прва постава.
Нели за Аке и Интер се интересираше пред светското ?
Реков исклучок е Осимен, зборувам јас генерално.
Аке за мене (не мора да сум во право) е играч кој имаше среќа да игра во системот на Пеп и се погоди на право место во право време, инаку е просечен играч. И да дојдеше во Интер ќе беше бекап варијанта за Гери, немаше да е прва постава сигурно. Еве го викендов направи кикс и ги кошташе Фенер бодови, го прелета една топка што треба да е мачкина кашлица за квалитетни дефанзивци.