Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
да ги гибниме малку митовите
И тако ми и мајка ми се од големи фамилии, по неколку браќа и сестри, имам повеќе од 20 први братучеди и братучетки, втори и не ги познавам сите.
Што е заедничко?
Кавги. Стално имаше и се уште има кавги - за ниви, за пари, нешто јатрвата рекла, нешто снаата рекла, децата неубаво се гледани, старите премногу бараат, интриги на сите страни.
Не е чудо што нема повеќе живот во големи заедници, премногу трауматично и неудобно искуство
Јас и сопругата ми моја сакана имаме две деца, наскоро стануваат тинејџери. Ги пораснавме и изгледавме без помош од баба и дедо. Не беше баш лесно, но кога ќе се вратам наназад не беше ни претерано тешко. Олеснително е што доста време работев од дома па можев да ги гледам децата, но отежнувачко беше што долго време живеевме под кирија, два пати моравме да менуваме стан, немаше секогаш доволен прилив на пари, итн.
не сме луѓе што сакаат кафеани, нога не ми крочила во кладилница, жена ми сама се шминка, нормално облечена, ништо претерано, одиме на летување кога можеме да одиме, кога немавме пари не одевме. И тука нема ништо срамотно.
Мене ми е најважно што децава имаа се што е потребно за едно здраво и весело детство, детството никогаш не се заборава.
Се надевам дека ќе успееме до крај.
Никогаш не делам рецепти и мои искуства на други, секој е различен и сам си ја кове среќата. Многу зависи и од окружувањето и карактерите, мора да се има и среќа.

А најважно е да не се слушаат други. Си го нашол својот животен партнер и со него ќе го делиш и доброто и лошото, колку и да звучи тоа како празна фраза.
Најјак муабет е кога ќе ми речат абе едно братче или сестриче да не е само ко ќе порасни, а кај нас пола браќа и сестри за имот на суд дадени на нож дојдени :)
Или да си играат да не расте само, ене ги дома очи уште шо не си имаат извадено :)

Priroden tek na nastanite, vo nedostatok na sestri I bratucedki, plus dokaz deka ne sme tolku siromasni kolku sto kukame deka sme. Barem ete okolu centralnoto podracje na Skopje ne se.
Јас не би дал никој друг да ми чува дете освен сопругата, баби и дедовци ако се живи. Она што го видов на видео од дадилка пред неколку години, па би ја задавил со крпа и вода да страда до последен момент. Ќе лежам и доживотно, ама некој да ми тепа малтретира мое дете нема да случи.

Најјак муабет е кога ќе ми речат абе едно братче или сестриче да не е само ко ќе порасни, а кај нас пола браќа и сестри за имот на суд дадени на нож дојдени :)
Или да си играат да не расте само, ене ги дома очи уште шо не си имаат извадено :)
Najglupo razmisluvanje dosega.
Brat/sestra e navistina najgolem dar na svetot.

Za to roditelite se krivi najcesto, za imotni prasanja. Se znaj be, zenskoto vo druga familija, drugo prezime i prijatno sozdravje.
Ako se maski se po pola. Toj so ke gi dogledva plus kukjata ili stanot.

Najnormalna rabota, deca. Nisto niti novo, ni nevideno. Ili ko na filmojte ocekuvas ti, celo vreme nasmeani i gusnati.

Najglupo razmisluvanje dosega.
Brat/sestra e navistina najgolem dar na svetot.
Знам дека е ама реалноста е таа, за имот искарани колку да сакаш, и тоа без врска имот, ниви, визби и слични глупости, па јатрви искарани и тука браќата на средина, тоа е факт. Кај нас во мојата маала секоја трета куќа во заедница живеат со браќа се два влезат делат и не прат муабет, ама буквално секоја трета куќа, искарани за една соба

Мажот да е татко не сопруга ;)
Детето од кај комшиите не го донесе никоја, не можи мајката да е родител само, мора да се делат обврските околу децата, поготово тие што живеат сами.
Строго сум против оставање на баби и дедовци деца по цел ден за тие да скитаат по кафеани, си створил фамилија ќе си ја гледаш бе пријателе, ова само неизживеан можи да го спори. Како што се откажува жената од многу работи откако ќе стани мајка така и таткото треба.
Сум го чекала ова дете со години за свекрва ми да го гледа, нема грешка.
Шо е должна свекрва ми да ми го варди детето по цел ден, мајка ми е 75 години и уште внуци чува од брат ми, јас си знам како, и после се чудиме како децата се зависни од телефони, па нормално, стара жена не ќе трча цел ден по дете, ќе му го бапни телефонот.

Татко ти го имал дедо ти гледано во недела сабајле и ова е прва генерација татковци што се замандалени дома, место да идат да работат, и тоа исклучиво за вашите бесови и хирови. Илјадници години баби чуваат внуци, ама сега морало нокти некој да прави и да не е ометана, па ќе измислуваме дрндупки.
Програмирани сте од инстаграм да бидете гласни и напорни, и на крај пак на ваша штета све излегува.

Јас не би дал никој друг да ми чува дете освен сопругата, баби и дедовци ако се живи. Она што го видов на видео од дадилка пред неколку години, па би ја задавил со крпа и вода да страда до последен момент. Ќе лежам и доживотно, ама некој да ми тепа малтретира мое дете нема да случи.
A ako mu ja vlepi nastavnikot edna vospitna ?

Татко ти го имал дедо ти гледано во недела сабајле и ова е прва генерација татковци што се замандалени дома, место да идат да работат, и тоа исклучиво за вашите бесови и хирови. Илјадници години баби чуваат внуци, ама сега морало нокти некој да прави и да не е ометана, па ќе измислуваме дрндупки.
Програмирани сте од инстаграм да бидете гласни и напорни, и на крај пак на ваша штета све излегува.
Мене ич не ми е гајле дедо ми дали го имал татко ми гледано, затоа баба ми замина Австралија на 50 години и остави 6 деца сами Македонија оти дедо ми многу голем домаќин.
И шо треба и јас нејзиниот пат да го следам, да родам пет деца и да заминам Тумбузија.
Кој Инстаграм жити се, нокти не знам како изгледаат, во живот не сум била на такви срања, ни шминкерници ни се шо се сервира моментално.
Едноставно не можи жената сама да опстане.
Тебе, него и на трет свекрвата е мајка и немате проблем да живеете со неа, јас попрво бирам емоционален мир и живот без стрес отколку некој да ми го подржи пет минути детето, и ќе ја слушам цел ден како бебе ќе настини без чорапи, и да и се објаснувам по сто пати оти бебе не смее шеќер да јади до две години.
Јас мајка ми има моменти не можам на крај да излезам не сверква, сполајти
Автоматски споено мислење:

Za to roditelite se krivi najcesto, za imotni prasanja. Se znaj be, zenskoto vo druga familija, drugo prezime i prijatno sozdravje.

Najnormalna rabota, deca. Nisto niti novo, ni nevideno. Ili ko na filmojte ocekuvas ti, celo vreme nasmeani i gusnati.
Аааа ти шо дупни мандало си, ама не ти паѓам на фолот :)

Kaj tatko mi bea 6 braka i 2 sestri. Kako bi gi podelil?
Kako ke podeliš dva stana i nekolku ara nivi i bavči.

Možeme da odime ponataka, veliš ne gi smetame sestrite samo brakata
najstariot ima 3 deca, vtoriot 1, tretiot duri 5, četvriot 2, petiot 2, šesiot brat tri deca.

Duri bea baba mi i dedo mi živi, se živeeše vo edna kuka, na dva sprata i nekolku dogradbi kako koj brat se ženeše.
Kukaza e na selo, od vnucite NIKOJ ne ostana da živee tamu.

Аааа ти шо дупни мандало си, ама не ти паѓам на фолот :)
Oti be, so rekov tolku so te trigerna.
Standardna procedura e toa.
Ti sama si rastena, edno si na majka , zato vaka rasprdena ?

јас попрво бирам емоционален мир и живот без стрес отколку некој да ми го подржи пет минути детето
Se poznava, epten smirena si :sneaky:

Oti be, so rekov tolku so te trigerna.
Standardna procedura e toa.
Ti sama si rastena, edno si na majka , zato vaka rasprdena ?

Не, брат имам, не читаш погоре ?
А ако женското ги догледва старите како огромен дел во случаите кај нас на кој ќе се остави имотот ?
Или утре другиден се разведе женското, кај на таквото да оди ? Затоа имаме случаи како Стојанче и после ќе се чудиме.
Имот се дели подеднакво, ама дупчи се ти жешко е нема шо да се прај, лади си го тука :)

Kaj tatko mi bea 6 braka i 2 sestri. Kako bi gi podelil?
Kako ke podeliš dva stana i nekolku ara nivi i bavči.

Možeme da odime ponataka, veliš ne gi smetame sestrite samo brakata
najstariot ima 3 deca, vtoriot 1, tretiot duri 5, četvriot 2, petiot 2, šesiot brat tri deca.

Duri bea baba mi i dedo mi živi, se živeeše vo edna kuka, na dva sprata i nekolku dogradbi kako koj brat se ženeše.
Kukaza e na selo, od vnucite NIKOJ ne ostana da živee tamu.
Kaj mojte po tatko bea 4 brakja i edna sestra.
Sestrata na strana, kako so rekov druga familija.
Go podelija imotot na 4 dela od koj eden bese i del so kukjata so uslov da gi dogleda starite. Drugite so zdrepka. Ni kavgi, ni drami.
Od kaj majka, umrea starite ne go resija , taka go ostaja nedefinirano. I ete ti belja.

Не, брат имам, не читаш погоре ?
А ако женското ги догледва старите како огромен дел во случаите кај нас на кој ќе се остави имотот ?
Или утре другиден се разведе женското, кај на таквото да оди ? Затоа имаме случаи како Стојанче и после ќе се чудиме.
Имот се дели подеднакво, ама дупчи се ти жешко е нема шо да се прај, лади си го тука :)
Ne.
Kako da gi dogleda, maz mu domazet ke dojdi so babata i dedoto da zivej ili ke odi ednas nedelno da gi vidis posto edna e majka ?
Ne ti padna na loto mazot, prvo ke si biras popametno, a drugo ke gledas da si go zacuvas brakot a ne so trcanje kaj tvojte oti ovoj gi frlil corapite na parket.
I ako se razvedis, ke se premazis, ni prva ni posledna.

Kaj mojte po tatko bea 4 brakja i edna sestra.
Sestrata na strana, kako so rekov druga familija.
Go podelija imotot na 4 dela od koj eden bese i del so kukjata so uslov da gi dogleda starite. Drugite so zdrepka. Ni kavgi, ni drami.
Od kaj majka, umrea starite ne go resija , taka go ostaja nedefinirano. I ete ti belja.

Ne.
Kako da gi dogleda, maz mu domazet ke dojdi so babata i dedoto da zivej ili ke odi ednas nedelno da gi vidis posto edna e majka ?
Ne ti padna na loto mazot, prvo ke si biras popametno, a drugo ke gledas da si go zacuvas brakot a ne so trcanje kaj tvojte oti ovoj gi frlil corapite na parket.
I ako se razvedis, ke se premazis, ni prva ni posledna.
Така шарено да ги догледа, двата живеат одделно од родителите, и братот и сестрата, женското е тоа кое оди секој ден кај старите, на кој ќе се остави имотот во тој случај ?

Back
На врв Bottom