Ресторани - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Па ти брату од цел форум си бил најблиску до секс со познати, браво.:aplauz:
:D ova bese pred 1 decenija, dojde so Goce Saf i kompanija...
Lele decko kakvo vkusno tursko kafe vikase ama ne i go kazav receptot

Jas rabotev kaj Djoko Javor edno leto, miev sadovi i bev pomosnik vo kujna....poveketo gosti imaat sovrsena slika bidejki e endemicen monopol restoran so najdobro jahnesko no ima raboti koi gostite ne gi znaat.
1. Gazdata na toj restoran go nema zatvoreno nieden den, 15 godini rabotese bez leten odmor bidejki e alcen a glavniot kelner, sinot na gazdata imase samo edna zelba da se zapali kujnata, da udri grom, da umre stariot ili sam ke zemase tuba benzib da go zapali restornot posto od 11 godini toj miel po 12 xasa sadovi poradi alcniot star.
2. Koga ke dojdi nekoj gradski covek, toj go klnese denot, nemoze da gleda sogragani, na niv mesana salata im ja spremuvav vo edna cinija ne kako za vipot.
3. Koga doagaa skopjani pogotovo polu influenseri i takvi sto lizaa gaz i bea najglasni "Lele kolku e vkusno" na rakvite toj smetkata im ja pravi na papir mehanicka i vo kujnata velese " mameto vase sega ke vidite" i na smetka nod 6l im pisese 9k random ceni.
4. Nego go interesirase samo bogati srbi da doagaat i makedonski vip faci, kofa go parkirav ednas golf kecot pomegu parkingot od X5 A7 mecki ednas nemav jadenje preku denot mi skina da osranam gladen da ne parkiram megu bogatite gazdi.
5. Tamu na Tamara Todevska koga i varev tursko kafe koga mi protece go izlizav fildjanot so prstot, ona velese najvkusno tursko piela.
6. Otidov tamu na rabota posle od kofa bev kelner na brod, navistina doagaa edni od najbogatite luge vo drzavata, koga gi sluzev sinot gazda, ovoj go vikame Titanik site se udavile vo atlantikot samo on preziveal i mi velese donesi leb papotoa led me dupese preg gostite ( edna bukva razlika demek ne sum go cul) i od togas si dadov otkaz.
Кога веќе си прошол од трн на глог, т.е. од Џоко на брод, се’ ти е јасно.
Под секое светло и блескаво нешто стои пресинг па дури и тортура. На брод да не беше поарно? Плата, саати на работа, кабини делење со умирисани индијци, јадење пластична храна... ама во сала си пицнат и насмеан од уво до уво.
Инаку јас таму од пред 26-7 години ја опишав ситуацијата, плус имав впечаток дека Џоко не симпатизираше како гости. Никогаш не сум имал лош впечаток на било кое идење.
Сега со младава гарнитура исто ќе смениме по некоја смешка, добивам супер услуга и сите задоволни.
А тоа богати и славни и тогаш го имаше :) еднаш имаше навалица од грци, они само јагнешки кременадли преферираа. Му викам дај и на нас! Вика, абе тоа е само за ова грчиштата, нема месо таму, ќе ви донесам јас бутче, ем поефтино, ем да си каснете како луѓе:)

Кога веќе си прошол од трн на глог, т.е. од Џоко на брод, се’ ти е јасно.
Под секое светло и блескаво нешто стои пресинг па дури и тортура. На брод да не беше поарно? Плата, саати на работа, кабини делење со умирисани индијци, јадење пластична храна... ама во сала си пицнат и насмеан од уво до уво.
Инаку јас таму од пред 26-7 години ја опишав ситуацијата, плус имав впечаток дека Џоко не симпатизираше како гости. Никогаш не сум имал лош впечаток на било кое идење.
Сега со младава гарнитура исто ќе смениме по некоја смешка, добивам супер услуга и сите задоволни.
А тоа богати и славни и тогаш го имаше :) еднаш имаше навалица од грци, они само јагнешки кременадли преферираа. Му викам дај и на нас! Вика, абе тоа е само за ова грчиштата, нема месо таму, ќе ви донесам јас бутче, ем поефтино, ем да си каснете како луѓе:)
Haha taka e, jas i do den denes super ziveam so mladiot gazda, inaku i nivniot odnos so nas bese vo red vo smisla jadevme kolku i sto sakavme visoko kvalitetno i vkusno meso, problem bese sto nemase den vikend prometot da bide pod 6-7k € i poale rabota jas nemozev ni peski ni so tocak da stignam vo gradot, gazot mi fakashe pejna od rabota i odenje, beter od brodot, Sega gledam poveketo prosecni gevgelicani odat vo ovoj Javor Agapi sto e pred seloto, a dolu si e za podlabok malku djeb.

Haha taka e, jas i do den denes super ziveam so mladiot gazda, inaku i nivniot odnos so nas bese vo red vo smisla jadevme kolku i sto sakavme visoko kvalitetno i vkusno meso, problem bese sto nemase den vikend prometot da bide pod 6-7k € i poale rabota jas nemozev ni peski ni so tocak da stignam vo gradot, gazot mi fakashe pejna od rabota i odenje, beter od brodot, Sega gledam poveketo prosecni gevgelicani odat vo ovoj Javor Agapi sto e pred seloto, a dolu si e za podlabok malku djeb.
Е и кај Јавор Агапи одевме, баш кога отвори. Мислам 1999 го отвори тој неговиот ортак. Ама јас сум традиционалист, ако сум бил кај Џоко, што има да мењам.
Мислам дека Агапи и во Скопје има ресторан, ама не сум бил. Нека пише некој кој има искуство од таму.

Јавор Џоко летово застанав за прв пат. Се ок се брзо стигна и уште не дојаден ми го крена тајнирот и ми рече ќе спакувал за дома оти многу чекале надвор редица за маса. Имав уште цела чаша ракија ми ја крена без да праша. Еднаш и никад више. Башка што за двајца + само сокче за детето платив 4000.

:D ova bese pred 1 decenija, dojde so Goce Saf i kompanija...
Lele decko kakvo vkusno tursko kafe vikase ama ne i go kazav receptot

Прсв мајстор никојпат не ја открива својата тајна, во случајот пола лажиче Ц кафе со иден дијаспорски мрсул. :pos:

Јавор Џоко летово застанав за прв пат. Се ок се брзо стигна и уште не дојаден ми го крена тајнирот и ми рече ќе спакувал за дома оти многу чекале надвор редица за маса. Имав уште цела чаша ракија ми ја крена без да праша. Еднаш и никад више. Башка што за двајца + само сокче за детето платив 4000.
Pa toa mi e licemernosta kaj takvi luge, na srbite so X5 i A7 im ja otvorase vratata i na idenje ina odenje, spojuvase masi gi fledase kako carovi na idenje im davase sisinja ladna voda, a za makedonci ne gazdi i sredna klasa gi vregase so sekakvi zborovi vo kujna, "Kaj mi dojdoa ovie bednici koga sega ima zakazeno na Princez hotel gazdata" i ni velese spremahjte sto sakate vo salata samo svezoto cuvajte go za gazdite... Sinot donekade malku po tromav ama ima podobra dusa od stariot koj go gledase samo kjarot.

Pa toa mi e licemernosta kaj takvi luge, na srbite so X5 i A7 im ja otvorase vratata i na idenje ina odenje, spojuvase masi gi fledase kako carovi na idenje im davase sisinja ladna voda, a za makedonci ne gazdi i sredna klasa gi vregase so sekakvi zborovi vo kujna, "Kaj mi dojdoa ovie bednici koga sega ima zakazeno na Princez hotel gazdata" i ni velese spremahjte sto sakate vo salata samo svezoto cuvajte go za gazdite... Sinot donekade malku po tromav ama ima podobra dusa od stariot koj go gledase samo kjarot.
Во Свети Николе имаше еден таков кафанџија, Бог да го прости. Правеше супер скара, ама стиснат и се’ гледаше низ пара. Келнерите после работа му спремаа месо за скара. Тогаш уште овчо одеше во кебапчињата, еден келнер ми раскажуваше дека џам ги правеле коските :cenzura: до никое време во ноќта. Краставичките во тањирот со салата беа проѕирни:D и на крај што, една голема нула, ништо не остави зад себе. Во се’ треба мерка.

Back
На врв Bottom