Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
buthurt се вика твоето понашање, не шизофренија
:pos:
Buthurt за што? Случајно да не си ме банирал од некаде заради инфантилно однесување и непочитување правила?

Oh, wait...

:pos:
Buthurt за што? Случајно да не си ме банирал од некаде заради инфантилно однесување и непочитување правила?

Oh, wait...
Така е, немаш ти потреба да бидеш buthurt, него ја. Тогаш зашто си?

Починал Glen Hansgard, човекот кој доби оскар за едно мало предобро филмче, за песната Falling Slowly

Филмот се вика, Once (2007). Моја препорака ако некој го нема гледано.

Zatoa sto ne doziveav nekoi posebni audio vizuelni razliki za da ja opravda limitiranosta I ekskluzivnosta.
Audioto bese preglasno.
Да ама најверојатно не си била во едно од тие 40 кина кои се вистински IMAX. Останатите што имаат сооднос 1.90:1 се исти како и секое друго кино, освен што можеби имаат поголем екран. Филмот секако е кропнат горе и долу и го гледаш истото што и 99% од останатите.

Да ама најверојатно не си била во едно од тие 40 кина кои се вистински IMAX. Останатите што имаат сооднос 1.90:1 се исти како и секое друго кино, освен што можеби имаат поголем екран. Филмот секако е кропнат горе и долу и го гледаш истото што и 99% од останатите.
Ovaa recenica go zacimentira moeto mislenje vekje.
Znaci bile Imax kina ama ustvari imalo skrieni liemax kina, tazi imax ne e imax I slicni snobovski diskusii na internet.

Inaku na internet veli e "real" Imax.

Ovaa recenica go zacimentira moeto mislenje vekje.
Znaci bile Imax kina ama ustvari imalo skrieni liemax kina, tazi imax ne e imax I slicni snobovski diskusii na internet.

Inaku na internet veli e "real" Imax.
Остај што вели интернетот. Само околу 40 кина можат да го прикажат филмот како што е снимен. Другото е лага и измама.

Остај што вели интернетот. Само околу 40 кина можат да го прикажат филмот како што е снимен. Другото е лага и измама.
Toa e sepak diskusija za snobovite, za ostatokot e normalno da ne pagame vo nesvest od aspect ratioto.

Toa e sepak diskusija za snobovite, za ostatokot e normalno da ne pagame vo nesvest od aspect ratioto.
Не паѓаме во несвест и нема ништо снобовско тука. Ти велиш дека си го гледала во имакс, јас ти кажувам дека не си го гледала во имакс.
Автоматски споено мислење:

Screenshot_20260731_155309_Google.jpg

Не паѓаме во несвест и нема ништо снобовско тука. Ти велиш дека си го гледала во имакс, јас ти кажувам дека не си го гледала во имакс.
Ok, ke baram refund sega :ROFLMAO:

Јас сум против imax од други причини. Наводно и да имаш такво платно, не смееш да го прикажуваш филмот во таа резолуција, бидејќи овие го имале патентирано размерот. Каква глупост е тоа да патентираш размер. Да сум режисер никогаш не би снимил во нивниот посран формат. Овие што снимаат, веројатно имаат придобивки од IMAX за да го промовираат. По мене и треба да има некаква стандардизација на екрани, преку тасе од 300 различни резолуции.

Јас сум против imax
Абе стално сте против нешто.
Не знам како не се наоѓате некогаш како сте против самите себеси.
ОК, разбравме, го бојкотирате филмот.
Не измислувајте сламки за бојкот причини, против имакс бил... што нема да чуеш на forum.kajgana.com значи

Добро четиво за филм целосно снимен со IMAX, неговите ограничувања, и режисер кој турка до границите на возможното. Над 600 километри филм, 90 часа материјал, максимум 172 минути конечна верзија.

Стави го во код или спојлер. Не се чита без Х акаунт.
Ја бојкотирам мрежата оти @Vanlok е таму.
Така некако бојкотираат некои IMAX, оти има асоцијација со Нолан и неговите какани вредности.

Инаку Ио, уште не сум го гледал. Имав во план 2 пати, еднаш IMAX и втор пат ќе се возев до снобовските кина следниот месец кога ќе ми се вратеа пријателите од Македонија назад. Првиот пат требаше во Недела ама ми пропаднаа картите оти на жена ми не ѝ било дојдено до тоа тоа утро, имало побитни работи... a седиштата тие за вљубени за да не може човек ни сам да отиде а да не ризикува да изгледа како да пробува да почне нов начин за запознавање луѓе... не знам зошто ама можеше само едната страна да ја букираш од тие двојните за заљубени, а кој би купил другата страна да гледа со непознат... тоа е надвор од моите сфаќања околу како функционира светот и денешната дејтинг сцена во која има шанса да се приклучам наскоро поради несериозноста на мојата партнерка за воук филмови.

1785512699063.png

Се надевам тие што имале до нас седишта биле последен пат среќни оти можеле да си остават чантите и останатото нивно ѓубре врз нашите. Се надевам Елиот им расипал цел филм. И се против imax од тогаш натаму. :D

А јас се надевам ќе го фатам следниот пат и ќе се вратам со многу told you sos.

Него на тема филмови, последен гледан, вчера The Dinк на Apple.
Боза. Но, главниот лик (Nick oд New Girl), ми е ненаметливо смешен, па проаѓа да убиеш време.
Особено кога го немаш.
2.5/5

Back
На врв Bottom